PÅ BEGÄRAN

.
.
.

Gott och blandat på köksbordet!
(Tallrikar från Gustavsberg, Royal Copenhagen, Meissen och antikt 1700-tal. Bestick Boda Nova, vinglas och karaff Orrefors. Ljusstakarna och selterglas från Indiska.)
Heeej Torsdag!
Åhh, vad det är ljuvligt med detta underbara väder vi fått! Älskar verkligen sommaren!!!:)
Dock finns det just nu ett litet moln på himlen här i Småstaden, som består av otäcka avgaser….. Ja ni som vet var jag bor vet ju också vad jag menar! Usch och fy för detta ”bilevent”, som årligen äger rum denna helg,  när man bor så centralt som vi gör i alla fall…
.
Nåväl, det är några av er fina bloggisar som undrat vad vi använder för porslin hos oss och jag kan säga att här blandas det friskt av både det ena och det andra!:)
För några år sen hade jag en, för övrigt världens raraste, granne C som är riktigt duktig på att både laga mat och duka fantastiskt fint. Hon fick upp mina ögon för att hitta fint porslin och duka med udda serier. Att blanda gammalt och nytt när man dukar blir så otroligt charmigt tycker jag! En hel dukning i en och samma serie är inte helt min ”melodi” då jag faktiskt tycker det känns lite ”stelt”. Som sagt, jag blandar gärna och då helst i klassika serier i fräscha färgerna vitt och blått!
Jag har dock också en komplett vardagsservis, Gustavsbergs Blå Blom, men det är denna jag ofta blandar ut med annat. (Det porslin i blått och vitt som finns här i skåpen förutom denna är bla; Musselmalet och Hel Blond från Royal Copenhagen, Meissenservis, Ostindia från Rörstrand och gammalt kinesiskt 1700 tals porslin.) 
Så nu vet ni lite av vad som ”göms i köksskåpen” kära bloggvänner!!!
Nu – 5 km spring i spåret -Yiehaaa! (Kommer säkert gå riktigt riktigt lååångsamt för det är ju så otroligt vaaarmt! Flås!)
VI SES!

Rekommenderade inlägg