NOPE – VI HITTADE INTE GULDET

.

.

.IMG_3467

 
.
.

Oh yes, vi var minsann i skogen igår. Och vi hade så jättemysigt och fikade och njöt av naturen…. Och gick runt i timmar (vi bytte tom skog i halvlek) och fann hela 8 kantareller…. 8 stycken små små kantareller är väääldigt dålig utdelning kan man tycka. Jag fattar inte vad jag gör för fel! Jag tittar noga noga och går där det är blandskog och lagom torrt och även där det är blött och där det finns björkar och lyfter på grangrenar och mossa och sten men nej, inget guld hittar jag ändå. De (Ni) svampfinnare som yrar om de där mattorna med gult som ska finnas precis överallt i skogen nu, är det bara hittepå kanske? Hm? Kan det vara så att ni också åker till torget och shoppar era kantisar. Eller kanske var det så att ni var där i skogen och länsade den preciiis innan jag kom. Tyckte nog jag såg färsk spillning från nitisk svampentusiast hehe. Jaja, sånt är livet. Alla kan ju inte vara drottningar av svampplockeri men v a r f ö r är det ingen svamptok i ens närhet som vill tala om exakt var svampen finns. Att hinta om att det är någonstans i skogen på vägen mellan by ett och två och det någonstans gäller en yta på 2000000 hektar funkar icke. Jag önskar en orienteringskarta med stigkorsningar och höjdskillnader och en tydlig utsatt punkt – exakt h ä r finns det svamp:)

.

.

.

Nu – tillbaka till spelandet här vid middagsbordet!

..

.

.

KRAM

.

.

.

.

19 kommentarer till “NOPE – VI HITTADE INTE GULDET

  1. Man röjer inte sina svampställen…det vet du väl ;-).
    Du ska gå där ingen annan skulle gå..då finner du det. Alltså inte nära stigar tex utan ut i snårskogen.
    Hils Å

  2. Jag är likadan – hittar inga kantareller hur noga jag än tittar.
    Maken går 10 meter och hittar massor! Där jag precis gått. Han måste ha speciella kantarell-ögon eller något för vi går verkligen på samma ställe. Han hittar gärna längs stigar m.m. Hittar man en så finns det oftast en hel hög däromkring, hävdar han.

    Vi var också ute igår (i Rönnbyskogen).
    Maken hittade säkert 2-3 liter på ca 1 timme. Jag ägnade mig åt blåbärsplockning istället så det blev både smörstekta kantareller, kantarellsås och blåbärspaj till middagen. // Sus

  3. Hej!
    Jag tror jag bor där du växte upp på landet utanför småstaden 😉 Kan intyga att det finns massor i skogarna här! När dottern och jag var ute och red idag hittade vi massor av fina gulingar. Tyvärr är de lite luriga och sitter gömda i mossan än så länge, men de syns bra från hästryggen 😉 Tack för all inspiration du bjuder på!
    Karin

  4. Du är underbar i din beskrivning av svampletandet. Här plockas just nu massor av kantareller varje dag. Mycket ser vi från hästryggen då de ibland kan var svåra att se från mark nivå.
    Alltid inspirerande att titta in till dig!
    Kram Anki

  5. Hehe, precis en sån orienteringskarta har vi i sommarhuset:) Det är nämligen så att en halvstora orienteringstävling går av stapeln här i krokarna varje sommar och min duktiga svägerska sprang på fina ställen för något år sedan. När hon kom i mål ritade hon raskt in svampen innan hon glömde var, så nu vaktar vi på den kartan.

  6. Haha söt! Alltså grejen är ju att man blir så himla snååååååål med sina ställen. Hade du bott här hade jag bjussat på minst två platser *lovar*!
    Tycker ändå att du ska försöka få med någon som är en erfaren svampplockare för när man väl börjat hitta det där guldet så är det ren lycka att trava runt i skogen på svampjakt. Jag hittade Carl-Johan häromdagen och det är den goooodaste svampen jag vet om :).

    kramis

  7. Halloen! Og fortsatt god sommer! Hvilken farge har du på kjøkken veggene? Innredningen ser en anelse beige ut?

  8. Haha… hittar en del kantareller men hade Karl-Johan som älsklingssvamp – tills förra året. Gnällde jämt över att jag hittade typ 2 st vart femte år och pang, bom förra året plockade vi 80, jo det är sant, 80 liter Karl-Johan. Nu tåååål jag inte se den. Alla fanns på ett ställe mindre än 100 m2. Aldrig sett något liknande! Så längta på så kommer de till dig! : )

  9. Tänker att det verkar sååå mysigt oavsett man hittar något eller inte. Skogen är ju så harmonisk ibland! 🙂

  10. Bästa ställen jag vet att hitta kantisar är på små skogsvägar inne i skogen. Plockade två liter från ett ställe igår.

  11. Jag har så länge tänkt fråga var i från stolarna kommer som står ute vid ert cementbord? Såg att även dina föräldrar har dem på Gotland.

  12. Hahaha, jag tycker mig kunna urskilja viss frustration! Jag hittade inte heller svamp tidigare, men plötsligt, när jag fick upp svampögonen (fråga mig inte hur) så hittar jag numera svamp. I år har vi dock inte varit ute så mycket.

    Lycka till!

    Kram Lena

  13. Har äntligen kommit underfund med att kantarellerna INTE finns inne i snårskogen i mossan. Inte heller i barrskogen. Nej, de växer längs med grusvägar och större stigar/skogsvägar, gärna i gräset eller i diken med gräs/grus. Nu vet du var du ska leta. Och som jag säger till mina barn. Finns det EN, finns det FLERA! Så leta vidare och lycka till!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg