ÄNNU EN SVÄNG ”DIT ALLA ANDRA ÅKER”

.

.

.IMG_1237

.

.

Idag tog vi åter igen en tur till Rutebageriet i spöregnet! För att köpa frukostbröd och fika i cafeéts sprillans nya tokfina växthus (ja det är faktiskt liite maffigare och coolare än papsens nybyggda. Fast bara lite:).

.

.

 

IMG_1240-2

IMG_1233-3.

..

.

Jättemysigt att sitta där och dricka latte och mumsa bullar medans regnet smattrade mot rutorna.

.

.

.

IMG_1285-5
.
.
Jag och en levain och ett par flares (älskar dessa sköna godingar med lagom mycket utställda ben. Märket är Seafarer och de är sommarfyndade hos Wakakuu. Tröja Michael Kors)

.

.

.
.IMG_1290


.

.

Såg någonstans att ”vi precis som Schulmans och alla andra åkte till överreklamerade Rute hela tiden” och nu måste jag bara förklara en sak angående vårat ”bullätande” här. Vår familj älskar allt som gör livet lite roligare och trevligare och det innefattar ju även nybakta härliga bullar och bröd. Jag har varit på Gotland sen jag var nyfödd när mamsen och papsen skaffade sitt första hus på öjn nere på Sudret. Då bodde vi i ett underbart sommarhus i Burgsvik (vilket de faktiskt har kvar och Burgsvik är den lilla byn där de spelar  in programmet Så mycket bättre) och varje morgon cyklade min pappa till Folkeryds i byn och köpte ”färske fraller” till frukosten. Sen när mina föräldrar köpte stället vi bor på nu 2005 så fanns inte Rute Stenugnsbageri för det öppnades något år senare och när det startade så var det ju fantastiskt trevligt att få ett jättebra café och bageri så pass nära där vi kunde köpa ”semesterbrödet”. Det är ju faktiskt närmare till bullarna i Rute än till ex macken eller affären för oss. Och Schulmans visste vi inte vilka de var 2005 och att de också bor där i Rute och detta var innan Fabrique och ”när alla andra kom”.

.

.

.

IMG_1249

.

.

Så vi och de flesta andra sommarboende Gotlandsbor här på nordöstra ön tycker givetvis att det är toppen med detta bageri i vår närhet! Jättemysigt och härligt och kardemummabullarna och levainbrödet är fortfarande precis lika smaskiga som vid starten 2006 (bara liite dyrare..:)

.

.

.

IMG_1287-2

.
.

Och det är ett jättemysigt ställe att göra en utflykt till. Även om alla andra nu också hittat hit:)

.

.

.

.

.

Nu blir det sommardrinkar och Lotta på Liseberg en trappa upp!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

27 kommentarer till “ÄNNU EN SVÄNG ”DIT ALLA ANDRA ÅKER”

  1. Vilket underbart ställe, mysigt och väldigt charmigt. Har varit på Gotland en gång i mitt liv, för typ 12 år sedan. Vi var ett gäng crazy girls som festade loss i Visby och raggade stekiga Sthlmare haha 😉 Skulle vilja göra en ny resa dit, med lite annan innehåll.. Verkar ju underbart.

    Kram Catta

  2. Klart man ska käka bullar på semestern, speciellt om man bor granne med ett bageri 🙂

  3. Äh, bageriet i Rute är verkligen så långt ifrån överskattat som något kan vara. Det är ett helt fantastiskt bageri så att fler hittar dit och skriver om det är inte ett dugg konstigt.

  4. Klart ni ska till Rute å handla…det finns ju så underbara godsaker där…å vem vill inte ha gott frukostbröd och bullar på semestern! Själv så har jag tre veckor kvar tills jag får gå på ledighet men då ska jag också njuta av nybakat bröd och bullar i massor!

  5. Hej,
    vad mysigt! Språkpolisen inom mig vill bara kommentera att reklamera betyder klaga på någon produkt. Göra reklam är det korrekta verbet 🙂

    1. Jag menade överreklamerat bageri dvs ett hajpat ställe som är överskattat och har oförtjänt gott rykte:)

  6. Håller helt med dig! Att ”alla andra” åker dit är för att de lockas av fantastisk miljö och galet sockrade och goda bullar. Rute har blivit ett självklart stopp under somrarna på Gotland. Sen att prislappen hostats upp några nivåer sen Fabrique tog över ja det är smällar man får ta. Mysigt, gott och fantastiskt fint är det. Jag tänker fortsätta åka dit precis som ”alla andra”…

  7. Varför måste man poängtera att man var där först? Det spelar ju som helst ingen roll. Vad är vitsen med det?

    1. Därför att jag bara ville berätta om att vi uppskattar bageriet för att vi, oberoende vad alla andra anser, tycker att det är bra. Från start till nu. På riktigt. Och jag skrev detta för att jag lästa något annat på en annan sida. (Och det kanske är roligt för en del att veta att vi var där när nästan inga andra var där:)

  8. …Här kommer en gnällspik till…
    Jag är född, uppvuxen och bor kvar i Kivik på Österlen.
    Varje år invaderas Österlen- precis som Gotland- av turister som ”är först” med ”sina” smultronställen, allt ifrån caféer, till ateljéer, badställen osv, osv, osv…
    Vadå ”först”? Någon var förmodligen före ändå.
    Kanske t.o.m en ortsbo rent utav.
    Och som sagt vad har det för betydelse?
    Med vänlig hälsning,
    JennyAnn

    1. Men. Jag har inte skrivit att vi var först med någonting.

      Jag skrev att vi har handlat på bageriet från när det startade för att det är gott bröd och det skrev jag bara för att det skrevs något annat på en sida. Men det har aaabsolut ingen betydelse alls vem som först med någonting, det är ingen tävlan och jag har som sagt inte skrivit att vi varit ”först”. Och jag ser ingen som helst skillnad skillnad på ortsbo och turist och det spelar verkligen ingen roll om man är född på en plats eller bara besöker den ibland eller flyttar dit senare. Ingen betydelse alls det heller.

      KRAM

      P

      1. …Håller inte med dig där Petra!…
        Jag tycker att det är STOR skillnad på att bo på en ort eller att komma dit som turist, eller som du uttrycker det ”sommarboende Gotlandsbo” = vistas där några veckor på sommaren…
        Med vänlig hälsning,
        JennyAnn

  9. Inte behöver du skriva en så lång och omständlig förklaring till varför du äter bullar på något ställe! Då får väl jag berätta att jag var ”först” i Kroatien, började åka efter kriget för 17 år sedan. Hittade massor med pärlor som inte massa svenskar (och andra turister) ens visste fanns, och vi var stort sett själva där. Inte alls så kul att åka dit längre, faktiskt =(

  10. Tycker också det Är synd att du bemöter dumma inlägg på andra ställen men en lång utläggning om att ni har ert första hus kvar osv. Känns inte som riktigt feelgood när du betonar vad ni äger och att ni var på bageriet före alla andra! Vi åker alltid till Rute tack vare all reklam det fått och det är ju tack vare att så många varit där före oss och tipsar oss!

  11. Tycker också det är tråkigt att din blogg gått åt något håll som kanske inte alla uppskattar som vill ha en feelgoodblogg. Det verkar som du mest riktar dig till människor som har pengar och kan leva lite mer påkostat liv än andra. Vet att inte alla bloggar kanske passar alla men du utger dig för att vara en feelgoodblogg men den har blivit mer ”titta så lyxigt jag lever”-blogg. Det får motsatt verkan tycker jag. Men…det är ditt val och tråkigt för oss som följt dig länge!

  12. Nämen, om man irriterar sej så på någon blogg behöver man ju inte läsa. Jag tycker HoP är underbar, bland de bästa bloggar jag vet, faktiskt. Och ju längre inlägg Petra skriver, desto bättre. Tuta och kör!

  13. Jag tycker också att HoP är i topp bland bloggar som jag följer dagligen och får mycket inspiration från. Stort tack för det Petra! Trots det så finns det detaljer som har förbättringspotential – så är det väl med nästan allt… Och om man vill att nåt som man redan tycker är toppenbra ska bli ännu lite bättre så vill åtminstone jag gärna ge konstruktiv feedback. Inte för att kritisera utan som råd och önskemål som ges i all välmening och som en gåva. Och just detta inlägg uppfattade jag också som onödigt försvar och i lite skrytsam ton. Det är mycket troligt att det inte alls var avsikten men det var så jag uppfattade tonen. Sen så har mottagaren, dvs Petra, självklart full rätt att inte hålla med eller att välja att inte ändra sig. Tack för mig och ha en fortsatt härlig sommar!

    1. Detaljer som har förbättringspotential – men för vem? Jag tror det är helt omöjligt för Petra eller någon annan bloggare att tillgodose allas behov. Din ”konstruktiva kritik från hjärtat” blir trots allt bara din åsikt och ingenting som representerar majoriteten av läsarna eller som kan användas som mall för hur man ”bör” skriva en blogg.

      Jag kan också tycka att ”konstruktiv feedback” är något man håller inne med tills den man ger feedbacken till har bett om den.

      Jag för min del läste inte in något skryt i det här inlägget. Inget försvar heller, snarare en förklaring efter tidigare kritik (konstruktiv feedback?) om att hon åker till överreklammerade Rutebageriet.

      Jag skulle aldrig orka driva en så stor blogg som Petra gör, jag skulle inte orka hantera all ”feedback”. Åker hon till bageriet är det fel. Förklarar hon varför hon åker till bageriet är det ännu mer fel.

      Jag tror Petras blogg blivit så stor just för att hon är så pass personlig som hon är, utan att hon försöker tillgodose alla andras behov och förväntningar. Men det är bara vad jag tror, det är i alla fall det jag uppskattar mest med bloggen, och det utan att jag nödvändigtvis håller med henne i allt hon skriver. Men även då, det är hennes blogg, inte min.

  14. Gillar din blogg Petra (för det mesta) men måste bara få säga och det är direkt från hjärtat att nu börjar det bli väldigt mycke man får lösa förbi snabbt för dey mesta handlar tyvärr om att det ska vara så lyxigt och att det kostar masssssor!! Tråkigt att det vanliga feelgood bloggandet har försvunnit i allt som bara handlar om din lyx du unnar dig och om sånt som kostar typ ingenting, ingenting för dig är ganska mycket mer än vad jag och många med mig kallar ingenting. Vi vet att du har det bra ekonomiskt, att familjen har det gott ställt med både pengar och hus här och där men läser gärna mer om dig och familjen utan allt fokus på pengar och lyx. Lyx kan vara nåt så enkelt som en mysig stund med sina nära ist för en jacka för 8000kr eller toklyxiga sammetsgsrdiner.

  15. Nämen håh igen. Jag tycker det är lika roligt att läsa om sk. budgetvarianter som lyxvarianter. Speciellt när jag inte har råd med att köpa lyx är det ju bara extra kul att läsa och beundra sånt som är fint! Allt kan ju inte vara billigt och det är ju upp till var och en hur man använder sina pengar.

  16. Själv är jag uppvuxen i dyngan i Dalhem…vinner jag ”den som varit längst på Gotland” tävlingen då? Vi gotlänningar tycker det är pinsamt med alla ”rika” turister som ska göra anspråk på ön och säga att man upptäckt det ena och det andra. Tagga ner lite och sluta med allt TOKdyrt skryt så skulle jag (och säkert) fler gilla din blogg. Du har fina bilder och bra smak men man blir trött på skrytet från någon som vill leka rik. Som farfar sa ” Inte svårt att skita med arslet fullt”.

  17. Fast jag kan ärligt inte förstå varför du känner att du måste försvara dig eller vad man nu ska kalla det här inlägget för. I mina ögon framstår det enbart som skryt, det hade varit så lätt att bara låta det bero, det var ju inte som att det stod i dagstidningen precis. 😉

    Hoppas ni har det gott på öjn!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg