EN TANTLAMPA & ÖGONKNAS

.

.

.

IMG_3646
.
.

Hittade en sä himla söt ”tantlampa” nere på stan häromdagen (tantlampa=lampa med tillhörande tygskärm:) Från samma tillverkare som gör de där populära bubbliga Linnécaraferna. Hittade sen en tuff liten skärm i sammet på rea att ha till och det blev riktigt fint! Gillar verkligen kombon mässing/blått/aqua
.
.
.
IMG_3651


.
.

Lampan fick hamna på hyllan bakom soffan en trappa upp och den lyser så mysigt på kvällen när vi hänger där uppe.

.

.

.

.

.IMG_3658-4

.
.

Vårat allrum på övervåningen är verkligen en plats där vi trivs. Vi har ju valt att inte ha något soffbord här så att det kan vara en stor lek och spel yta på mattan framför soffan. När vi har med oss dricka-godis-chips osv så ställer vi det på hyllorna runt soffan istället och ibland lägger jag en stor filt på mattan så kör vi lite picnic på den farmför tv:n. Dock så är det ju inte helt fel med någon typ av soffbord iaf så jag är på jag på ett gäng mindre som man kan flytta lite som man vill… (och vår stora sköna soffa – där alla får plats –  kommer från Sweef om någon undrar)

.

.

.

.

.

.

Tjingeling finingar!

.

.

.

.

Hoppas ni har det fint! Här är det bara bra men jag har fått något knas med ögonen och de kliar som sjutton (blir tokig!) och rinner och de är just nu alldeles svullna och röda (jag ser helt ärligt inte klok ut) Vet inte om det kan vara någon form av ögoninfektion eller kanske en förkylning som satt sig just där men så vidare kul är det ju inte eller man är ju inte så jättesugen på att visa sig någonstans när det ser ut som om man gråtit nonstop i 48 timmar… Kanske någon av er söta bloggisar har något tips på någon bra ögonmedicin/droppar som man kan använda så man blir av med det där jobbiga ögonkliet? Gärna något som man kan använda som preggo oxå:)

.

.

Så det blir en fortsatt lugn lördag här! Alla skatter är upptagna med sitt med lek på nere ”Fortet” p stan och med vänner, H pysslar här hemma och jag jag jag ligger ju här på godisskålen inom räckhåll och lämnar uppdateringen om dagsläget:)

.

.

.

Önskar er alla en f a b lördag!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

17 kommentarer till “EN TANTLAMPA & ÖGONKNAS

  1. Hej! Min förkylning sätter sig alltid på ögonen. Det låter precis så som jag brukar ha det. Gå till vårdcentralen och be dom skrivs ut en ögonsalva som är mjukgörande och som det är lite antibiotika i. Tror du skall kunna använda den som gravid.
    PS. Lampan var super fin.

  2. Har själv just haft en LÅNG period med samma besvär… Efter 3 vändor på VC fick jag till slut en ”tar-död-på-alla-bakterier” antibiotika och successivt försvann det.
    Eller kan det vara så att du har utvecklat allergi ? Hassel kan börja släppa ut pollen redan i januari efter milda vintrar- och enligt din beskrivning tycker jag det låter som ganska typiska allergisymptom.
    Isåfall hade jag provat droppar/ tabletter som finns receptfritt på Apoteket!

  3. Köp Noviform receptfri ögonsalva på apoteket, tvätta med ljummet vatten först, tvätta utifrån och in mot näsan.

  4. Samma problem här ! Kliar och varar , kör saltvatten och baddar fick slut på vanliga ögondroppar brukar funka också ., sen finns ju som någon skrev noviform receptfritt.

  5. Låter exakt som pollenallergi. Fast då brukar man även nysa och vara snorig.
    Kolla upp det.

  6. Kan vara bindhinnekatarr (conjunktivit) som är smittsamt. Om resten av familjen inte är infekterad inom ett par dagar gissar jag på allergi. Al och hassel kan blomma redan i februari mars!

  7. Hassel blommar tidigt(ibland redan i december/januari) låter som pollenallergi, har du det? Kan ju blossa upp under en graviditet även om du ej haft det tidigare. Men, är du jätteröd och lite varig så är det ju troligen bakterier som behöver behandlas!

  8. Så har jag det varje vår och jag är pollenallergiker. Kolla upp det. Det är fler och fler som blir allergiska.

  9. Testa kokosolja som är ekologisk eftersom det är bakteriedödande. Smörj runt ögat morgon och kväll så kan de försvinna. Jag har använt de i över 3 år och har inte fått tillbaka torra kliande ögon. Förr hände det varje år i januari. //Nelly

  10. Hej, vad är det för kulör, NCS-beteckning på väggfärgen i allrummet? Håller just på med vårt allrum. Den nyansen är helt perfekt grå:) Trevlig helg!

  11. Hej! Vilken fantastisk rolig blogg du har att läsa. Så fina bilder! Älskar din smak. Måste fråga vad det är för nyans ni har på väggarna? Kulören ser så snyggt ut till vitt. Håller just nu på och letar för fullt efter inspiration till vårt hus som måste målas eller tapetseras invändigt. Ha en trevlig helg! Kram Johanna

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg