ROMANTIK & BUBBLIGT VIN

.
.

.IMG_3738-2 .

.

Ett helt nytt vitt vin för mig och en ny vinfavorit är Les Fumées Blanches Sparkling!

,

,

,

Tjingeling!

.

.

.

.

Häromkvällen så hade jag och H en riktigt mysig (och yes, så romantisk:) kväll och drack gott och åt lite hemmafixade snittar (det är ju så enkelt och så mumsigt). Jag är barnsligt förtjust i lite lyxig plockmat och när man kan sitta länge i vardagsrummet med tända ljus och en brasa och bara vara och äta godsaker och dricka gott och lyssna på skön musik och umgås (medans skatterna gör något annat:) Hade på uppdrag från The Wineagency beställt hem några flaskor gott bubbelvin genom Systembolaget. Hur smidigt som helst, bara att klicka in  och lämna sitt önskemål och så fick jag efter ett par dagar sms när mina flaskor fanns i butiken och kunde sen gå dit och hämta ut dessa (vissa Systembolag har utkörning också, dock inte i Småstaden:).

.

.

Det vinet jag beställt var Les Fumées Blanches Sparkling, ett underbart gott torrt lätt bubbligt vin som bara passade såå bra med  snittar med skaldjur och lax, mmmm. Detta är ett sällskapsvin jag verkligen rekommenderar till er som önskar ett lättdrucket sådant (och vinet beställer man här)

.

.

.

.

IMG_3679


. IMG_3729-2
.IMG_3700-2

.

.

Mina ”favvosnittar”! Busenkla att göra:)

.

.

.

Snittar på smörstekt rågbröd:

.

.

Rör ihop creme fraiche, strimlad rökt lax och lite lite riven pepparrot + en aning svartpeppar och salt. Lägg sen röran på trekanter sv smörstekt rågbröd och toppa med lite krasse.

.

.

Svärmors räkröresnittar:

.

.

Ta och bred lite smör på ett färskt tunnbröd. Ta en burk räkröra (av bra kvalité tex Icas) och bred även det på brödet och rulla ihop. Lägge sen din rulle i frysen någon timme innan du skär upp den i snittar.

.

.

Snittar med Löjrom:

.

.

Ta formfranska och gör cirklar i detta (ex med hjälp av ett glas). Smörstek dessa och klicka sen på ljuvlig löjrom, lite gräddfil och finhackad rödlök.

.

..

 

IMG_3749


.
.
Vitt vin ska serveras riktigt kallt och jag brukar göra som ovan! (använder frysens ismaskin:)

.

.

Apropå romantik, vad är erat bästa tips på en romantisk hemmakväll och när ni vill göra något ”extra”??? (när de små älsklingarna sover tex:) Tipsa gärna!

.

..

.

KRAM

.

.

.

Inlägget är i samarbete med The Wineagency

.

.

.

24 kommentarer till “ROMANTIK & BUBBLIGT VIN

  1. Ahmennnn så gott det såg ut! Ska jag genast spara i min receptbank och bjuda mina väninnor på när vi skall ses:)! Ni verkar haft en supermysig kväll! Ska nog allt prova vinet oxå när tillfälle ges! Tack finaste du för all inspiration och tips!

  2. Ska bli bättre på mys, ambitionen finns där absolut! Tills tillfälle ges njuter jag dock genom dina fina bilder som förmedlar både mys och härlig stämning 🙂

  3. Men åhhhhhhhh, my kind of food and drink!! Måste bara göra detta nångång!! Tack snälla för recepten.

  4. Hej fina P!
    Romantik med den man älskar mest är ju det bästa!
    Först måste , helt enkelt måste , huset vara rent och avplockat. ( annars kan jag bara inte njuta fullt ut, knäppt kanske)
    Sen ser jag till att mina pärlor har ätit ngt gott och är nöjda och glada, mkt viktigt!
    Och sen börjar vi på riktigt, maten lagas alltid till tillsammans, det är helt enkelt ett måste, med varsitt glas vin i handen, småprat, ”rör i grytorna” ihop och provsmakar.
    Dukar fint med riktigt linne , mjuk musik och tända ljus, nästan oavsett årstid faktiskt!
    Inga pottor och karotter på bordet utan allt ska serveras på vackra fat, viktigt, viktigt.
    Man äter ju faktiskt precis lika mycket med doft och sinne som med smak, inte att förglömma.
    Förrätt och varmrätt, är ingen dessertjej så det brukar vi hoppa över, och sen är det ett måste att göra riktigt bra kaffe, kanske med en bra chokladbit till.
    Att få sitta länge och prata om livet, vardag och drömmar, så viktigt för att inte tappa bort sig och varandra. Att njuta och verkligen prata med varandra, på riktigt, det är romantik <3
    Kramar från ett soligt Sthlm
    Petra

  5. Vi hade också en sån myskväll i lördags. Favvo är italienska delikatesser att plocka med och ett gott rött till. Och skön loungemusik förstås. Gärna lättillgänglig jazz.
    Tack för recepttips!
    Kram Lena

  6. Ja det är lite dåligt med romantiken nu när sonen är 12 år och (helst vaken längre än vad vi orkar). Men mitt tips eller tips kanske det inte är men det vi gillar i alla fall är: En riktigt god middag och gott vin. Sen sitta och små äta (som tex på en ostbricka) och dricka och prata och prata inte sätta på tv:n utan prata i timmar. Det har alltid varit det bästa och mysigaste kvällarna.
    Vad middagen är spelar inte så stor roll bara det känns lite extra gott och mumsigt. Vi gillar en fin kött bit eller skaldjur i alla former 🙂
    Sen kan man alltdi avsluta kvällen med en liten läskig film så man måste sitta nära och hålla mannen i handen 😉
    Kram kram

  7. Plockmat är den allra allra godaste, mysigaste och roligaste maten! Tack för recepten, laxsnittarna verkar super, och så enkla!

  8. Vad kul att du har fått tips om Les Fumées Blanches Sparkling. Den har varit en favorit ett längre tag nu. Gör precis som du, serverar vinet tillsammans med snittar. Dock så brukar vi använda detta till en aperitif för middagen. Mycket uppskattat! Tack för en underbar blogg. Blir alltid på gott humör! Stor kram!

  9. Trevligt, vi är också bra på att mysa! 😉 Jag undrar nu vilken strl du har i svarta Valerie tröjan du hade på Ladies Night. Har letat efter en enklare svart top med lite extra så där! Jag antar du har S? Är den stor eller liten i strl? Tacksam för svar.

  10. Hej hofp! Jag har kikat in på din blogg länge nu och tröttnar verkligen aldrig. Du är verkligen en förebild och nu är det faktiskt så att jag kommer flytta till västerås runt den 1 dec. Min fästman gör klart sista delen i sin pilotutbildning där nere (jag själv bor i norr, sundsvall rättare sagt) och tänkte höra om du har något tips på vart jag kan ta med min N där nere i västerås när han fyller år? Skulle vilja dra upp honom ur sängen tidigt och kanske käka hotellfrukost någonstans, möjligtvis någon tripp på dagen där man kan njuta och se något fint, sen middag såklart och kanske spa efter det. Vi är ju då bara lite yngre än dig, 24 år 😉 (iaf utseendemässigt sett) och jag skulle bli så glad och tacksam om jag fick nys om några ”västeråsgodingar” från dig för ett sånt tillfälle :))
    Tack för att du är en sån inspirationskälla i allt från inredning, skönhet och mammaskap.
    Kram från Elin!

  11. Hej! Skulle bli glad om du kan skriva mer om fransförlängning och skönhetstips.
    Kram kram

  12. Vi startar helgen med god mat och dryck på torsdagen. Ofta med en champagne som tex Moet rose eller en Niclas Fuilatte. Till det gärna en liten skaldjursplatå. Senare på hösten blir det istället för champange en god amarone med en vildsvins eller hjortstek. Ett tips är att hyra hem en kock på helgen om man vill lyxa till det. Man köper hem goda råvaror och får det tillagat och serverat.Toppen! Sen avslutar man med en god vällagrad ost. Att bara åka iväg en dag på helgen och boka in sig i en svit på ett bättre hotel är toppen, inte något litet boutique hotel utan ett svulstigt överdådigt typ Dorsia i Göteborg eller D’Angleterre i Köpenhamn. Om man gör det en till två gånger i månaden mår man bra och jobbar bättre. Skulle fö aldrig köpa ett vin från ett köpt inlägg tyvärr.

    1. Vad är det som gör att dina tips är mer att lita på än Petras sponsrade bubbel? Hon skulle nog inte skriva och tipsa om det om det var äckligt precis. Du dricker ju dessutom viner som är de mest vanliga, överskattade och sponsrade vinerna någonsin. Testa något annat än Amarone och Moet nästa gång så kommer du upptäcka något utanför boxen 😉

  13. Gert där ser ju riktigt smaskigt ut. Tack för recepten. Perfekt till adventsbjudning ju! Jag har en fråga bara, du har en vit ljusstake i bakgrunden. En kubik, typ. Jag vet att House doctor har en liknande men inte vit, som din. Dessutom är HD:s med glas. Vad är din för någon sort och var är den köpt?
    Ha det allra bäst!
    Kram
    Irene

  14. Det där är mitt favvovin också, men då måste du smaka deras bubbel, Det blev min sommardrink i år, smakar mkt grape, men supergott. Är dock beställningsvara på systemet. Prova!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg