BRRRRR

. ..
.

 

IMG_7007-3.

.

Sitter i tvsoffan vid altandörrarna och så här ser det när jag kikar ut över gården denna onsdag – frost och kallt, brrr. Men lampslingorna i de gamla knotiga äppeträden är ju mysiga:)

.

.

.

Heeeej Onsdag!

,

,

,

Har ni det bra?:) Här är det bara fint och nu börjar verkligen den där varma julkänslan sprida sig i kroppen. Det är nog för att det blivit kallare OCH för att skatterna verkligen kommit igång ordentligt:) Har lovat att sätta upp kalendern i Beas rum och att baka pepparkakor idag efter dagis och sen vill de har adventsljusstakarna men de får nog vänta några dagar till. Brukar ju alltid sätta upp allt i fönstrerna dagen innan första advent, en liten tradition:) Så lyssnar jag på julmusik och nu ska ni få tips på några ex på riktigt bra och sköna julalbum! Såna som man inte hör såå ofta och som man kanske inte kopplar ihop med kön till ett tokvarmt Toys R´us i täckjackan, kön till paketinslagningen på Åhlens eller trängseln bland skinkorna i kyldisken (som ex Mer Jul..Brrr) Utan man tänker på myyys som jul-lyx, snöklädda gator i gamla stan, NK:s skyltfönster, goda praliner, vackra amaryllisar, glöggdoft och glada förväntansfulla barn:)

.

.

 Nils Landgrens alla julalbum dvs I – IV. Skönast till julmyset!

Svante Turesson En cool jul

Sarah Dawn Finer Vinterland

Tracey Thorn Tinsel and lights

.

.

Och så några klassiker. Som vi alla hört tuuseen ggr förut. Men dessa är några av de bästa:

.

.

Rod Stewart Merry Christmas Baby

Ella Fitzgerald Ella wishes

Diana Krall Cristmas Songs

Stevie Wonder Someday at Christmas (framförallt favvisen The Christmas Song, det blir inte julmysigare:)

Michael Bublé Christmas

Chris Reas Coming home for Christmas, blir alltid julpepp av denna!

(+ alla julsånger med ens små skatter. För det finns ju inget finare:)

.

.

Komplettera gärna om du har något mer tips på riktigt bra jullåtar! (och alla de jag tipsar om ovan finns på Spotify:)

.

.

KRAM

.

.

.

11 kommentarer till “BRRRRR

  1. Tack för tipsen! Jag ska lyssna på Nils Landgrens album. De andra är även favoriter för mig! Vad fint ni har på gården! Julpyntet är på plats inne, men ute är det några slingor som ska upp.

  2. Hej!
    Ja det är mysigt med jul. Du måste lyssna på en otroligt duktig sångerska, Lisa Ljungberg skivan heter The Christmas album. Hennes dotter är med o sjunger på skivan med. Helt fantastiska röster, har mor o dotter. Kram Carina =)

  3. Toppen! Tusen tack för fina tips – jag är alltid ute efter bra julmusik bortanför det vanliga skvalet. Största favoriten från förra året var julalbumet med She&Him.

  4. Måste erkänna att jag inte riktigt vet hur Nisse Landgren låter, trots att vi faktiskt kommer från samma ställe! Hans kusin är dessutom god vän med mina föräldrar. Får råda bot på detta då du tipsar så bra! En av mina julfavoritlåtar (förutom klassikerna) är sarah mclachlans vackra Wintersong ♥
    Kram/tanja

  5. Just Nils Landegren försöker vi alltid ga och höra pa här nere vid Mosel. Han och ”hans friends” kommer sedan nagra ar tillbaka sista helgen innan jul i en f.d. kyrkobyggnad. Helt fantastiskt, och tillhör nu vara jultraditioner.

  6. Hej! Tack för julalbumstipsen, ska lyssnas igenom när jag adventspyntar;) Här blir det dock ingen jul utan Dean Martin (the one and only….) och Frank Sinatra (eh, the one and only 2…)!
    Kram

  7. Tycker om det där fotot, du fångade kylan ute på ett vackert sätt! Tack för julmusiktipsen också, toppenbra! 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg