FÖRSTA ADVENTSLJUSET

.
.
.

IMG_7630
.
.
Årets adventsljusstake måste jag ju visa er! Den heter Season och är från underbara Georg Jensen och är ju egentligen ganska lik Svenskt Tenns Vänskapsknuten MEN den har fyra ljushållare (och det måste ju en adventsljusstake ha:) Väldigt fin men kanske inte såå jättejulig och man kan ju jula till den lite med band eller granris tex. Eller komplettera med George Jensens specialställning så blir den som en liten gran:) (Ljusstaken finns i blank metall och guld också om någon kanske undrar)

.

.

.

IMG_7637

.
.
Och åter igen är jag sugen på en färgglad jul! Brukar alltid hamna på det vita och guld/silvriga men kaaanske skulle man tänka lite glad färg i år. Hum hum hum ( ja inte tokmycket färg utan mer så här:)

.

.

.

Ha nu en fab fortsättning på dagen raringar!

.

.

KRAM

.

.

.

36 kommentarer till “FÖRSTA ADVENTSLJUSET

  1. Hej,
    Jag försöker bli klok på bra redigeringsverktyg. Gillar alltid dina fina bilder men får inte ihop dina redigeringstips. Du skriver i ”frågor och svar” att du använder ett gratis Lightroom. I somras skrev du att det Lightroom;et inte är Photoshop men från Adobe…
    Jag kan inte hitta något liknande någonstans.
    Så snälla Petra, var hittar du detta gratis på nätet? Är det Lightroom på Windows eller Mac och vilken upplaga i ordningen? Använder du presets och actions?
    Tacksam för svar!

  2. Byter du advensljusstake varje år? Charmen är ju att plocka fram samma varje år, för barnen att känna igen, och kunna känna att saker o ting kan vara beständiga någon gång också! Saker från far o morföräldrar, och ens egna föräldrar betyder så mycket, för det är saker man MINNS från barndomen, det ger trygghet! Lär dina barn att värdesätta saker o ting längre än ett år, innan det är dags att byta ut dom igen. Lite sorgligt, faktiskt…

    1. Nej. Jag tror INTE det är sakerna som ger beständighet och trygghet. Det är känslorna man ska lära sig att värdesätta.

    2. Är det de du minns från din barndom? Saker? Jag minns känslor, som samhörighet, mysiga frukostar bland annat. Inte vad vi hade för brödkorg på bordet, det var inte den som gav mig trygghet, det var mina föräldrar 🙂

      1. Jisses, men välj att tolka det så om du vill då! =( Jag minns väl för sjutton känslor och samhörighet lika mycket som du eller någon annan! Jag får väl uttrycka mig lite tydligare då, det viktiga är att känslor och minnen, men viktigt är också att värdesätta saker också, och komma ifrån slit o släng o konsumtionshetsen in i minsta pryl. Mina farföräldrar finns inte längre, jag minns dom med värme och kärlek. OCH jag värdesätter de fina gamla saker jag ärvt, som förstärker mina minnen från barndomen. Förstår du bättre nu vad jag menar?
        Kram på dig!!

      2. Nej kära du, jag minns samhörighet, glädje och trygghet. Och jag älskar att plocka fram ärvda saker, som hängt med sen barndomen. Det förstärker mina fina minnen, och gör mig GLAD! Fattar du??

    3. Jag håller med dig, Fia. Det blir lite charmigare och mer äkta om vissa saker får vara beständiga. Detta tycker givetvis inte alla, och det är helt ok, men jag tycker att det är arrogant att sälla sig sig till den skaran som bidrar till vårt slit- och slängsamhälle vilket jag tycker ger helt fel värderingar till kommande generationer, samt helt värdelöst ur miljösynpunkt. Det ena behöver ju heller inte utesluta det andra. Man kan ju ha både känslorna från julen men också sakerna som vårdats och gått i generationer.

  3. Instämmer i Fias kommentar. Men som sagt smaken är olika. För egen del tycker jag att ett hem med samtliga vägar vitmålade ger ett kallt intryck om man inte har gardiner, mattor mm. i färg.

  4. Den är ju såå fin den ljusstaken och passar in riktigt bra hos dig!! Ha en mysig kväll!

  5. Jätte fin ljusstake du har. Vill också ha…..
    Tack för en fin och inspirerande blogg
    Ha en fin kväll
    Kram Linda

  6. Superfin! Tycker inte den måste vara jättejulig, det går ju att ”jula” till det på andra ställen i hemmet och med det andra pyntet man har:)
    Kram fredrika

  7. Ligger charmen verkligen i att plocka fram samma saker år efter år? Att inte förnya sig? Jag tycker inte det är saker man skall lära sig att värdesätta, utan snarare känslor. Saker kommer och går och är i sig egentligen inte det minsta intressanta. Däremot kan det framstå som lite sorgligt om man tror att detta är riktiga livet. Jag tror att HOP sysslar med att sälja drömmar, och hon gör det dessutom väldigt bra. Man får välja russinen ur kakan helt enkelt, och man behöver absolut INTE byta juldekor varje år.

    1. Har letat taklampor till köket jättelänge.. Hittade dem nu tack vare länken du lämnade. Tack 🙂

  8. Så väldigt fint. Måste säga att jag blev lite mallig när jag såg denna bild. Köpte denna och små för blockljus för två år sedan.

  9. Otroligt vacker ljusstake som passar året om 🙂 Kan hålla med både ang att plocka fram samma saker varje år samt att förnya sig. Gemenskapen och allt det goa kommer självfallet inte från sakerna man plockar fram. Själv har jag nu lite mer jular i min smak då barnen blivit så stora att de inte längre bryr sig ifall jag plockar fram gamla julsaker..och är faktiskt glad att slippa julpynt tillverkat av gamla tomma toarullar 🙂 Men det var ju charmigt och gulligt när man fick dem en gång i tiden. Vi har även gått ifrån den traditionella julmaten och äter bara det vi alla gillar allra bäst…och det är inte julmat 🙂 Nåja..en liten frestelse måste vi ha och lax så klart. 🙂 Trevlig dag på er alla…

  10. Åh vad glad jag blev av att höra en till som gillar rött, ja inte röda Julgardiner och så men lite rött på några ställen ger ett varmt vackert ombonat intryck.
    Jag saknar bloggar med lite mera rött i sina Julhem, allt ser för lika ut hos dom flesta och då blir det så förutsägbart, tex. jaha de e samma slags ljustakar plädar kuddar m.m
    Finns dock några få bloggisar som vågar lite färg 🙂 Tack o lov :)))

  11. Jag blandar gammalt och nytt. Fast iår blir faktiskt allting nytt, nytt hus, nya saker. Det andra har vi kvar i Sverige. Tror det blir mycket vitt, silver och guld. Lite så som jag tycker om det. Sedan tar jag gärna upp lite rött i t ex julstjärnan, kuddar, pläd eller liknande. Kram jess
    http://www.annorlundaunderbara.com
    Vård av liten

  12. Älskar George Jensen…Rena klassiska linjer….Liksom Howard soffor x två som jag just nu suktar efter i vitt….med svarta ben och kromade hjul….
    Svängda, mitt emot varandra för att inbjuda till samtal och gemenskap.
    Extra viktigt en månad som denna.
    Kan inte alla bara tänka efter lite även här i kommentarsfältet, att inte hugga på varandra, att förstå att alla är olika och det är det som är det fina.
    Var på info möte på dotterns nya skola inför förskoleklass valet. Dom tog upp det där.
    Att dom har en särskoleklass mitt i skolan, bland alla dessa klasser med barn i ålder 6-11 år.
    Att mobbing inte förekommer som på andra skolor då dom redan från start kommit så nära andra som är lite annorlunda, men absolut och i allra högsta grad, lika mycket betydande och unika och av samma värde.
    varför kan inte vuxna ha en likadan syn?
    Kan vi inte bara vara lite mildare i orden ibland, inte hålla med och vara nickedockor, självklart har vi olika smak och olika referenser, men bara vara mildare i tonen.
    Önskar alla en helt fantastisk dag!
    Kram Maja
    The House And life of mine.
    http://rundvandring.blogspot.com

  13. Du har så rätt i det du skriver och jag kanske inte svarade Fia särskilt empatiskt. Men jag tror man reagerar när någon låter väldigt dryg som jag tycker hon gjorde, att hon klankade på Philias inlägg. Men jag ska tänka på sådant framöver, det blir lätt att man hugger tillbaka.
    Mvh Åsa

  14. Jag vill rekommendera en dokumentär jag såg igårkväll på svt 1. Framfångsfällan hette den, finns kvar på webbplatsen så se den gärna. Den handlar om hur ohållbar vår tids konsumtion är. En riktig ögonöppnare, se den och avgör sen om det är ok att köpa nya julsaker varje år? Detta är inte en känga till Petra utan något som jag hoppas att vi ALLA kan tänka ett extra varv kring.

  15. Det är en dokumentär jag gärna skulle se. Tycker att den riktiga skönheten finns i en enklare tillvaro. En tillvaro där man inte måste jobba så mycket, bara för att kunna konsumera så mycket.
    Med det sagt är den här sidan dock väldigt vacker och inspirerande.
    MVH Linda
    http://www.lazylane.se

    1. Håller med dig Linda.. Och vilken fin sida du har.. snygga inredningar samt vackra foton. 🙂

  16. <3 mildare i tonen?? Maja jag har inte samma uppfattning , om det du tycker ang. tonen varit hård här.
    Bara en massa goda glada läsare som har olika uppfattning om Julen och dess traditioner , det är väl inte förbjudet att ha en åsikt vackra ni 🙂 Julkramar på ER

  17. Vet inte riktigt om det här är rätt plats att svara då det är HOPs plats. Men iaf; Tack Gika. Det värmer verkligen.
    Mvh Linda

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg