LITE LJUS I RENOVERINGSDAMMET & EN OLYCKA

.

.

.IMG_7903-2
.
.

Ovan: Beas nya lampa OCH ett sk Blocketfynd! Sen jag såg ett reportage i Sköna Hem för några månader sedan så har jag varit på jakt efter en söt liten antik mässingskrona till minsta skattens nya rum. Har hittat några annonser med liknande kronor men antingen har de varit för stora (och eller för dyra) men så plötsligt i helgen dök denna lilla sköning med passande blomprismor upp på Blocket för nästan ingenting. Hos en rar gammal dam bara 3 min från där vi bor som även hade en söt liten historia att berätta lampan (och att den minsann hängt fint i hennes egna dotters rum:) Så med lite putsmedel och lite nya skärmar (som kostade typ 3 ggr mer än själva lampan!) så blev den ju perrrfekt (och vår elektriker har kollat på elen och den var helt okej den med och fick godkänt:)

.

.

.

.

Hallå måndag!

.

.

.

.

Vilken dag! Ja förutom att vi har haft sommar och härligt så har det varit en lite halvtråkig dag med en tur till akuten med Lolo och en svullen blå tumme som blev mosad i studsmattan (dessa förbaskade studsmattor alltså, grrr) Som tur var visade det sig att den inte var bruten på röntgen och vi kunde pusta ut och åka hem igen med tummetott i ett stort bandage istället. Får vara glada att det inte var något värre (men sköterskorna berättade att de får in x antal benbrott varje sommar pga de där gigantiska runda trädgårdsleksakerna)

.

.

Nu är vi aif hemma igen och har precis ätit middag här och stackars lilla Lolo fick välja kvällsmat så det blev grillad fläskfilé, potatisgratäng och bea. Inte fel alls:)

.

.

.

.

.

IMG_7907

.
.

Så har det kommit upp en toksöt takrosett i det nymålade taket! En med löv och som är tidsenligt passande för vårt casa (funkar icke med för krussidulliga i våra tak:) Sen så ska kontakten så klart bytas och döljas inne i koppen men det hann jag inte idag:)

.

.

IMG_7911-4.

.
.

.

Så ett litet ljus med en ny lampa i vårat dammiga hus som ser ut ungefär som ovan lite överallt. ”Halvfärdigt” liksom. Men i Beas rum är det snart bara tapeterna kvar nu och sen börjar det roliga – själva inredandet. Ääälskar att inreda barnrum, det är (nästan) det roligaste som finns:)

.

.

.

.

Ha nu en skön måndagskväll (och missa in Parneviks på 3:an! Det tänker inte jag göra! Eller ska vi ta Ernst kanske? Hmm:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

20 kommentarer till “LITE LJUS I RENOVERINGSDAMMET & EN OLYCKA

  1. It is more exciting than in Christmas to see what your house will be like after renovation 🙂 I have been looking for the colour code that looks like the colour to be seen in the background. Don’t know if it is the final colour or the base but anyway it is line what I have been trying to find. Could you be so kind to tell what it is? We are having the renovation going on as well. Was looking for the grey coloyr as well, but asked based on your photo of paint ”bucket” what kind of grey it is but they couldn’t tell. In Finland the colourcode was not recognized. Unfortunately.
    -Leena

  2. Jätte vacker lampa du hittade, den kompletterar rummet så fint.
    Öhhh, jag väljer nog att titta på Ernst idag…. undrar vad du valde tillslut?

  3. Ha ha, vi måste ha tittat i samma magasin 😉
    Håller just på att bygga ut och renovera i alla rum och just i helgen köpte vi en snarlik lampa på Refurn som putsades i oändlighet och idag fixade jag nya vita skärmar… Fint blev det både hos er och hemma hos oss! Hoppas att kvällen blev bra!

  4. Samma magasin här! Hittade min på LIons loppis för 300 kr… Slog även till med pom pom bollarna från samma bild! Riktigt härmig blev jag..,

  5. Oohhh…. vad fint! Fy vad avis jag blir… som vanligt när du gör om;)
    Har letat länge jag med efter en såndär krona till vår groventré. Hmm.. måste intensifiera sökandet nu.

  6. Otäckt med olyckor på studsmatta! Här i USA måste man skaffa en extra försäkring om man har studsmatta, våra grannar sålde sin studsmatta förra veckan eftersom de inte ville betala 600 dollar per år i extra försäkring…

  7. Det kommer att bli så fint i Beas rum! Jag undrar var du har köpt skärmarna? Har en nästan exakt likadan taklampa men som jag använder utan skärmar just för att jag inte hittat några bra, skulle gärna vilja ha tips från dig. Vänliga hälsningar Emma

    1. På en lampaffär som ligger på Erikslund i Västerås (fast de var fasligt dyra tycker jag och kostade 300 kr styck…Dyrt fynd;)

      1. Tusen tack! Tror nog att det är ungefär vad man får räkna med om man vill ha ett bättre tyg på skärmarna, fint blev det i alla fall :).

  8. Målade du ”ljusen” vita eller finns det nya att köpa där man hittar skärmar?

    1. Jag spraymålade dem med vit sprayfärg från Panduro! De är original i papp och behövde en uppfräschning och det blev jättebra:)

  9. Blocket är suveränt – förutom när säljaren endast har ”mailsvar” och aldrig hör av sig ( hände mig förra veckan, nu svarar jag bara på säljare man kan ringa till 😉 )… jättefin liten krona!
    Och ja, jag vet inte hur många barn/unga jag hört som gjort illa nacken i de där studsmattorna 🙁 .. verkar vara extra roligt att en ligger ned medan den andra ( o. mkt större personen brukar det vara ) hoppar.. ser den vyn nästan varje dag när jag går förbi ett villaområde..
    Ha en fin dag i solen!

  10. Vad fin den blev. Jag har två sådana kronor, en som funkar och en som inte gör det, men har inga skärmar på min, den känns mer som kristallkrona än lampa då tycker jag…men jag ändrar mig säkert, mannen vill ha skärmar

  11. Så vackert du gör! Det är nästan farligt att kika in till dig, vill ha allt!!! Roligt att du svarat på frågorn förresten, kah hade samma frågor.
    Kram från Anna i Skåne

  12. Gud så tjusigt sött det kommer att bli i hela ert hus. Vet vad dyrt det kan bli med skärmar. Har också en krona, en smidd av min far, urtjusig men att hitta skärmar var lättare sagt än gjort. Ikea hade fina vita, lite Tine K stuk, men tyvärr för stora. Hittade ett gäng på loppis ( ?? ) i rätt storlek och i rätt form men jäkligt fult tyg. Min söta väninna ( sykunnig ) fixade dock detta genom att sprätta bort det fula tyget och använda stommarna för att klä i det finare tyget jag hittat. Summa summarum. 5 skärmar a´15 kr st. Tyg 125 :- och lite jobb. Blev kanon. Ser fram mot att få se resten av din make-over. Kram Kram/ Alicia

  13. Ljuvligt!! Det är så spännande att följa din inrednings resa! Var har du köpt den söta takrosetten? Kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg