LE JOUR KANEL DU BULL!

.

.

.IMG_6886

,

,.

IMG_6892

,.

.

IMG_6882

.

.

IMG_6878,.

,

,

IMG_6856

.

.

.

Alltså, kan inte detta vara typ bland det godaste som finns!? Mmmm. Alldeles rykande nybakta bullar och en stor kopp Earl Grey till kvällsfika, jag älskar det iaf:)

.

.

.

.

.

Bonsoir mes amis!

.

.

.

.

.

Var är det för en dag, är det en vanlig dag, nej det är kanelbullens dag tralalalala. Nej, ni har ju säkert inte missat detta bloggisar för det syns ju bullar överallt och i alla social media idag:) Bakade tillsammans med Beabus ett helt gäng smarriga kanelbullar och gjorde faktiskt på ett litet annat vis än jag brukar (Ja jag bakar bullar ganska så ofta) Använde nämligen surdeg (Kronjäst färdiga Vete surdeg, finns på Ica) a la Fabriquebullestyle och det blev riktigt bra. Lite mer proffsig smak på bullar med surdeg om jag får säga det själv (kan ju inbillat mig haha, bullarna smakade nog allra mest smör, kanel och socker. Som vanligt).

.

.

Så nu är frysen fylld till bredden och det doftar fortfarande ljuvligt av nybakat i vårt casa. Och apropå bullar, här ska ni få mina bästa tips på att få lyckade bullar!

.

.

.

1. Låt degen jäsa ordentligt och på rätt sätt. Väldigt viktigt för fluffet. Och se till att degen arbetas riktigt ordentligt och ha för guds skull inte i för mycket mjöl!

..

2. Glöm inte kardemumman i degen. Kanelbullar utan en rejäl dos kardemumma är ganska tråkiga (tycker jag då:)

.

3. Ha r i k l i g t med fyllning, det är en stor del av hemligheten med lyckade bullar! Plåten ska typ vara täckt av utrunnet smält smör och socker när du gräddat, då är det lagom.

.

4. Om du vill ha proffslook på bullarna så strunta att pensla med ägget utan använd sockerlag när bullarna precis kommit ut itsället. Då blir det så där jämnt superblanka och tjusiga.

.

5. Till sist – gör dem stora och många! Dubbla gärna satsen när du ändå håller på och gör även dubbelt så stora bullar (och strunta i bullpappret:)

.

.

.

Lyckat till med bullbaket nu (ja du hinner också göra en kanlelbullesats ikväll om du skyndar dig;) Själv ska jag ta min lilla labradoodle på en kvällsprommis i kvarteren här för att bli av med den där ”oufff” känslan jag har i magen just nu efter kvällsfikat:)

.

.

.

Ha nu en skön söndagskväll finingar!

.

.

.

KRAM

.

.

.

Psst: Surdegsbullreceptet jag använde idag och som blev jättebra hittade jag här om någon av er undrar!

.

.

.

8 kommentarer till “LE JOUR KANEL DU BULL!

  1. Mumms, vad goda de ser ut 🙂
    Jag bakade kanelbullar för ett tag sedan och fyllde frysen så nu väntar två tinade bullar på att bli uppätna 😉
    Det låter spännande med surdeg, kanske skulle testa det nästa gång.

  2. Tack för bullbakningstips! Här kommer ett från mig: skriv fylld till brädden med ä!

  3. Och den franske bagaren Sebastian sliter sitt hår över att du använder fejk surdeg äkta vara ska det vara och jag lovar dig att smaken blir en helt annan upplevelse. 🙂

  4. Hej

    Ville bara tips om en jättebra web-shop som säljer sjukt snygga streetwear kläder wwww.rrebellion.com

    Tack för en inspirerande blogg.

    Kram Sofia

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg