GÖRA KRYDDFLORA

.
.
.
.
IMG_6955

.

.

.Nu ska vi se vad som hänt här då!

.

.

.

.

.

.

Tjing!

.

.

.

Minns ni krassefröna som Lo Lo sådde i förra veckan? Efter att varit duktig kicka och vattnat och pysslat med sin lilla odling i några dagar så var det dags att ”skörda” häromdagen. Verklige roligt att få prova på att driva fram något eget och jag tror nog skatten har fått smak för detta för nu vill hon odla mer i växthustet. Vi får se vad vi kan hitta för spännande i kryddfröhyllan:)

.

.

.

.
.

.
IMG_6961


.
.

Yes, Lo Lo´s krasse hade växt till sig ordentligt i det lilla växthustet och det var verkligen time att ”skörda” och prova på att göra lite eget kryddsmör.

..

.

IMG_6964-3

..

.

Först fram med Flora och lägga i en bunke

.

.


IMG_6984

.

.

”Klippa klippa”

.

.

IMG_6990-2

.

.

Sen ner i Florasmöret och blanda

.

.

IMG_6997-3

.

.

Sen spritsa ut fint i smörasken (barn äälskar ju att spritsa:)

.

.

IMG_7014-3.

.

Nu – dags att provsmaka Krydd-Florat på lite gott färskt bröd….

.

.

IMG_7032

.
.

Om det det hemgjorda kryddsmöret smakade bra? Att det gjorde! Tummen upp från Lolo:)

.

.

.

Hos Flora kan du just nu vara med och tävla med ditt egna recept på mumsigt kryddsmör och vinsten är ett eget fint litet växthus från Hasselford Garden till ett värde av 8000 kr (ja inte såå litet som mitt utan ett fint och lagom stort som du kan ha ute på terassen eller kanske balkongen:)

.

.

.

IMG_7469-4.

..

.

Kanske skulle skicka in receptet på min ”lilla” egosmörgås:) Gjorde Dagobertvarinater till mig och H och tillsatte lite honung och chevré till krassesmöret och bredde det sen på fiberrikt bröd. Varvade sen sallad, ljummen chevré, avocados och serranoskinka och sprinklade över lite frön och voila – min lyxsmörgås!

.

.

.

LYCKA TILL

.

.

.

Inlägget är i samarbete med Flora

.

.

.

.

13 kommentarer till “GÖRA KRYDDFLORA

  1. Så mumsigt det ser ut, nu blev jag superhungrig 🙂 Blir det våfflor för er del också idag? Det är ju denna underbara våffeldag idag och då bara måååste man ju äta en våffla 😉 Så gudomligt söt din Lo Lo är, hon ser så genuint snäll ut också!
    Stor kram till er <3
    Marielle – http://www.mariellewinkler.devote.se

  2. Åh, jag blir så nostalgisk när jag ser krasse. Så mycket sådant vi odlade när jag var liten. Det får nog bli ett litet minväxthus till barnen. Här driver vi upp luktärter som Alba hade mig sig hem från skolan häromdagen.
    Kram
    Rebecca
    http://femme.se/piccolecose/

  3. Ett tips på ett makalöst gott krydssmör: smör/margarin, havssalt, 1-2 klyftor vitlök och så färsk nedklippt persilja. Serveras med fördel till färska primörer såsom morötter, blomkål och bönor. Kramar Anne

  4. Åh vilket fint litet växthus! Jag är på jakt efter ett något sådant till min sambo men har inte hittat ett bra ännu. Får man fråga var detta kommer ifrån?

  5. Hej!
    Jag undrar också var ditt fina växthus kommer ifrån och så måste jag få berömma den fina grå väggen i köket, superduperfint!
    Kram från Anna i Skåne

  6. Men alltså…. jag döööör ju lite för den där mackan! Trodde det var en reklambild för något bröd eller så… och så har du gjort den själv! Och fotat så snyggt! 🙂 Vad duktig du är!
    Mackaälskare som jag är, måste testa denna!
    Kram/ Maria

  7. Hej! Jag undrar om du vet vilket typsnitt det kursiva Elsas entourage-E:et består av? Hade varit vackert som liten tatuering då min dotters namn börjar på E.

  8. Hej igen!
    Såg att det var fler än jag som undrade över det fina miniväxthuset. Tror jag har hittat det, visst är det Ikeas?

  9. Hej!
    Mitt favvo-recept när det kommer till kryddsmör: svarta lökfrön och koriander. Det blir en orientalisk touch som passar lika bra på morgonsmörgåsen som på lunch- och middagssmörgåsen.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg