NYA STOLAR

.

.

.

Hallå snyggingar!

.

.

.

Vet ni. Jag har sålt mina fina Thonstolar till en vän. Stolarna som jag egentligen tokgillar… Hjälp! Men jag vill ju ha lite elegantare och lättare och mer färg här hemma och mjukare softare övergångar. Så så fick det bli (hoppas jag inte ångrar mig sen..). Och nu behöver jag ju nya stolar, både till köket och matsalen faktiskt (ska sälja Eamesstolarna snart också så vi får råd med allt nytt:) I köket vill jag ha någon form av skön enkel pinnstol. Så där klassiskt och behagligt och tidlöst (om det blir fransk eller kanske svensk pinnstol osv vet jag inte än. Måste renovera köket lite först och känna efter lite när allt är klart. Just nu är snickarna där och stökar och byter lister och bygger fönsterbrädor och elementskydd.)

.

.

I matsalen vet jag däremot e x a k t vad jag önskar nämligen dessa…

.

.

.

Skärmavbild 2015-04-24 kl. 13.47.44

,
,

Eller dessa….

.

.

Skärmavbild 2015-04-24 kl. 13.59.22

.
.
.

Mmmm, så fina bägge två. Precis såna som söta Julia K har:) Fast jag kan inte bestämma mig och velar om jag ska ha silvergrå eller ek… Ek är det mest klassiska så klart och den som är absolut vanligast och superflott. Men jag gillar ju egentligen målat mer än trärent och den där grå är såå fin (har sett den live och vet ni, vanligtvis kostar en grå och en ek ungefär lika mycket men fick reda på att det nu är ordentlig rea på just de målade Y-stolarna så det kanske får avgöra saken..) Hm…grå eller trä…Vilken hade du valt?

.

.

Hur som helst, Y-stolen från Carl Hansen får det bli. Och vi har ju ett Carl Hansen matbord så det kommer bli en sååå bra kombo, det vet jag ju redan:)

.

.

.

Nu blir det en tur till leksaksaffären med mycket ivrig 6-åring! Sen blir det partyfix för en lika taggad 11-åring här hemma..

.

.

.

Ha en fab fredag så ses vi snart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

29 kommentarer till “NYA STOLAR

  1. Men är du galen kvinna!! Jaja, har man en vision om hur man vill ha det så har man, och samtidigt har möjlighet att byta ut så why not, väninnan lär ju bli thrilled om inte annat!
    Bägge två är lika fina tycker jag.

    Lycka till med alla val & trevlig helg!
    Kram

  2. Jag har vitsåpad ek och är såå nöjd, tycker den är mer klassisk, är inte alls lika förtjust i de målade så ek 🙂

  3. Jättefina! Har alltid undrar varför inte du köpt dessa innan! Obs köp dynan till eller provsitt dem en längre stund! De är inte sköna långa härliga middagar både i rygg och sits tyvärr! Har tyvärr bara en men de är så snygga även om de inte är sköna direkt! Kommer bli superfint! Håller på de grå! Men båda fina! Beundrar din energi att byta hela tiden! Aldrig varit med om någon så ombytlig men det gör bloggen rolig och inspirerande!

  4. Mina favoriter också, skulle också ha svårt att välja lika snygga bägge två:-)

  5. Åh Petra! Detta blir perfekt. Ska bli mer än spännande att få se allt de nya. Allra särskilt köket. Vårt är också i stort behov av en renovering men vi har lite annat som ska göras först.
    Jag tycker bägge är fina men tänker att trärent åldras vackrare? Våra är i såpad ask. Den blir inte sådär fult gul du vet sen efter några år. Kramis! J

  6. O, men varför ville du inte behålla Thonet…Just de tycker jag var supereleganta, de såg fantastika ut i ditt hem! Y-stolarna är, precis som någon redan har skrivit, inte alls bekväma, mer robusta, och, framför allt, så vanliga nu..Känns som om alla som sysslar med inredning har de redan. Synd, tycker jag. Men hoppas att du vet vad du gör.

  7. Jag har spanat in de där länge. Såg att det fanns ett erbjudande för 5000/stol mot ordinarie 7000/stol. Jag var själv inne på de i rent trä men ändrade mig till vitta dynor o karmar. Har letat efter andra mer prishumana men hur jag än vrider o vänder är stolen den snyggaste!

  8. Synes de i eik er finest men ville ikke hatt de da de er forferdelig å sitte i . Ikke gode i det hele tatt , så da hjelper det ikke at de er fine, og såå dyre. Har Eames selv og de er elegante og Veldig gode å sitte i. Spennense å se hvordan det blir. Klem

  9. Wow, du är sååå inspirerande!! Coolt att göra sån helrenovering. Jag hade valt de målade. Ha en härlig kväll! Kram Lotta

  10. Jag hade valt de grå! Tror jag tyckt bäst om dem i längden:)

    Kram Susanne

  11. Hej
    Nu går du fra at alt skulle være hvidt og sort, til at alt skal være gråt. Det bliver da alt for sterilt og upersonligt. Læs seventeendoors, annagiller, og andre blogs som viser personlig indretning som ikke kun er med nye ting som får hjemmet til at ligne en udstilling i en møbelbutik. Du har jo god smag, og sikkert også personlighed, så hvorfor ikke også have lidt personlighed i indretningen?

  12. Jisses, vilken förvandling. Och vad du byter ut. Du är duktig men varför byta ut allt mot grått. Vad är din stil, på lång sikt? Stolarna du sålde är så fina. Din hund ser så fin ut? Hur går det och hur är han?

  13. Hej,
    varför inte något annorlunda…
    Softshell-chair från Vitra.
    Väldigt stilrena och framförallt bekväma!!!
    Hälsar Anna i Luxemburg ( tidigare Västerås)

  14. Du skriver om tidlösa möbler, ändå byter du ut dom vartannat år? Förstår dig inte riktigt! Någon gång måste man väl kunna känna sig nöjd. En sak att byta kuddar ibland, men detta?

  15. Y stolen er nydelig! Nettopp kjøpt de i eik på hytten! Hjemme hos deg ville jeg ha valgt grå eller hvitmalt 😉

  16. Hej! Fina stolar men jag har faktiskt aldrig varit med om en människa som handlar såååå mycket som du, helt otroligt 🙂 , det blir nästan för mycket.
    Kramar

  17. Hej letar efter bra pris på y stol var har du hittat bra pris på de lackade? Tack för en fin blogg!!!

    1. yes, .. I was also wondering about the designer…. it is Hans Wegner!

      Kram, Barbara

  18. en anledning till att man aldrig blir nöjd och byter ofta är att valen går för fort. Man vill förändra när trenderna svänger och gör allt samtidigt i samma stil. Köper nya möbler som man kanske inte hunnit drömma om och längta efter utan att man gör impulsköp som man sett i inredningsmagasin. Jag tror absolut du kommer ge din touch på ert fina hem, du är fantastiskt duktig. Så gå inte vägen att nu lägga till svenskt tenn kuddar och tyger för då blir det precis som i alla inredningstidningar man ser nu och snart sett för mycket av. Att du gör om ofta är ju helt ditt och familjens val och det enda jag skulle ha i åtanke är vad jag överföra till mina barn om saker och tings värde och miljön. Men allt är ju din familjs val och jag hoppas nu du hittar ett hållbart hem som du får njuta av! Och vi också!

  19. Neeeeej hur kan du sälja de fina stolarna, snyggaste som finns ju . Men smaken är delad och självklart är det ditt val:) Hoppas du hittar din stil nu som du kan känna dig nöjd med i många år, det känner jag att jag gjort och det är underbart att inte behöva byta ut allt hela tiden utan bara kunna lägga till ibland. Kram och tack för en härlig blogg.

  20. Är också en ombytlig person så jag förstår dej. Men en dag blir det viktigaste (tyvärr?) att sitta skönt. Sen vore det ju inte så kul för oss att följa din blogg om det aldrig kom till något nytt… Det är ju själva grejen. Varför inte köra Lilla Åland i köket?

    PS Lite har jag funderat på vad våra barn får för minnesbilder av hur det såg ut i deras barndom. Men det har iofs inte hindrat mej från att göra ständiga förändringar.DS

  21. Åh, jag fullkomligt älskar dessa stolar! Tyvärr så är de inte helt hundra med vårt nya matbord vilket i och för sig kan vara bra för vår ekonomi 😉
    Vi har tittat runt hur mycket som helst och kommit fram till att en balndning av alla möjliga blir bäst hos oss… Gammalt, nytt, pinnstolar, troner, ngn thonet och kanske men bara kanske en Y-stol.
    Det kommer säkert att bli väldigt fint hos er! Kram och happy Sunday!

  22. Gråa helt klart!! Är inget fan av något I träfärg, förutom korgar 🙂
    Min svärdotter gillar dessa stolar skarpt, så därför har jag fått upp ögonen på dem jag också. Jättefina är de!!! Kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg