ALLTID EN TRIPP TILL NK

 
.
.
. . . . . .IMG_7144-2

..

.

.

Utanför favoriten Nordiska Kompaniet med liten Beabus! Nykittad och mycket mallig över solisar, coola silverskor och söt vårjacka (jackan är samma som Lolo´s fast storasyster har den lite tuffare färgen svart och skorna kommer från Le coq sportif) När jag var liten åkte vi ganska ofta till Stockholm, jämfört med de flesta andra barnen i skolan iaf. Pappa hade en del av sin verksamhet där och och min farmor bodde i Stockholm (ett stort NK-fan hon också som ofta parkerade bilen preciiis utanför entrén när hon skulle göra ett besök. Hon tog gärna den p-botsmällen för det var ju där hon ville stå, inte i något krångligt garage en bit bort heller:). Jag tyckte det var lika mysigt varje gång vi åkte ”upp” till huvudstaden. Vi besökte ofta samma butiker och alltid var det en tur till nämnda NK och jag älskade det varuhuset (även på den tiden. Fast kanske inte just då när jag fick en svart NK-cykel i fjortonårspresent och hade önskat mig en bockad ljusrosa Crecent. Då låg NK inte bra till. Fast nu inser jag ju att den cykel var 100 ggr coolare:) Förstod egentligen inte varför vi var tvungna att gå till någon annan butik alls för allt man kunde önska sig fanns ju där liksom. Det doftade speciellt det där varuhuset (en blandning av parfymer, fint läder och mörk choklad) och det var så maffigt och tjusigt och de stora gamla hissarna med guld och träinredning var såå himla läskiga haha. Så åt vi räksmörgåsar på kafeét och mamma köpte ofta med sig någon blomma från den välsorterade butiken vid entrén innan vi åkte tillbaka till vår gård och hästar, höns, katter och lamm i byn ute på landet. Nu när jag är vuxen och det blir en tur i Stockholm så vill jag gärna hinna med NK nu också. Bara gå där en sväng och känna på krämer och prova något nytt från pafymeriet, dofta på några Byredos, klämma på lite interiör ett par våningar upp och kanske köpa med mig hem några praliner från konfektyravdelningen längst ned. NK känns fortfarande så där härligt exklusivt men ändå så hemvant och mysigt samtidigt.

.

.

..

.

IMG_7156

. . . ..
.
.
IMG_7169
.
.. . . .
.IMG_7165-8

.

ö. .

Welcome Spring-skyltningen i NK´s fönster var lika inspirerande och fräsch som alltid! Jag vet ju faktiskt hur den blir till numera iom att jag fick besöka studion Jo Ann Tan, som ansvarar för NK´s dekorationer, för något år sedan:)

..

.

. .

.IMG_7124

..

.

.

Sen blev det en tripp till Moodgallerian som ju ligger en stenkast från NK. En mycket mycket trevlig galleria det också som jag gärna besöker. Där finns mycket som kompletterar det stora slagskeppet jag hyllat ovan och enklare restauranger med jättegod mat och bra butiker med kläder både för liten och stor. Som Valeries ovan, vilken godisbutik det är. Nu fanns det så mycket sprillans nytt och vårigt och fint på galgarna (ni skulle sett bröllopsklänningarna, jag smäller av så vackra) och personalen är verkligen den bästa och trevligaste.  Fick med mig lite smått och gott därifrån som jag ska visa er sen:)

.

.

.

.

.

Ja just det, jag har ju lovat att tipsa om den där otroligt braiga restaurangen vi var på också. Återkommer om en liten stund med det!

 .

.

.

Önskar er en skön och riktigt soft start på söndagen!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

16 kommentarer till “ALLTID EN TRIPP TILL NK

  1. Härlig beskrivning av NK! När man själv bor i Sthlm och ’slentrianhandlar’ där så missar man att uppskatta det, fint med en påminnelse =)

  2. Åh jag ääääälskar också NK och saknar det massor sen jag flyttade därifrån (bodde i sthlm så pass kort tid ändå så det fortfarande kändes lyxigt!) Unnar mig alltid några praliner därifrån när jag besöker dem, testa ”mörk choklad med limefyllning” och ”mörk choklad med kolafyllning” – de är to diiiiiiie for!
    Kram och fortsatt trevlig helg!

  3. Haha! Jag älskar det där med din farmor! Hög igenkänningsfaktor, har en stor bil BMW X6, som är krånglig att parkera. Jag kör aaaaalltid framför entrén vart jag än ska, o parkerar där till folks missnöje. Men vad 17, har man pengar så har man, och vissa förmåner ska man ju ha! =)

  4. Vad kul att höra lite mer om din uppväxt!! Låter som en cool farmor!! Jag gillar verkligen NK´s inredning, ffa. De har verkligen cool o lite unika saker, inte bara same same!! Läser gärna mer om din uppväxt!! Så kul! Stor kram från ett soligt Skåne, Lisa S i H-viken

  5. Orkar inte, blir avis så avis. Jag är från Stockholm älskar Stockholm o NK! Bor nu utomlands o saknar ..NK. Det du beskriver saknar jag. Mycket. Lyckos dig o tack för dosen jag nu fick. Åhhhh!
    Kram vackra kvinna! Älskar din blogg!!!

  6. Älskar också NK. Brukar försöka klämma in en titt varje gång jag är där också. Det är nog den gamla atmosfären jag gillar, och kvalitén på allt.
    Det gläder mig att du skriver ”upp” till Stockholm med citationstecken, hihi. Som ursprunglig Uppsala bo har jag noterat att många från Enköping, Västerås, och Strängnäs säger att de åker upp till Stockholm. Och jag undrar varje gång på vilket sätt Stockholm ligger uppåt?!
    Vad härligt lilla fröken show’ar framför kameran!
    Kram Lena

    1. Ja visst är det märkligt att man säger så här då det ju ligger mer neråt:)

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg