VAD BLIR DET FÖR MAT??

.

..

.
.
IMG_3912
.

.

Ja vad blev det för mat…:)

.

.

.

.

.

Todelooooo!

.

.

.

Oförändrat läge här hos moi idag! Hosta och halsont och mosig i mysplyschen så nej det blir ingen”dagens” idag iaf (för ni vill nog inte se en snuvig, svullen och rödögd bloggerska i mjukiskläder:) Det får bli ett recepttips på söndagens mumsiga middag istället! Mycket trevligare:) Är ju just nu så inne på långkok och jag tycker jag ser ordet långkok äverallt så det kanske är en trend jag hakat på men det är ju bara såå gott. Denna gång testade jag att göra långkok-Bolognese, alltså en köttfärsås som fick stå läänge på spisen och småputtra och det blev soupergott. Smaken blev mycket mustigare och liksom rundare än vanlig köttfärssås, ja den smakade riktigt proffsigt helt enkelt och mycket italienskt. Rekommenderas verkligen.

.

.

,

.IMG_3835-3

.

.

.

Pasta Bolognese

.

.,

1 kg högrevsfärs (man kan göra på hel högrev också men jag valde färs)

100 g rotselleri

1 röd lök

3 vitlöksklyftor

persiljestjälkar

2 lagerblad

1 pkt bacon (140 g)

3 msk tomatpuré

2 burkar körsbärstomater på burk

2 dl vatten

1 ½ tsk strösocker

2 msk balsamvinäger

½ tsk torkad timjan

½ tsk torkad rosmarin

½ dl olivolja

smör

lite kanel

salt och nymald svartpeppar

.

.

.

1. Skala och tärna rotselleri i småbitar.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna bacon.

3. Bryn köttfärsen i smör, salta och peppra. Flytta över till en gryta.

4. Stek bacon tillsammans med lök, vitlök och tomatpuré. Lägg i grytan.

6. Tillsätt rotselleri, tomat, vatten, socker, vinäger, örter och olja.
Låt småkoka under lock ca 2 ½ timme.

7.  Smaka av med lite kanel (om man önskar) och salt och peppar.

8. Servera med spaghetti och parmesan!

.

.

.

,

IMG_3914

.
.

Maten är serverad – varsågod och njuuut!

.

.

.

,>Nu blir det en dag med ännu mer vila för att bota denna envisa förkylning. Såå segt att vara krasslig men lapen håller mig sällskap här i knät så lämna gärna en liten hälsning söta bloggisar – det är ju såå kul att läsa dem (och ni ska veta att jag läser alltid alla era hälsningar!)

.

.

.

Ha nu en fab tisdag vänner!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

13 thoughts on “VAD BLIR DET FÖR MAT??

  1. Tack snälla för receptet! Jag brukar improvisera fram köttfärssåser, men den här varianten måste jag testa. Och osten till blir alltid pricken över i. Jag ÄLSKAR ost (nästan bättre än godis)!!
    Krya!

  2. Krya på dig! Hösten är lite seg med alla förkylningar och influensor:(! Bra att du vilar och bara är, då blir man fortast frisk! Önskar dig en fin dag, trots allt:)! Kram E

  3. Åh, här sitter jag och är hungrig! Klockan närmar sig lunch och jag är alldeles för långt bort från civilisationen för att kunna få i mig något gott att äta… Din bolognese ser fantastiskt god ut och jag skulle mer än gärna sätta mig vid ditt vackert dukade bord! 🙂
    Hoppas att förkylningen ger med sig snart, krya på dig!
    Kram Jenny
    http://www.lillagummanglomsk.blogspot.se

  4. Skickar varma krya-hälsningar, hoppas att du snart känner dig bättre. Förkylningarna duggar tätt nu bland alla vi känner. Ska fixa lite varm soppa till lunch idag tror jag. Soppa, grytor och långkok hör ju verkligen hösten till! Kram

  5. Åh så mumsigt! Och så fint dukat. Jag vet att jag tidigare läst varifrån dina fina tallrikar kommer, men hittade det inte… Vart hittar man dem?

  6. Ett litet tips, skall man köra på långkok när man göra köttfärssås så är det nästan ett måste att ha i vitvin, då blir den om möjligt ännu godare. 🙂

    Krya på dig!

  7. Det låter supergott! Har du komponerat receptet själv eller var har du hittat det?
    Inspiration till goda middagar är alltid kul och spännande!

Comments are closed.