DEN ALLRA FÖRSTA SAKEN TILL MINI – CHECK

.

.

.IMG_4262-3
.
.

Tadaaa – den allra första saken till vår lilla mini är nu i box! Ett sk babynest som vi fått i gåva av Sleepyhead och som verkar toppen att ha (babynests fanns inte när min andra barn var bebisar så detta är något nytt)

.

.

.
IMG_4257-2


.
.

Och det känns så stort med de där allra första babysakerna på något sätt. Bebis i magen blir så himla verklig på ett annat sätt när man tänker att h-n faktiskt snart ska ligga där…

.

.

.
IMG_4268-2
.
.

Verkar ju väldigt bra med de där ”nästena” tycker jag. Ombonat och tryggt och det skyddar liten i soffan eller i sängen (och detta praktiska från Sleepyheads var ju så snyggt också och dessa finns på ex Jollyroom)

.

.

.

IMG_4277-3

.

.

Passar ju bra där hos blivande Storasyster i tvsoffan:)

.

.

.

.

.

Tjingeling bloggisar!

.

.

.

.

Hoppas ni har det fint denna lördag! Själv är det fortsatt sjukläge som gäller och denna dag ägnar jag mig åt att skriva inköpslistor på sånt som vi måste skaffa till Mini (i ordingen; m å s t e ha pronto, ganska nödvändigt att ha, vore roligt att ha!)

.

.

Vi har ju som sagt inte köpt något alls än till bebben (ja förutom ”Sleepyheaden” då) och det blivande bebisrummet har vi precis börjat fixa med men nu känns det som det är hög tid att börja och idag har jag beställt en hel del saker och det är ju bara såå roligt. Säng blev det (åh den är så fiiin) och mjuka lakan och babyskydd och lite kläder och jag är alldeles besatt av allt gulligt som finns där ute! Med Trulle och Lolo så var det att man handlade det som man behövde i den enda babybutiken som fanns här i Småstaden (och blev lycklig över fina bebbesaker som mamsen och papsen tog hem från Frankrike:) men numera kan man ju hitta allt och lite till på nätet:)

.

.

Har någon av er förresten tips på fler nya och braiga bebbesaker som ni gillar så berätta gärna!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

.

25 kommentarer till “DEN ALLRA FÖRSTA SAKEN TILL MINI – CHECK

  1. Babybjörn bärsele tycker jag var så himla praktisk när jag hade mina små. Sjal har jag inte provat, men de som gjort tycker bra om den också (ser att du också fått tips om det här ovan!).
    Sen köpte vi aldrig ett skötbord, utan hade en vadderad skötbädd (typ dessa: http://www.jollyroom.se/babyprodukter/skotbaddar ) på ytan bredvid tvättbänken i tvättstugan. Nära rinnande vatten att skölja lilla rumpan under (inget onödigt kladd med tvättlappar och det blir ordentligt rent i alla veck), och perfekt yta för blöjhinken (oerhört praktisk sak som liksom packar in blöjorna i plast.. inte så miljövänligt kanske…men, men..) i skåpet under, och plats för blöjor, tvättlappar och extra kläder i trådkorgarna precis under bädden. En mobil att kika på ovanför och en vägghylla med korgar för salvor, tröst nappar och små pixiböcker (när de blir så stora). Mycket billigare än att köpa en hel skötbädd också, som man inte gör så mycket med senare när de blir äldre, tyckte vi.

    Susanne

    1. Ska tillägga att just att ha skötbädden på tvättbänken, gör ju också att man tar bort risken att de rullar av om man kikar bort en sekund. Antingen rullar de ju ut på bänken intill, eller ner i slasken (inte så högt). Men man ska ju ändå inte lämna dem utan tillsyn, men alla minimerade risker är ju toppen tycker jag. Även om man står där precis intill, så är man kanske hal av olja eller salva, och att hinna få tag i en arm eller ett ben på en sprattlig 9 månaders, kanske inte är helt enklet då… 🙂

      Susanne

  2. Fick ju barn för ganska många år sedan och då fanns det ju som sagt bara utbudet i Baby shopen. Förstår att du är lyrisk över allt fint som finns på nätet! Babynest verkar ju vara fantastiskt bra!
    Stor kram

  3. Hahah – känner igen mig så…när mina var små så fanns varken bebis-bloggar eller en massa nätbutiker att handla i…så det vart det lilla som fanns på lokala bebis butiken…lite trist så här i efterhand – man kanske ska ta och göra som du å skaffa en 4:a 😉 minstingen är ju trots allt 10 år nu!

    Krya på er!

  4. Jättefint babynest! Ett tips är dock att lägga ett litet ö
    lakan på för att skydda lite mot fläckar och få lite mjukare mot huden.

  5. Supersnyggt med chevrontyg! Jag hade jättesvårt att hitta ett sånt här fint när vi skulle köpa. Nu har han vuxit ur det 😀

  6. Vet ni könet?
    Jag trodde din blogg skulle fyllas men inspo när du blev gravid men så har de inte riktigt blivit…?

  7. Tack för en superfin och inspirerande blogg!
    Något som jag använt till mina bägge barn och som var det klart bästa inköpet vi gjorde var en moseskorg. Superpraktiskt att kunna bära runt bebisen så att man alltid kan ha h-n nära sig när h-n sover. Köp till underredet så man kan vagga bebisen är ett tips. Finns tex på Jollyroom. Vi använde korgen som säng de första 6 månaderna…ombonat och mysigt för bebisen också. Mitt tips till dig 🙂 Lycka till med ditt lilla hjärta!

  8. Hej!
    Fick min lilla tjej för 4 månader sedan och mina absolut bästa köp är: insatsen för nyfödda till tripp trapp stolen. Alltså, den är FANTASTISK! Gör att man kan vänja de små att sitta med vid måltider och man kan få några minuter att trycka i sig sin egen mat med två händer.
    Babygymmet, vet inte hur många timmar hon legat där.
    Amningskudde, om du tänker amma så skyddar man rygg och axlar som ändå tar mycket stryk.
    Olja och kräm från Sophie the giraffe, SÅ bra!
    Massor med små babyfiltar!

    Det roliga är att alla dessa saker va sånt jag trodde jag inte behövde. Men som verkligen gör vårt liv lättare.
    Kram på dig!

  9. Jag gillar verkligen ert allrum! Så himla fint med alla härliga pasteller och den superfina soffan!! Och babynestet var också jättefint 😊

  10. Mitt bästa köp var Brio Bed Rockers (Vyssan lull fötter) som man sätter på sängen så den rör sig när man puttar lite på den. Nu hade jag två kolikbarn så det var inte räddningen (fanns ingen) men hur bra som helst. Absolut bästa köp!

  11. Babynest, amningskudde och babysitter var det som gick stekhett hemma när vår kille var spädis. Nu är han 18 månader så allt det där är redan ett minne blott…

  12. Jag har klätt korg till vårt lilla barnbarn. Hoppas han tycker det känns ombonat och skönt.
    Mamman är Emelie som jobbade hos Tintinstyle, som säkert har träffat där. /Anita

  13. Mitt tips som blivande mamma är att verkligen tänka ekologiskt! För såväl barn som miljö:) Man blir mörkrädd när man fördjupar sig i vad bebis-saker faktiskt innehåller:s

  14. Jag håller med om ekologiskt tänk är den bästa gåvan man kan ge bebisen. Man blir mörkrädd när man läser hur hormonstörande ämnen kan påverka det lilla livet. Skrämmande..

  15. Fick en bebis i december och det bästa köpet var definitivt en baby hammock från Natures Sway. En i ekologisk bomull. Finns ställning till den men vi hänger direkt på dörrkarmen. Vår lilla bebis älskar den! Mitt första barn hade kolik och det är frustrerande att jag inte kände till denna hammock. Tydligen kan den hjälpa enormt vid magkramper om man använder den mjuka madrassen. På sommaren kan man dessutom hänga hammocken ute och det finns myggnät som tillval. Faktum att den är superfin skadar inte! 😉 Hetaste tipset! Jag beställde min direkt från NZ. Den vita är allra snyggast!

  16. Håller med om att en babyinsats till stokkes tripp trapp trull stol är det bästa! Då kan bebisen vara med hela tiden

  17. Ser att du redan fått tipset om babyinsatsen till tripp trappen, den var suverän. Vår lilla tjej älskade den! Då sitter de i bra höjd för att se saker och kan vara med hela tiden.

    Övrigt som vi verkligen gillat är sidosängen, nestet och adaptrarna så att babyskyddet kan klickas på vagnen (om inte er passar direkt?)

  18. Blir nog perfekt med ett babynest! Vi har haft en babygunga till våra barn och alla har älskat den.
    Vad är det för kulör ni har på väggen? Är ute efter något liknande och den här färgen ser ju jättefin ut. Vilket märke är det och har du färgkoden?
    Ha en god påsk!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg