VID DET AMERIKANSKA BORDET

.
.
.
.
IMG_7188-2
.
.
.IMG_7176


.

.

.

På brasseriet American Table!

.

.

.

.

.

Hello vänner!

.

.

.

.

.

Nu så kära bloggisar kommer världens braiga restaurangtips till er från moi! När vi skulle gå ut och äta i Stockholm så ville vi gå på en riktigt bra restaurang som dessutom var barnvänlig och  avslappnad så att Beabus verkligen skulle uppskatta besöket. Inte så att mina skatter inte kan gå på ”finare restauranger” också, de kan de absolut, men ibland så vill man inte behöva oroa sig över att de ska tycka att maten är för svår eller att att bordsgrannen tycker att de kanske skrattar för högt. Vi ville alltså hitta en restaurang där barn verkligen kan vara barn och man inte bara ska prata med låga röster och sitta spikrakt och ha servetten fint i knät och äta röding (för det är inte riktigt vad Bea uppskattar högst iaf:) Inte barnvänliga Fridays eller någon pizzeria eller thai heller utan helt enkelt ett riktigt bra ställe!

.

.

.

.

.
.IMG_7179
.
.
IMG_7191
 

.
.

Så, jag kollade runt lite och tipsades om Marcus Samuelssons brasserie på Clarion (låg jättenära vårat hotel) American Table som verkade barnvänligt och bra. Och såå bra det var sen. Ojojoj. Ett soupercoolt ställe med högt i tak och mycket mycket avslappnad stämning. Det var stort men ändå mysigt och det spelades riktigt bra New -Yorkishmusik på ganska hög nivå så det fanns inte en chans att barn kunde höras och störa i sorlet och inredningen var så härligt mixad. Det fanns bord och soffor högt och lågt + personalen var fantastisk, ja det var nog den trevligaste servis och vi någonsin blivit uppassade av tror jag! Alla var så uppmärksamma hela hela tiden, fast det var fullsatt, och pratade och skojjade med Bea och maten kom in blixtsnabbt. Och maten sen, w o w säger jag bara. Eftersom det var lite av Beas kväll så var det viktigt att det fanns mat på menyn som hon gillade och på American Table fanns de klassiska favoriterna hamburgare, pastarätter och pannkakor. Bea älskar pannakakor så det fick det bli det och in kom stora frasiga pannkakor med massa färska jordgubbar, enorma blåbär och hemgjord vaniljglass och Bea var helt i foodheaven:) Själv åt jag bla Louisiana havskräftor och pilgrimsmusslor som var lagade kreolstyle och som var absolut helt perrrfekta.

.

.

..

.

IMG_7177-2

..

..
IMG_7185
.
.
IMG_7196
..

.

Så ska ni gå ut och äta bra med era barn och ha riktigt trevligt i Stockholm – gå till American Table. Ni kommer absolut inte bli besvikna. Ja gå dit utan barn också, tänkte när vi var där att det vore ett perfekt ställe att besöka med stora tjejgänget också. Så härlig avslappnad stämning var det och drinkarna såg ju fantastiska ut de med:) (och yes, den där kokboken fick följa med hem så nu kan jag iaf försöka laga lika god amerikansk mat som stjärnan Marcus Samuelsson;)
.

.

..

Barnvänliga American Table får PPPPP+ (+:et för det där himmelska och varma majsbrödet med tillbehör som vi serverades innan middagen) och det får alltså bli söndagens restaurangtips mina vänner!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

4 kommentarer till “VID DET AMERIKANSKA BORDET

  1. Tror ni hittade himmelriket där på restaurangen 🙂 Perfekt när man kan känna sig avslappnad med barnen. Älskar Marcus Samuelsson. Här i Karlstad har vi Kitchen & Table by Marcus Samuelsson på Clarion Hotel Plaza. Där kombinerar de Manhattan med det lokala och skapar en atmosfär av Fun Dining som ju är ett enklare och trevligare alternativ till Fine Dining, har jag
    fått lära mig hi hi. Coolt i alla fall. Deras halstrade torsk med curry,kokosmjölk,musselbuljong och coriander är så himmelsk god att man bara vill ha mer 🙂 Sen måste man ( i alla fall Jag) vräka på med Soho Fries, pommes med parmesan och ärter. Oj Oj. Sen rullar man därifrån med ett fånigt leende 🙂 Det verkar som både ni och er söta lilla tös haft en underbar liten vistelse. Kram

  2. Jag är stockholmska men bor utomlands så säger bara tack för tips, helt missat detta ställe. Har tre barn i samma åldrar som era ungefär så som sagt tack för tips!!

  3. Så härligt när man hittar nåt sånt kanonställe där man blir supernöjd! Tack för tips.
    Kram Lena

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg