QUELLE SUPRISE

.

.

.

IMG_7913
.
.

Men se vad som väntade vid vår entré när vi kom hem idag jag ”och gänget” – ett finfint bud från Oboy! (tack snälla Oboy!)

.

.

.
IMG_7937


.
.

Budet bestod bla av ett suprfint litet pingisbord (jätteuppskattat) och i den blå påsen fanns så klart Oboy i olika varianter, pingisraket och en söt termosflaska.

.

.
.IMG_7962.

.

I brevet som var till mig så stod det bla om minnen med Oboy och att man ska skapa bra minnen tillsammans! Jag blev lite nostalgisk och serverade skatterna en typisk mellis som jag åt när jag var lika gammal som de..

.

.
.

IMG_7939-2
.

.

Yes, min ständiga favoritmellis som barn efter skolan: Skogaholmslimpa, hushållsost och chokladmjölk! Mmm. Gissar att vi är ett gäng som åt samma?:)

.

.

.

IMG_8005-2

.
.

Bea gillade Skogaholmsmörgåsen (det har hon aldrig fått förut) och så äälskar hon kall Oboy (den är typ vardagsdryck för henne:)

.

.

.IMG_8016
.
.

Mysigt att fika ute i vårsolen!

.

.

.

IMG_8022

.
.

Så spelade skatterna pingis i kvällssolen och jag kikade till mina rabatter och är överlycklig över att Magnolian faktiskt blommar i år! (kom nämligen inte en enda liten ynka blomma förra året. Konstigt)

.

.

.

Todelooooo!

.

.

.

.

.

Har ni det bra!?:)

.

.

Här är hos oss i Småstaden är det bara finfint. Skatterna tittar just nu  på Pojken och guldbyxorna (vi såg den på bio men den tål ju att ses igen), H går runt kvarteret och rastar vår lilla tok (som har mycket egen vilja just nu och är jäättebusig) och jag kikar in till er! Här hemma i huset känns det som att det hänt ganska mycket idag och det är jäätteskönt. Vi har så himla gulliga snickare som fixar och gör så fint med nya lister och foder i nästan hela huse och det kommer bli så bra när det är klart (vi har haft fula 50-talslister på många ställen och nu blir det original i alla rum. Har även bytt några hemska masonitdörrar till gamla originaldörrar och det gör sån skillnad! Känns som vårat hus blir helt på något sätt nu när det blir mycket mer ursprungligt  i stilen.

.

.

Nu ska jag surfa vidare och kolla läget på mina favvobloggar här!

.

.

Ha en fab kväll så ses vi imorgon!

.

.

KRAM

.

.

.

.

27 kommentarer till “QUELLE SUPRISE

  1. Å va himla spännande det ska bli att se resultatet! Som alltid- kommer det bli supersnyggt!

    Ja du Oboy och limpmackor- det var tider de (långt innan Lchf och annat:))
    Ta hand om dig Petra och njut av vårsolen

    /Alex

  2. Den där oboyén minns man som om det var igår. Men nu idag skulle jag aldrig låta mina ungar dricka just densamma. Bara socker och annat trams i som ingen behöver. Rena rama smörjan faktiskt. Du får ursäkta men oboý passar inte in i dagens samhälle där vi vet vad onyttigt det är. Jag tänker lite som om att bara man får det gratis ( fast det är inte gratis) så är det inte ok. Du brukar alltid ge bra tips på mat osv så detta var inte riktigt din stil. Hur många ger sina barn Oboý idag ? Men i övrigt så är det fröjdefullt att läsa här. Bortsett från din totala diss på(50-tals ) lister mm. Att kalla något för fullt när vissa människor måste leva med det rimmar lite dåligt och känns inte helt Feel good. Du kan inte på allvar dissa saker du tidigare framhävt som så snyggt utan att någon reagerar. Allt handlar nog om hur man lägger fram det då det finns många läsare och var och en av dem läser på sitt eget lilla vis. Kram och han en mysig kväll

    1. När det gäller Oboy eller andra produkter med socker så är det helt upp till var och en tycker jag. Jag är uppvuxen på Oboy och mammas bullar och mängder av godis (pappa flög mycket) och jag har aldrig mått dåligt av det! Aldrig några hål i tänderna eller övervikt. Det är ibland en sån hysteri runt vissa saker idag som jag kan bli lite trött på faktiskt. Klart att man får dricka ett glas Oboy om dagen om man inte dricker typ tio andra onyttiga drycker också? Sunt förnuft helt enkelt. Socker är ju inte giftigt, det är mängden som avgör om det är mindre hälsosamt för vissa.

      Jag brukar inte dissa saker alls, jag tycker som du att det inte är feelgood eller trevligt alls att göra ner något andra tycker är fint. Så jag ber om ursäkt om jag sårade någon med listerna, det var inte meningen och lite klumpigt. Det vi haft är såna smala släta som jag varit så trött på i 8 år (originalet i huset är ju så annorlunda. I 50-talshus är det så klart finfint med 50-talslister) och jag har nog aldrig framhävt att de skulle varit snygga:S

      Kram

      1. Observera att bara för att du inte nånsin lidit av övervikt så kan dina barn göra det, så jag skulle nog vara lite försiktig. På helgerna kan alla få unna sig lite extra men inte varje dag…

        1. Jag tycker de kan dricka Oboy varje dag och om de mår bra och är pigga och aktiva och normalviktiga så jag förstår inte problemet här:S

        2. Men herregud..låt människor få göra som de vill!
          Det är en sån extrem hjärntvätt på alla dieter som finns i vårt samhälle. Ren och skär hjärntvätt och jag är såååå embarmligt trött på det.
          Alla ni bruttor som pekar finger på hur andra ska äta eller leva, lägg ner.
          Det är ni som har problem, inte de som väljer att njuta av sitt liv precis som de önskar.
          Du får tycka precis vad du vill, å alla ni andra också, men ni behöver inte yppa det en sekund. Låt varje människa leva som de vill.
          Ta en funderare på vad du har blivit skadad av istället. Du kan äta precis vad du vill, med sunt förnuft.
          Så lägg bara ner, ok.

      2. Men nog skrev du om ett tandläkarbesök där du skulle laga eller rotfylla? Hur som, Oboy som vardagsdryck är INTE bra ur kariessynpunkt. Det är extremt mycket socker i. På tandvården informerar vi om att vatten vid törst och mjölk (om man gillar det) till maten på vardagar, Oboy på helgen i så fall! Att ha goda vanor i veckan och unna sig på helger. är en kanonregel både för barn o vuxna. Sunt förnuft! =)

  3. Hej!
    Köper choklad till oss som är eko OCH Fahirtrade! Jag tycker det är synd att o’boy inte har det i sitt sortiment! Rätta mig om jag har fell men här där jag bor finns det inte. Kakaoindustein utnyttjar kvinnor, barn och miljö hänsynslöst… Händer lite för ofta att bloggare använder hela sin familj för sådana här reklaminslag… Annars gillar jag din blogg för du är en sann inspirationskälla!

  4. Å magnolia! Har alltid velat ha en, men aldrig kommit till skott för jag vet liksom inte vart jag ska ha den. Så fin trädgård ni har 🙂

  5. Åh, jag håller med dig Petra. Sunt förnuft och balans!! Dina barn verkar ha en aktiv tillvaro med frisk luft, aktivitet, rörelse och bus ( bl a med valpen som är bedårande 🙂 Ett glas oboy eller två gör ingen skada, tvärtom tror jag att hysterin och stränga förbud mot tex sötsaker kan bidra till ett ohälsosamt förhållande till mat. Som sagt sunt förnuft och balans :-)Tack för en underbar och inspirerande blogg!

  6. Jag vet en massa barn och vuxna som dricker oboy och varför skulle man inte kunna göra det? Det är väl som mycket annat här i världen. Bara det är i en lagom dos. Tycker det är tråkigt att folk ska ha så mycket åsikter hela tiden vad man gör eller äter. Det tycker inte jag är så feelgood.

  7. Sätt något litet skyddande vid din magnolia så blommar den lättare, ngt vindskydd/spalje eller liknande. De vill ha det lite varmt och utan bister vind:)) Vackra är de!

  8. Jag tycker det är synd vi läsare ytterst sällan får svar på våra ’vanliga’ frågor och funderingar härinne, men alla som säger ngt kritiskt el negativt upplever jag får respons direkt från dig Petra. Vad beror det på? Varför inte vända på steken och uppmuntra och besvara de ’vanliga’ vänliga frågeställningarna mer och ignorera de kritiska? Full respekt för att man inte orkar, hinner el har lust att besvara så mycket frågor men då borde väl det gälla även klagomål och kritik tycker jag.

  9. Det blev ju vanliga människor av de flesta av oss som är uppväxta på det! Precis sunt förnuft!
    Instämmer, vilka är dina favoritbolggare, vill ju gärna ha mer inspiration av ”din” stil. Gör ju inte att vi skulle tycka mindre om din blogg utan bara känna att du var ”större” som delade! Och såklart fortsätta gå in här ett par gånger om dagen 😉

    Nu är det dags för frukost, tror det blir limpa och Oboy för att fira livet och att träden blommar så oerhört vackert i Kungstädgården idag!
    M

  10. Ska ta ut pingisbordet till altanen, ingen dum idé. Inte ens tänkt tanken att spela ute sommartid, här spelas det bara inne på vinterhalvåret… : )

  11. As a ’Swenglish’ reader here in England, I have been enjoying your blog for a while! Have been enjoying seeing your house renovations very much.

    Have a lovely day!

    Sophia

  12. Jag väljer att inte kommentera Oboy, utan mina blickar fastnade på den fantastiska Magnolian. Sån är jag! Jag var också lite nyfiken på dina favvobloggar?? Ha det bäst!

    1. Jag gillar ju först och främst alla bloggvänner här på EE så klart! Och på Vavawoom.se finns flera favvisar. Och Jennie Hammar. Och Matplatsen. Och Sanna Fischer, Julia K och Petra Tungården på Metro… Och bla Mokkasin och Tant Johanna på Lovely Life! Och Sofie och Frida Fahrman och ett gäng till:)

  13. Oboy med mackor är något jag förknippar med skidåkning när jag var liten 🙂
    Det var det bästa att få plocka upp mackorna ifrån ryggsäcken med prickikorv och hälla upp en kopp varm choklad efter några timmar i skidspåret.
    Mmmm det är så det vattnas i munnen nu också 😉

  14. Ne, men så dumt, och onödigt, som att ni där ute i välden inte äter /dricker värre saker…..Nu går jag in och häller upp ett extra stort glas OBOY. 🙂 Kram

  15. Hej petra!
    Visst är det underbart att plocka fram alla originaldetaljer i huset 🙂 Vi har gjort detsamma nu i tre år och det känns så himla härligt när allt liksom stämmer. Ett litet tips är dessa underbara strömbrytare;
    http://www.byggfabriken.com/sortiment/strom/stromsystem-porslin/info/produkter/712-219-stroembrytare-kors-vred/
    De är såå fina och är också sådanadär små detaljer som gör enorm skillnad. Det var en av de första detaljer som vår arkitekt såg när han kom för att fixa vår utbyggnad.
    För övrigt blev jag så glad för din Magnoliabild, har velat ha ett Magnoliaträd enda sedan jag läste ett reportage om en familj med ett fantastiskt hus och en trädgård full av Magnolia. För oss blir det ett när byggarbetarna har stökat klart i trädgården. Tack för härliga bilder!

  16. Benägen att hålla med Lottie här. Jag skulle åtminstone uppskatta om du tog dig lite tid att uppmuntra det positiva också här bland kommentarerna, även om jag väldigt sällan själv kommenterar.

    Kommentarer som de t.ex. Noomi och E skrivit kan väl också tyckas onödiga. Det bidrar inte till feel good att sedan skriva mera negativiteter om någon nu enligt er råkar ha skrivit/tyckt något ”dumt eller onödigt, lekt polis, eller inte haft annat för sig”. Kanske vi kunde klara oss utan de negativiteterna likaväl i fortsättningen?

    Hade också gärna hört vilka dina favvobloggar är..

    Trevlig fortsättning på dagen!

  17. Hej Anna.
    Du har rätt, det var dumt och onödigt av mig att skriva så. Förlåt Anna och Petra och alla som tyckte illa om min åsikt. Jag ska tänka mig för vad jag säger, och formulera mig bättre om jag skriver något.

  18. Hej!
    Jag brukar kika in här titt som tätt och får ofta inspo. Vilka underbara bilder på lilla Bea och er trädgård.
    Det melliset var även en stor favvo när undertecknad var liten. Mina barn älskar ochså
    O´boy, men jag är nog strängare än dig och låter dem bara dricka det till helgfrukostarna, men det gör man ju precis som man själv vill, simple as that!
    Ha en fin torsdagskväll!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg