DANSTJEJER

.

.

.

IMG_0503
.IMG_0504


.IMG_0498
.IMG_0491-2
.

Vara bara tvungen att knipsa några bilder på ”snurrorna” dvs Lo Lo och hennes ”bff” efter skattens balettlektion ikväll! Såå tokiga och söta och dessa små raringar älskar verkligen att dansa (vännen går så klart också på Liz fina balettskola men i en annan grupp:)
.

.

.

.

Bon Soir vänner!

.

.

.

Har landat hemma igen efter att skjutsat till olika aktiviteter hela kvällen (på måndagar är det verkligen fullt upp när det gäller just det) Slängde ihop en supersnabb easy-fix middag med färdig Paneng-currysås från Santa Maria tillsammans med strimlad kycklingfilé och paprika och purjolök. Inte alls dumt ”Thaimatsubstitut” tillsammans med äggnudlar (Fast man ska ha lite Sambal Oelek i såsen också så man får liiite av den där thailändska ”hettan” som är såå god).

.

.

.

.

IMG_0477

.

.

Om det fnitter och flams och trams utanför danssalen så är det knäpptyst och full koncentration inne i den! Fröken Liz är riktigt sträng men rättvis och vill att hennes elever ska lära sig allting absolut rätt. En klassisk balettfröken!

.

.

.

Nu tänkte jag faktiskt att vi skulle köra en liten liten frågestund igen. Finns ju massa svar under rubriken ”Questions & answers” längst upp i menyn men är det något som någon undrar över så fråga i kommnetarsfältet nedan så looovar jag att svara!:)

.

.

.

Nu blir det 4:ans nya raelityserie Drömkåken här!

.

.

.

Vi ses imorgon tjejer!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

40 kommentarer till “DANSTJEJER

    1. Det jag köper får jag inte som gåva:) Jag handlar det mesta men ibland har jag en överenskommelse med något företag och får en vara i ersättning för ett jobb och då betäcknas detta som inkomst. Alltså ingen gåva:)

  1. Älskar verkligen ditt kök!! Såå fint! Vill själv ha något liknande i lantlig stil. Vad är det för märke, vilken lucka har ni och framförallt vilken vit färg har ni? Finns ju sååå många olika vita 😉 Gillar verkligen din blogg!! Kram!

  2. Sicka söta tjejer! Jag hade önskat att min loppa skulle börja dansa men hon är inte riktigt där ännu. Kul med frågestund! Då undrar jag, är det du som driver webbutiken My Tivoli som jag har sett att du skriver om ibland? Vad gör du ”förutom” bloggen? Dvs. har du något annat jobb?
    Ha en fin kväll!
    Kram
    Rebecca
    http://pilotfrun.se

    1. Tack!!! Nej det är inte jag som driver My Tivoli utan det är två underbart duktiga vänner som gör det. Jag gör mycket reklam för dem och det är för att jag vill hjälpa dem med denna (och så klart visa er allt fint de har:) Jag driver ett eget företag och är VD i ett annat AB och den yrkesroll jag har är en slags socialmediakonsult/stylist/fotograf och bloggare:)

  3. Hei Philia:)
    Dine barn virker så trygge og sikre på seg selv. Jeg lurer på om du har noe tips å gi til meg
    for at jeg kan hjelpe min datter på 7 år skal få god selvtillit, trygg og bygge gode vennskap? Hun har i det siste virket stresset og usikker.
    Elsker bloggen!!!
    Heidi

    1. Åh det är så svårt att ge tips om mammarollen! Jag är inge perfekt mamma (finns det sådana?) har ju själv ständigt dåligt samvete för att jag är för stressad eller för upptagen ibland osv osv, ja ni vet hur det är att vara mamma:) Men att ständigt tala om för barnen att det är så älskade är mitt bästa tips. Att se just deras egna starka sidor och uppmuntra dem att använda dessa! Alla barn är olika och går igenom faser och har olika behov och man måste nog som mamma bara visa att man accepterar att de ju är som de är (och tala om för dem att de är bäst i världen hur de än är:)

  4. Vad är ditt bästa inredningstips för att få det sådär supermysigt?
    Vill göra och framförallt ha så mkt men ofta så sätter ekonomin stopp för inredningsdrömmarna!

    1. Åh vilken svår fråga, alla tycker ju olika:) Men själv tycker jag om att ha städat, väldoftande och lite dfräscht hemma (och det är ju gratis:) Att allt hänger ihop i en tråd i alla rum och att det finns sköna platser att koppla av på. Har man en lite sämre ekonomi så kan man måla, det gjorde jag mycket i mina första lägenheter! Köpte gamla möbler jag tyckte var vackra och målade dem i fina färger (och inte ha för mycket saker:)

  5. Åhhh äntligen har jag lyckats pricka in frågestund 🙂

    Jag undrar hur du tänker kring det här med att vara nostalgisk och sentimental, att spara saker, framförallt då barnens kläder, egengjorda saker m.m. Har du nåt bra tips när det gäller att rensa ur. Hur man gör med sånt man inte vill slänga men inte vill ha framme? Svårt att precisera denna frågan men hoppas du hänger med på hur jag tänker 🙂

    Tack för en suuuuperfina och generösa blogg <3

    /lina

    1. Nu har jag ju en vind och där ryms det myycket i kartonger! Men jag är faktiskt inte alls särskilt sentimnetal och tycker om att rensa och säljer alla gamla kläder osv.Barnen gör så mycket fina små saker och teckningar osv och man kan ju faktiskt välja att spara det som de lagt extra känsla i eller tid bakom och inte a l l t:)

  6. Varifrån kommer halsbandet (långt guldigt med små ”jinglebells” klockor på) som du hade på kräftfesten i augusti?

  7. Hej och tack för en inspirerande blogg!
    Fina tjejer! Dans, finns inget som gör en så lycklig och stark som dans:)
    Jag undrar vad du tycker gör ett hem personligt?
    /Louise
    /Louise

    1. Jag tycket att alla hem är personliga där den som inrett hemmet lagt ner kraft energi och skapat något för sin egen skull där personen verkligen trivs. Alltså inrett efter sin egen personlighet och efter sin ekonomi och smak. Sen finns det speciella hem, alltså hem som inte liknar något annat man har sett:)

  8. Hej!
    Jag undrar varför du aldrig nämner butiken Tullhuset i er stad, som du skrev och besökte så mycket för ca 1 år sedan. Ser aldrig att du överhuvudtaget nämner den längre. Jag hade tänkt att besöka den när jag kommer till Västerås, men den kanske inte existerar längre?!

    Johanna

    1. Tullhuset existerar och har mycket fint! Jag har dock, som ni vet, ändrat min stil något och finner nu det jag vill ha på lite andra ställen:)

  9. Hei! Jeg savner et ”søkerfelt” i bloggen din. Det hadde vært så fint å kunne søke på enkelte produkt som du har skrevet om tidligere. Ser at de andre bloggene på EE har det… Er det noe du kan ordne? Og så lurer jeg på hvilke høstklær din sønn har? Skjønner at din sønn ikke vil være med på bilder, men kanskje du bare kan skrive litt om klærne? Gutteinspo er kjærkomment!:)
    Ha en fiiin dag! 🙂 Love Your blog!!
    Klem Siv

  10. Hej P! Åh äntligen frågestund!! Har för mig att du skrev nåt om 5:2 och att du skulle prova? Stämmer det? Vore kul om du skrev lite om vad du äter och hur det funkar. Jag går ner ca 1 kg i veckan och det funkar..är inte speciellt hungrig men sugen på allt! Läser alla mat magasin som finns dessa två dagar..
    Lycka till med allt!
    Annsofie

  11. Hej!
    Undrar om du vet var man kan få tag på tavlan ”Guide to Manhattan” av Ehrenstråhle. Den verkar vara slut. Vill så gärna ha den stora!!
    Tack för en inspirerande blogg!!

  12. Hej!
    Hoppas inte det är för sent för en fråga.
    Något jag tänkt på är det här med ”näthat” och att lägga ut mycket bilder på sina barn.
    Vet att du fick någon negativ kommentar förut om Trulle.Ser du ingen risk för att man kan reta sig på dyra kläder och barn som små modeller? Man utlämnar ju sina barn och jag tänker också på hur dom kan tycka om det när dom blir tonåringar.Många inspireras ju men en del retar upp sig.Har du eller dina barn märkt av det?Skulle vara intressant att höra hur du ställer dig till det här.

    Med vänlig hälsning Annette

    1. Jag tror inte det skadar mina barn alls om de syns ibland på bilder på House of Philia, i så fall skulle jag aldrig visa dem! Att någon skulle vara dum mot dem eller reta dem förekommer nästan inte utan de får bara höra otroligt mycket snällt och positivt. Nätet är ett socialt ställe där miljontals månniskor syns varje dag, barn som vuxna. Hela världen samlas på samma ställe och det är egentligen ganska fantastiskt! Lo Lo är den som verkligen gillar att vara med på Hofp, hon älskar det och ber om det och hon väljer själv hur hon vill vara med och hur hon ska synas (Trulle syns inte alls för han är inte intresserad) Jag utelämnar abslout inte mina barn, skriver aldrig något personligt eller något känsligt för dem eller aldrig någonsin visar någon utelämnande bild. Det är väldigt ytliga bilder och inlägg om du tänker efter och de finns där bara för att jag antingen vill visa en fin bild eller inspirera:) Sen att en liten grupp retar sig eller stör sig, det kan jag inte ta hänsyn till eller bry mig om. Jag har förstått att en liten del kvinnor retar sig på det mesta och det ligger i DERAS personlighet och ett stort problem som De har.

  13. Hej! Tack för en av dom absolut bästa bloggarna, älskar att kika in här:) Jag undrar lite kring vad du jobbar med mer exakt? Om du har några tips kring om man vill jobba inom styling (inredning) och foto?! Och om du har några knep för att ta så fina bilder som du gör?!
    Kram /Caroline

    1. Mitt bästa tipsa är det klassiska att verkligen följa sina drömmar och hålla på med det man är bäst på och tycker är roligast. Och öva öva öva och testa och ta för sig för att nå dit man vill men även inse sina begränsningar och vara ödmjuk! Alla som vill kan tyvärr nog inte jobba ex med styling och foto och inredning, även om många är jätteduktiga, det är stenhård konkurrens och jobben få. Man måste nog vara medveten om det och oftast behöver du en utbildning eller en lång erfarenhet, man kan inte kalla sig ”fotograf” för man har en kamera, man måste ha kunskap. Antingen genom utbildning eller genom erfarenhet (Mina bilder är ju resultat av att jag övat och har en riktigt bra kamera men jag skulle absolut inte kalla mig för fotograf:) Genom att jag själv har gjort det bästa jag kan och jobbat så har jag nu en av Sveriges största bloggar och driver flera företag och får göra en massa olika roliga jobb och uppdrag vilket är fantastiskt. Men inget kommer till en av sig självt. Känner du inom dig att du har talang och är redo att kämpa för att nå dit du vill – just go for it:)

  14. Hej!
    Mailat & vill verkligen veta vars din tak lampa som har diamanter/prismor är köpt? Inte den stora utan den lilla som är nästan rund?

    Tack!!! 🙂

  15. Hej Philia!

    Kul att höra att du gillade vår Paneng Gai sås. Våra mixer och cookingsåser är perfekta att använda i vardagen när man vill få lite ”smak av Thailand”, men inte lägga all världens tid på matlagningen. Det var också ett smart drag av dig att köra i lite extra Sambal Oelek för mer sting.

    Tips! Har du prövat Middagsräddarna? Kaostimmen runt kl. 18 är inte kul och vi har därför tagit framett antal kryddblandningar som snabbt trollar maten. Ett exempel är: http://www.santamariaworld.com/produkter/Kryddor/#!/marockansk-kyckling/
    Serveras med ris och en fräsch, fruktig sallad med gurka, mango och koriander.

    Man får se till att få familjen mätt och glad så att man får utrymme till andra trevliga saker. Som att bloggat ex…

    Hälsningar från Anna, Den Rätta Smaken – Santa Maria

  16. Hej!

    Jag har inte någon fråga, utan undrar ifall du kunde börja kategorisera dina inlägg igen? Du skriver så mycket inspirerande, inlägg som man senare skulle vilja läsa om igen, men inte kan hitta eftersom de inte finns under någon etikett 🙁 det är ett stort önskemål!
    Sedan kom jag visst på en fråga ändå 🙂
    Har du varit nöjd med att köpa ett äldre hus som ni sedan ”rustat upp”? Eller hade du hellre byggt ett nytt eget? Vilka fördelar/nackdelar har du upplevt?

    Varma hälsningar från en läsare i Finland, din blogg är en stor inspirationskälla!

  17. Hej igen! Höll på att sätta kaffet i vrångstrupen när jag såg hur mycket stavfel det var i mitt inlägg. Sorry! Är lite ny på detta… Eller så måste jag också fixa glasögon. Glömde dessutom det viktigaste av allt, länken till vår blogg: http://www.denrattasmaken.se. Där försöker vi inspirera med recept, resor samt lämna tips på allt som rör mat. Det finns bland annat en New york guide i två delar på bra matställen, reportage från Street food i London, kanonrecept på Pulled Pork. Och mer ska det bli. Vi är bara i startgroparna.
    Ha en bra kväll och tack för att jag fick ”ta lite plats” / Anna

  18. Hej jag har skrivit och frågat vid tidigare tillfälle om Beas ljusblåa nattlinne/pyjamas med prinsessor på som hon hade på en bild från i somras. Undar vart den är köpt?
    Tacksam för svar 🙂

  19. Hej
    Tack för en super inspirerande blogg. Har en liten fråga din Chanel bok som ligger på fönsterbrädan.. Vart har du köpt den?
    Kram/Nancy

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg