VEGGONUGGETS TILL MIDDAG

.
.
.

IMG_4440-2
.
.

Friterade nuggets med pommes är alltid en poppis middag hos de små här hemma (ja vem gillar inte det?:)

.

.

.

.

.

Tjingeling Fredagsbloggisar!

.

.

.

.

Mår ni bra!? Här är det bara fint:)

.

.

Veggoveckan fortsätter här hemma och nästa rätt vi provade på från Hälsans Kök var deras vegetariska nuggets. Nu var den stora frågan om skatterna skulle märka någon skillnad från de där vanliga som vi brukar äta och som innehåller kyckling….

.

.

.

IMG_4422

.
.

IMG_4426-2
.
.IMG_4450-2
.
.

Friterade nuggetsarna (heter det så?:) som jag vanligt tills de blev så där vackert gyllene i färgen. Rörde snabbt ihop en kall currysås bestående av lättcreme-fraiche, italiensk salldskrydda, curry, salt och peppar som tillbehör och serverade även en vanlig söt-sur chilisås från Ica.

.

.

.IMG_4465-2

.
.

Och Nuggetsarna blev ju så galet goda!:) Faktiskt de godaste nuggets jag ätit tror jag, så extremt krispiga och riktigt gott kryddade och så var de så trevliga med de där små sesamfröna på som gjorde att de även såg extremt aptitliga ut. Skatterna älskad dem också och satt och sa ”mmmm” och ingen av dem trodde det var något annat än de vanliga med kyckling (och jag sa inget heller, ville ju inte avskräcka vissa hehe;)

.

.

.

Ännu ett veggotips alltså och detta inlägg är i samarbete med Hälsans Kök.
.

.

.

.

.

5 kommentarer till “VEGGONUGGETS TILL MIDDAG

  1. Du insprirerar så mycket vet du, efter att du skrivit och detta med en vegetarisk vecka så pratade jag med mannen om detta. Och ha sa ja varför inte. Så snart är det vi som provar på detsamma .
    Kram och ha en trevlig fredag!
    /Fia

  2. Hur är det möjligt att allt du gör ser fantastiskt gott ut?? Nu blev jag ju sugen på dessa nuggisar… 😉

  3. tips på vego …vegofärs/ eller vanlig köttfärs blanda ner vad man vill i den ( jag river lite morot å ibland hackade champinjoner ..lök om man vill ) timjan salt peppar riven ost å lite grädde till en lagom smetig röra å så fyller jag paprikor å på med lite riven ost å in i ugnen 225 i ca 25 minuter ( man får ha lite koll ) å så spritsar jag på vitlöksdressing på toppen när man tagit ut de ..sallad till …mumms ..funkar bra att ställa de i en muffins plåt .bara klicka i lite olja i botten innan man ställer i de om barn inte gillar paprika funkar de nog att fylla stora bifftomater eller småfrallor som man gröpt ur …smaklig spis
    ala -70 tal 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg