PÅSKLOVSPAJ

.

.

.IMG_4609
.
.

M u m s!

.

.

.

.

.

.

Todelooo sweeties!

.

.

.

.

Här på Gotland tuffar påsklovet på i samma lugna stil och jag fortsätter att vara superpreggo och njuta av att göra ja i princip ingenting (tänkt att jag fortfarande efter alla dessa gravidmånader är precis lika komatrött som i början!) Sitter och läser modemagasins en trappa upp och tänker att det ska bli härligt att vara mer lite mer normal i figuren snart och kunna unna sig nya snygga ickepreggokläder.. Och så mumsar jag ännu lite mer av den där ljuvliga citronpajen jag och mamsen bakade och tänker att det är ju ingen alls brådska med det:)

.

.

.

.

IMG_4596


.
.

IMG_4611
.
.
IMG_4592-3
.
.

Tänkte att ni kanske vill ha receptet på en riktigt gul och god påsklovspaj ni också? Så klart att ni vill! Voila:

.

.

.

.Untitled-1

.

.

 Ingredienser:

.

Deg:
125 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl

.
Lemoncurd:
rivet skal av 2 citroner
juicen av 2 citroner ( cirka 1 dl )
3 äggulor
125 gram smör
1 1/2 – 2 dl strösocker
.
Marängtäcke:
3 äggvitor
2 dl strösocker

.

.

Gör så här!

.

.

Deg: Blanda ihop botteningredienserna till en smidig deg och låt vila i kylskåpet.
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajformen och förgrädda i 8 minuter och låt svalna.
Sätt sen på ugnen på 250 grader bara övervärme.

Fyllningen : Riv av det gula skalet (inte det vita) på citronerna och pressa ut juicen. Vispa samman denna, skal och äggulor. Smält en smöret och vänd ner sockret + citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Ställ den svalt & låt den kallna och häll i pajskalet.

.
Marängtäcket : Vispa äggvitorna i en ren bunke  till skum. Tillsätt socker , lite i taget, och vispa till ett tjock marängsmet. Fördela jämt över pajen och grädda den i cirka 3 – 4 minuter. Ta ut och låt svala innan servering

.

.

.

.

Ha nu en mysig kväll! (Här blir det en kvällsprommis och sen thé, scones och deckare:)

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

23 kommentarer till “PÅSKLOVSPAJ

  1. Vårt påskliljor är över och vi har just kommit hem från Gotland och härliga dagar! Vilken mumsig paj..blir att testa i helgen!
    Kram

  2. Ser underbart gott ut! Önskar jag hade din ämnesomsättning och kunde äta en massa kakor och godis utan att gå upp i vikt. Jag får leva på kärlek och fågelsång för att hålla mig någorlunda fit! :o) Kram

    1. Jag är läkare och kan berätta att skillnaderna i ämnesomsättningen hos olika personer är marginalt minimala. Folk tror ofta att det spelar en stor roll i hur man ser ut men det gör det (tyvärr) inte 😀 Så Petra och andra andra slanka kvinnor äter helt enkelt mindre eller sportar mera än mulliga, så enkelt är det.

    1. Precis det tänkte jag med! det allra finaste skeppet som hade passat såå bra i vår sjöstuga.. Var kan det finnas att köpa månntro? Tack för supertrevlig blog (igen).

  3. Den pajen ser ljuvlig ut!
    Lemoncurd är en stor hitt tycker jag, både sött o syrligt på samma gång 🙂

  4. Hei Petra!
    Takk for at du deler så mange flotte bilder på din blogg.
    Jeg blir så inspirert av bilder fra huset på Gotland.
    Hadde det vært mulig å få en liten serie med bilder
    fra interiøret inni huset? Det ville være til stor inspirasjon for
    den kommende sesongen i sommerhuset vårt 😉😉
    Klem fra Anne

  5. jag har aldrig varit på Gotland med länge velat åka dit. När man läser dina inlägg från Gotland blir mitt ressug dit verkligen akut! Pajen såg jättefin och god ut! Själv bakade jag en hederlig rulltårta med hjortronfyllning. Så kanske inte helt gul påskkaka, men väl orange! =) kram på dig

  6. Snälla! Sluta med reklamen som lägger sig utanför bloggen.
    Idag var det Lindex, näst intim omöjligt att komma in på din blogg.
    Jag kommer sluta läsa, för jag blir så irriterad på att reklamen inte går att få bort när man läser i mobilen.

  7. Godmorgon!
    Trevlig blogg-läser den ofta men kommenterar sällan.
    Men-reklamen som lägger sig som en skylt och är omöjlig att klicka bort är faktiskt riktigt irriterande.
    Gäller även hos ”Att vara någons fru” och kanske hos hela ”elsas”? Jag håller med Bibbi-slutar snart att läsa bloggen på grund av det. Som jag förstått det äger ni ”Elsas” och har alltså direkt påverkan på den där Lindexreklamen. ( Det finns alltså inte ett X att klicka bort den med) .
    Annars gillar jag det jag läser och dina fina bilder!
    Önskar dig en fin dag!

  8. God morgon!
    Förlåt att jag stör i Påsklovslunket på Gotland. Ni ser ut att ha det underbart!
    Jag skulle behöva hjälp med en sak. Vi hållet på att bygga ett hus som snart ska levereras, ety kul men pyssligt jobb:). Jag undrar om du har färgkoderna till light grey och grey. De här färgerna verkar inte helt lätt att få tag på. Vore väldigt tacksam om du kunde hjälpa mig då de färgerna skulle passa perfekt hos oss. Tack för en väldigt inspirerande blogg! Med vänlig hälsning, Mia

  9. Hoppas inte bebis bestämt sig för att titta ut. Lite tidigt. Jag blir liksom lite orolig när du inte uppdaterar. Känns ju som jag känner dig fast det gör jag inte😃 Tack för braiga bloggen.

  10. Så härligt att vara på Gotland. Älskar den ön. Och pajen ser helt underbar god ut. Det vattnar sig i munnen på mig. Ha en fin eftermiddag. Kram Annika

  11. Längtar också till Gotland.Är där med familjen varje sommar 😉 måste också påpeka om reklamen som inte går att klicka bort! måste gå in på datorn istället för att läsa på mobilen.
    Hoppas allt är bra med dig!/Alexandra

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg