EXTREME MAKEOVER

.

.

.

 

 

.

.

.

.

Apropå Makeover…

.
Här kommer vårat bidrag till kategorin “Att göra om ett extremt fult hus” så varsågoda, här kommer några före & efter pics!

Huset är från 1932, har 7 rum och kök och är 210 kvm stort.Det blev “misshandlat” ordentligt under 50-talet då hela fasaden kläddes i gult tegel. Vi putsade hela huset vitt förra våren och gjorde då friser, markerade hörn och foder runt fönstren.

,
.
.
.

 

..

När vi tog över detta “dreamhouse” så var vi nog de enda som såg möjligheterna. De flesta trodde nog att vi fått hjärnblödning eller något! Läget på huset var iofs “AAA” (trippel a ni vet:) extremt lungt och fint område med många pampiga hus (vårat är nog absolut minst) Inga avstånd till något utan bara 5 min gångväg till city, 5 min dito till Mälaren och 5 min gångväg till station och skola.

,

.

.

.

.

.

Alla fönster var i uselt skick så de fick också en makeover. Ägaren innan oss gjorde i allafall en bra sak med detta hus; de dränerade runt hela grunden så det slapp vi göra. Sedan målades all plåt…det byttes ytterdörr..sattes in nya altandörrar på baksidan och ny belysning kom upp på fasaden och vi känner oss faktiskt riktigt nöjda med resultatet:)

 

.

.

.

.

33 thoughts on “EXTREME MAKEOVER

 1. Oj, vilken skilland. Blev så snyggt, det är ett helt annat hus Philia. Ni ska vara super nöjda med resultatet
  Fillipa

 2. Oj, oj vilken skillnad! Ett helt annat hus helt enkelt! Ni har verkligen lyckats med detaljer (friser och annat..) och färgen. Trädgårdsintresserad som jag är, undrar jag vad det är för häck ni har planterat och vad ni har för träd (ser ut att vara några nyplanterde). Ett mycket vackert hem! Men det vet ni ju 🙂

  Lisa

 3. Oj oj oj så det såg ut innan, ni har gjort ett underbart jobb men så har du ju FAB smak också 😉 Ha en bra dag, kram Anna

 4. Tack snällaste för era kommentarer! Jag blir glad och tacksam! Det är sååå roligt att få nya kommentarer om det vi har gjort!!!

  LISA – Häcken har vi planterar runt hela tomten och det är en Avenbokshäck. Avenboken är bra då den behåller sina blad på vintern!

  Träden vi har planterat är bollpilar.

  KRAMAR FRÅN P!!!

 5. Wow vilken underbar förvandling! vilken skillnad! Ja det gäller att se möjligheterna när man letar hus 😀 så skulle jag vilja göra med vårt hus, men det lär nog dröja..
  tjingeling 😉

 6. Puts gör verkligen en stor skillnad. Vi hade också ett tegelhus som vi i vår stora renovering/påbyggnad har putsat. Putsen ska faktiskt målas vit idag!

  Ert hus blev superfint och elegant.

  /Vimsingen

 7. det är ju helt fantastiskt, vad ni har lyckats bra med renoveringen!

  underbart är rätta ordet!

  kram charlotte

 8. Wow!!!! Vilken skillnad! Som natt och dag! Vilken tur huset hade som äntligen hamnade i händerna på någon med smak och känsla för detaljer! Det har du VERKLIGEN! De här bilderna ska jag visa alla som säger att det inte går att göra tegelhus snygga! Det går ju visst! Erat blev ju apsnyggt! Oj det blev många utropstecken i det här inlägget =)

 9. Ja det var verkligen en extreme makeover! Imponerande! Härligt när man se potential och verkligen göra om så och sätta ens alldeles egna prägel. Jättekul att se bilderna!

 10. Hej
  Blev tipsad av min syster att kika in på din blogg. Mycket inspiration, tack för det! Vi skall måla om vårt hus och har rött ler-tegel på taket. Vi har gått i funderingar på svart ytterdörr, och vit fasad men undrat om vi vågar? Så får vi se en bild på ert hus och JA- kanske vi närmar oss ett beslut!

  Jag undrar över den vita kulören ni använt på fasaden, samt den vita som ni brutit med på friser och foder – vad är det för NCS koder?
  Och- är dörren helt svart? Har du något tips på kulör/NCS kod?

  Vore SÅÅÅ snällt om du ville ge info om detta. Och- fortsätt blogga e du snäll, jättekul att följa, man får så mycket inspiration!
  /Matilda

 11. hej
  ser superfint ut
  jag har precis köpt ett liknande hur utanför uppsala och vill gärna ha(tror att det heter?) friser. är det färdiga profiler man sätter under takfoten?,eller murar man de på plats. Isåfall, var får man tag på dessa? mvh daniel
  ljungberg.daniel@gmail.com

 12. Hej! Vi bor i örebro och skall putsa om huset. Ni har ett så fint hus.Jag undrar över den vita kulören ni använt på fasaden, samt den vita som ni brutit med på friser och foder – vad är det för NCS koder?
  jätte fint hus. jorgen@elprofilen.se

 13. Ja jädrar! Vilken skillnad!! Har suttit och beundrat ditt hus och tänkt att “undrar hur de hittade ett sånt”, men klart ser man möjligheterna så finns ju så fina hus lite varstans! Bra jobbat!!

 14. Hej

  Så glad att jag hittade hit – vilken inspirationskälla!

  Vi har byggt till vårt hus och ska putsa det nu till våren. Vilka NCS koder är det på er fasad samt knutar?

  En given läsare,
  Marie

 15. Hej! Surfade runt på nätet och hittade din sida! Måste gratulera till hur fint ni fick huset! Riktigt vackert!! Nu vet jag ju att det är några år sedan detta gjordes men kan du möjligtvis berätta vad kostnaden blev för att få det som ni fick det?

 16. Och jag undrar samma sak som Johannes här ovanför. 🙂 Vi är sugna på att köpa ett tegelhus men avgörande är om vi kan putsa fasaden på det. Skulle vara väldigt intressant med en prisuppgift per kvm eller bara totalt.

 17. Vilket jobb ni lagt ner och vilken förändring! Fint! Men måste säga att huset var verkligen inte fy skam innan heller. Gillar tegelhus skarpt.
  MVH Hanna

Comments are closed.