GÅRDAGENS DUKNING

.

.

.IMG_1175-2


.Jag piffar lite inför i matsalen inför gårdagens middag (idén med rosa liljor i tre små runda vaser har jag snott direkt av Svenskt Tenn! Såg det hos dem i förra veckan och det var bara så fint:)

.

.

IMG_1185-3.

.

Min leverans med blå/vita tallrikar och tillbehör har nu kommit. Två travar djupa och flata tallrikar och lite annat och allt från fantastiska engelska Spode (Spode har My Tivoli) Ett porslin att njuta av hela livet (och så fint att blanda med allt det blå/vita jag redan har:)
.
.

.

.

.

.

Tjingeling söndag!

.

..

.

Hemma igen efter lite Söndagsbio här i Småstaden! (vi har ju numera en så himla fräsch & trevlig Filmstad här i vår stad) Familjebio var det som gällde och vi såg Sune på bilsemester. Måånga skratt i den, man måste ju bara äälska Morgan Allings Rudolf, men jag tycker nog absolut Sunes sommar var lite bättre. Sune på bilsemester får PPP+ av mig:)

.

Strax ska vi iväg på danslektion jag och Lolo men först kommer lite bilder från igår då vi hade vänner över och jag dukade med mina sprillans nya fina tallrikar (körde på lite “Californiatema” när det gällde maten men glömde ta pics på den! Typiskt. Vi åt iaf bla quesadillas, Blt med kalkon och invigde vår nya fritös och serverade “proffsstrips” till, mmm. Efter maten blev det Björnbärscheescake:)

.

.

IMG_1190-3.

.

.

IMG_1194-3

.

Dukning klar!

.

.

Oj, där fick jag avbryta mitt inlägg för att stackars Bea låste in sig på sitt rum där uppe! Paanik fick lilla stackars skatten när hon fick handtaget i handen och inte kom ut direkt, tur att mamma kunde rädda henne och lugna hennes kaninhjärta som gick i 180 🙂

.

.

Hoppas nu att ni har en riktigt mysig och skön söndagskväll fina ni! (här har H lovat att göra “H pasta speciale” åt oss! Händer ju inte så ofta att vi får denna rätt, jag lagar nog 99% av maten, men när det väl händer, mumsfillibabba säger jag bara:)

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

15 thoughts on “GÅRDAGENS DUKNING

 1. Mycket fint.
  Måste fråga, hur vågar du ha ljusen direkt på bordet. Rinner de inte? Något spec märke du rekommenderar som inte rinner.
  Ha en fortsatt bra söndag

 2. Det där porslinet är bara så fantastiskt vackert 🙂 Har själv endast två tallrikar…än så länge. Tas fram när vi myser på tu man hand här. <3 Stackars liten tös som låste in sig. Mkt fin dukning och visst är det härligt med fritös. Jag ska köpa en till som är lite större än den 3 liters vi har nu. Lär behövas till sommaren när alla bilburna grabbar droppar in till min son nu när vi har en egen bilverkstad på gården. Kan säga att just den var rätt avgörande när vi skulle flytta ut på landet..för grabbarnas skull. Så härligt att ha dem på hemmaplan där de kan samlas o meka eller bara hänga 🙂

 3. Glömde en sak…Jag målade mitt Norden matbord för ett tag sedan men tycker att det lätt blir ringar efter muggar och trycksvärta efter dagstidningar. Har du det problemet ? Jag målade med halvblank vit färg av bra märke. 🙂

 4. Åh tänk jag har inte alls fallit för denna trend:(… Påminner fööör mycket om servisen Gröna Anna för mig…men vi går väl se om jag ändrar mig;)
  Therese
  Therese

 5. Så fint och hoppas ni hade en trevlig kväll! Älskar servisen men till mig hittar nog bara kopparna och underläggen:) Stackars lilla Bea, tur det löste sig bra!
  Kram fredrika

 6. My Mother-In-Law has the very same china however in a very different kind of setting in an old English country house. Suits both! 🙂

Comments are closed.