ETT RECEPT PÅ GODASTE SALLADEN

.
.

Ingredienser


4 st kycklingfiléer
2 msk balsamvinäger
2 msk citron, pressad
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Krutonger

4 st vitt lantbrödags, skivor, gärna dagsgammalt
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
Sallad
250 g haricots verts
1 st rödlök
2-3 krukor romansallad, (400-500 g)

Dressing

2 st sardellfiléer
1 tsk fransk senap
1 st äggula
1-2 st vitlöksklyftor
1 tsk worcestersås
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk citron, pressad
1 dl olivolja
1 dl parmesanost, (35 g) fint riven
1 msk mjölk
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Tillagning

1. Börja med att marinera kycklingfiléerna. Blanda balsamvinäger, citron, olivolja, salt och svartpeppar i en bunke. Lägg i kycklingfiléerna och låt stå ca 30 min.
2. Skär brödet i tärningar och rosta dem i olivolja i en stekpanna, de ska få fin gyllenbrun färg. Pressa i vitlöken mot slutet och ställ åt sidan.
3. Gör dressingen. Hacka sardellerna fint och blanda dem med senap, äggula, pressad vitlök, worcestersås, vinäger och pressad citron.Vispa i olivoljan, eller kör med mixerstav. Blanda i parmesanosten och mjölken. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Förväll haricots verts ca 1/2 minut i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten, ställ åt sidan. Skala löken, skär den i fina ringar. Lägg den på hushållspapper som drar åt sig lite av den skarpa löksmaken. Ansa och skär de större salladsbladen.
5. Grilla eller bryn kycklingfiléerna hastigt i het panna. Efterstek i pannan på låg värme ca 8-10 min. Låt filéerna vila en stund innande skärs upp.
6. Blanda hastigt ihop sallad, haricots verts, lök och hälften av dressingen i en stor bunke. Lägg upp på serveringsfat och strö över brödtärningar och lite parmesanost. Servera med kyckling och resten av dressingen

Tjingeling vänner!!!

Ovanstående bild med tillhörande recept var lunchen idag! (Har haft något knas med min kära lilla dator, så jag  kunde inte publicera detta inlägg tidiigare idag som jag tänkt! Åh det är såå surt när datorer krånglar tycker ni inte!? I alla fall om man som jag inte kan dem så där öööverdrivet bra…:)

Kan berätta att salladen verkligen blev tokgod, så detta recept är verkligen ett jag rekommenderar! Brukar göra ceasarsåsen efter ett annat recept i vanliga fall, men denna blev ju 100 ggr godare.

Annars är läget detsamma här på ön som igår, med en sjuk liten Beabus. Det värsta är att i morgon ska vi åka hem med Gotlandsbåten… Håll tummarna att inte lilla skatten är magsjuk då!

Sommarfeeling! Jag  och Flisan på väg från stranden för bara en vecka sen! Var tog värmen och sommaren vägen???

Jag såg att ni är några som önskat helhetsbilder på Hemnesbyrån jag skrev om igår. Det finns faktiskt redan en bild på bloggen i det här inlägget från förra sommaren, så kika gärna in där om ni är nyfikna!:)

Nu ska jag natta en trött liten sjukling här…

Jag önskar er en fin torsdagskväll!

.