SEMMELWRAPS

.
.

.IMG_2601-2
.
.
.
IMG_2606


.
.

Har ni också har upptäckt årets stora cafényhet? Inte? Då kan jag berätta att 2015 är året då semlan fick heelt ny skepnad. För i år finns det nämligen helt nya typer av semlor och hetast är nog semmelwrapen som ni ser ovan. Jag tror att Tössebageriet i Stockholm var allra först med dessa (Tösse är ju grymma och det var det kondiset som ficka göra våran bröllopstårta:) Hur som helst. Nu finns det semmelwraps i Småstaden också, på Brynolf, och dessa bjöd jag på här hemma härmodagen. Smakade mumsigfillibubba värre kan jag berätta:) (De är gjorda med ett runt stycke tunn semmeldeg som man lagt en sträng mandelmassa på och sen spritsat grädde över och rullat ihop)

.

.

.

Todelooo från Hatten!

.

.

.

Yes nu befinner jag mig nere på stan och ska strax mumsa fredagsmiddag på restuarang Nya Hattfabriken (bästa bästa krogen i stan!). Började att gör ett litet inlägg hemma men hann ju inte klart så nu kör jag en snabbkomplettering via ajfånen så att det kommer något inlägg idag! Är ju såå tråkigt när det inte kommer någon uppdatering och sidan står still (det tycker iaf jag när mina bloggfavvisar inte uppdaterat för yes, jag läser bloggar jag med! Minst ett inlägg om dagen ska det ju helst vara:)

.

.

Nej nu måste jag återgå till mitt lilla finfina sällskap här..

.

.

Jag hoppas att ni har en riktigt skön kväll ni med så loovar jag att jag kikar in till er imorgon igen!

.

.

KRAM
.

.

.

.

28 kommentarer till “SEMMELWRAPS

  1. Så himla smidigt med en wrap, mycket enklare att frossa i :).
    Ha en toppenkväll på Fabriken, det är så himla mysigt där!!
    KRAM

  2. Kul med utekväll =)
    Hm, får nog testa en sån, lite skeptisk, men låter ju ganska gott när du beskriver ändå. Såg en ”halv special”-semla idag, den fick mig inte på fall haha.
    Du, en fråga. Vi har bokat en 2-rumssvit på O.B.C, av de rummen som ni bodde i, och jag undrar hur det är med trappstegen ner till poolen från terrassen? Ser ut som att de är breda och bra, och inte så brant (?), men blir de väldigt hala när man är blöt? Eller de kanske har såna där ”remsor” på stegen så man får lite fäste.. Tacksam för svar, vi har ju två små på 3 & 5, och man vill ju inte att det ska vara typ livsfarligt.
    Kram och ha bästa kvällen!
    Catta

  3. Undrar bara om du känner dig vilsen..ena dagen bloggar du om träning och du lägger upp bilder på ” nyttiga saker ”..äter chiapudding och förespråkar nyttigt val ( endast chiafröerna är nyttiga ) du köper ” hälsopreparat” och talar om att nu är det nyttiga tider som gäller ?? Samtidigt som du ger barnen pannkakor och frossar i sötsaker.. Ena dagen är du i Thailand och tycker att det känns skönt att komma hem..men nästa så är du redan på gång att kolla resor där du kan plaska med fötterna i hav el pool, med en paraplydrink i näven. Du köper hund fast du inte riktigt vet hur det ligger till med allergi… Säger bara: stackars hund när du ska fara fram och tillbaka, Thailand, Gotland ( där kan ju hundstackarn få vara med kan man hoppas ) Miami osv. Du visar upp en splittrad och osäker sida av dig själv som inte blir trodd bara för att du lägger ut fina bilder från ditt hem. Fattar inte heller alla hyllningar för ett sterilt hem med Ikeamöbler blandat med en och annan dyrgrip. Vem vågar slå sig ner hemma hos dig där allt är vitt eller består av en ful dyr stol av några jäkla kalla stålsnören. Fattar verkligen inte hur du kan fortsätta kalla din blogg för en av de största när andra mysiga bloggar redan vunnit pris för att vara mest besökta. Framförallt tycker jag att du ska sluta vela hit och dit och försöka vara konsekvent. Fattar att du inte kommer låta min kommentar visas på bloggen. Gjorde du det så skulle jag stå med ” Häpnandets finger i förvåningens mun ”

    1. Here we go again Gika. Hur många såna här kommetarer har du lämnat under åren? 100? Kanske vore det bästa att du slutade läsa Hofp nu helt och hållet tror du inte? Nej jag ”hittar inte på” när jag nämner att Hofp är populär. Yes det finns så klart flera bloggar som är mycket större men Hofp ligger på top 20 av flera tusentals http://www.bloggportalen.se/BlogPortal/view/TopLists?tl=1 och det tycker jag är väldigt väldigt roligt (och det är väl tecken på att jag gör något rätt och många uppskattar det jag gör trots att du finner motsatsen hela tiden)
      Nej jag är inte vilsen eller splittrad utan bara en vanlig människa som tycker om allt möjligt. Och en ev hund kommer få det hur bra som helst här jag lovar. Jag jobbar hemifrån och kommer vara maassor med hunden hela dagarna och vi är alla omtänksamma och snälla och så klart ska vovven få följa med till ex Gotland och det kommer den säkert att älska. Att få busa runt på en gård vid havet. När vi åker utomlands några veckor om året (jag ska inte till Miami!) så är vovven hos släkt eller vänner. Inget du behöver bekymra dig om alls Gika.
      P

    2. Att du pallar vara så jävla neggo. Läs inte om du får så mycket bry, gör något annat istället som får dig må bra och fokusera mindre på vad andra gör. Ha en underbar dag!

    3. Ja Ulrika, jag håller med… Att människor inte har någon pondus, att träna och äta nyttigt och sedan fika/äta lördagsgodis etc på helgerna! Att människor dessutom uppskattar att både resa och vara hemma… jag fattar inte heller att man kan hålla på så där… Bäst vore väl om staten kunde bestämma åt oss så allt är lika! Alla ska ha samma heminredning också, gärna mycket färg och INTE sterilt! För om människor väljer själv och har olika drömmar och sätt att leva sitt liv, hur skulle det se ut? Bäst är väl också att alla har samma lön oavsett hur mycket man engagera sig på jobbet, då skulle ingen vara avundsjuk! Eller jo, tänk… hur ska vi göra med alla som har olika färg på håret/ögonen/huden? Ja jag blir också ambivalent vad gäller att andra människor inte gör eller tycker som jag!!!
      Eller vänta, jag är ironisk och reagerar på en elak person som mobbar, till dig Ulrika! Jag förstår att du blir uppretad utifrån hur du skriver. Men faktum är att ingen av oss som bor här i Sverige behöver göra som alla andra, den enda man kan ändra på är sig själv, du styr dina tankar och du väljer själv vad du vill må dåligt och arg över, jag hoppas att du kan känna att du får må bättre framöver och inte behöver ta ut ilska på någon annan genom elaka skrivelser, för något som du varken har att göra med eller kan påverka. Njut av ditt liv idag med det som gör dig glad, strunta i sådant som retar dig, för i morgon kan det vara för sent!

  4. Åhh va smaskigt de såg ut! Själv är jag verkligen från en liten småstad där en av ”byarna” runt ikring heter just Tösse, därför hajjar jag alltid till när någon nämner Tössebageriet, känns såå himla konstigt att de finns något som heter just så i Stockholm. Och i Tösse bor mina barns kära farfar med sambo som kommer att finnas med i nästa Gods o Gårdar som kommer ut på tisdag!!! =) kramar

  5. Vill bara säga att du verkar vara så himla go’ och omtänksam!
    Ha en fin helg/ varm kram

  6. Jag är verkligen så skeptisk mot de där wrapsen. Kanske testar jag men jag tror att det blir en bulle med grädde ändå alltså. Ha det fint.
    Anna

  7. Hihi, blir bara så full i skratt. Att du kan provocera folk med vad du äter och inte.. Ja jisses, säger väl lite grann om hur stor din blogg är ändå tycker jag. Förstår att det kan vara rätt tröttsamt med dessa kommentarer i längden dock :/
    Jag är också nyfiken på vilka bloggar du brukar besöka? Ett inlägg om det kanske 🙂

  8. Jag har bara sett dom där nya ”wrapsen” på bild hittills men det ser ju onekligen spännande ut.
    Även om jag gillar den traditionella så ska jag ialla fall testa dom här 🙂

  9. Hohoho – jag känner mig väldigt träffad med dom glesa inläggen!! Skärpning utlovas, haha 😉 Och semmelwrapen ska vi definitivt testa! 😀 Kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg