HANTVERKARNA HAR TAGIT SEMESTER

.

.

.

Todeloooo!

.

.

.

Hoppas ni mår bra snyggingar!

.

.

Här har vi ett sömnigt segt gäng i ett sömnigt Småstaden denna julionsdag. Alla på gatan här i stan är nog borta på semester just nu och själv så gillar jag inte heller, iaf inte i vanliga fall, att leva stadsliv på sommaren. Baaah. Behöver ha miljöombyte och hav och frisk luft och/eller öppna landskap! Men med lilla Maurits är det ganska okej att ha det mesta som vanligt just nu, han är ju ganska så liten (11 veckor nu plutten) och det mesta av tiden just nu går ju faktiskt ut på att se till att han har det bra och är mätt och lagom varm och så klart att pussas och gosa och bara njuta bebis (och skönt att ha nära till a l l t) Men vi får se hur vi gör nästa vecka, kanske blir det ännu en trip..

.

.

Vårt casa är ju fortfarande under renovering vilket är lite småsegt men hantverkarna behövde ju faktiskt också semester. Och de har varit s å himla duktiga allihopa och det är inte mycket kvar nu på Lolos vind. Jag har gett anvisningar om hur jag (eller vi kanske jag ska skriva;) vill ha det där och Nillesnickare med kollega har verkligen fattat precis och gjort det sååå fint..

.

.

.

.

27072016-IMG_9429
.
.

Här är det trappstaket som inte är riktigt klart än bla. Det ska på en överliggare och så ska det bli en grind med hasp som Lolo kan stänga om sig och så att inte småsyskon kommer upp (eller trillar ner!) Till höger om fönstret blir det sen också garderober med skjutdörrar och på golvet ska en tjock gosig heltäckningsmatta ligga. Sen så ska ju all el bli klar, nu hänger det fortfarande lite sladdar och dosor och uttag saknas.

.

.

.

.
27072016-IMG_9433


.
.

.

Sen har Nille & Co byggt a m a z i n g platsbyggda bokhyllor och en säng åt Lolo! Älskar platsbyggt och på vinden blir det ju bara extra bra då det inte riktigt finns plats och höjd åt vanliga skåp och dyl. Vinden är snart så fräsch som den bara kunde bli (innan var det en vanlig och mörk helt oisolerad råvind av trä som vi hade som förråd) och är nu 40 kvm extra boyta.

.

.

.
27072016-IMG_9436
.
.

.

Har från början bestämt att skatten ska sova under takfönstret så att hon kan ligga där och se på stjärnorna på natten eller kanske när snön dalar. Så mysigt liksom. Sängen är 120 cm bred och den och hyllorna är byggda efter mina önskemål (det ska i en ribbotten, en tjock madrass + bäddmadrass sen)

.

.

.

27072016-IMG_9427-3.

.
.

.

.

Och trappen upp! Hur fin blir inte den! Nille har gjort verkligen e x a k t som jag beskrev på min lilla skiss. Innan var det en helt vanlig vindstrappa med en dörr men nu har den istället blivit en del av huset. Det tog en stund att klura ut hur den skulle integreras med allrummet på ett naturligt snyggt sätt men så kom jag på den här lösningen. Trappstegen längst ner har nu breddats och gjorts djupare och smiter runt hörnet som vi skapat. Det nya ”överstycket” har samma stil som de vi har nere i vardagsrummet i de tre rummen som ligger i fil ni vet Det som är kvar att göra här är en ”rutpanel” som ska upp på trappväggarna och så ska den målas klart med några strykningar kritvitt (och i de där hålen som syns uppe i taket ska det bli rör med vatten till vindens nya element)

.

.

.

Nu ska jag och mina stora skatter jogga/cykla bort till Glassverket och mumsa glass!

.

.

.Önskare er en finfin dag så ses vi!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

23 kommentarer till “HANTVERKARNA HAR TAGIT SEMESTER

  1. Wooow så snyggelisnyggt 👍🏻☺️Det kommer bli kanon …. Vitt är sååå fräscht och man mår väldigt bra av det ljusa tycker jag . Ha en fortsatt bra dag 💕

  2. Bästa Petra, jag måste säga att jag beundrar dig på så många sätt. Inte bara att du har en sådan stilkänsla, och orkar hålla på samtidigt som du nyligen fött barn och dessutom redan är i toppform. Men allra mest beundrar jag dig som bloggare, att du håller bloggen ständigt uppdaterad, med högkvalitativa inlägg, vad som än händer i ditt liv, semestertider eller inte!
    Eftersom jag själv bloggar förstår jag arbetet som ligger bakom. Wow!

  3. Supersnyggt blir det, du är verkligen så duktig och har den där extra känslan verkligen! Älskar själv inredning och har faktiskt precis startat en egen blogg, jag bor bara på området bredvid er och du är en stor inspiration! 🙂

  4. Riktigt fint!!!! Får jag fråga vad det gråa färgen heter som ni har i rummet där snygga trappan går upp? Du har verkligen fin tråd genom hela hemmet.

  5. Gud vad fint! Måste bara fråga – får hon inte någon dörr så att hon kan stänga om sig mer än en grind?

  6. Letar just nu tapet till min dotters rum och gillar verkligen den på sista bilden? Vad för tapet är det? Tack på förhand, och tack för en härlig blogg!!

  7. Då himla fint, som en dröm taget ur en mysfilm! Jag näste bara få fråga; vad fick Trulle i konfirmationspresent? Kram från Skåne

  8. Men vad fint det ser ut! Kan tänka mig att din dotter bara längtar till att få flytta upp dit:) Ska bli kul att se slutresultatet.

  9. Magiskt snyggt blir det:) Kan bara ana hur fint det blir när allt lull-lull också kommit på plats.

    Ha det bäst!
    Susanne

  10. Hej Petra du som brukar ha så fina klockor. Jag har inte haft klocka på länge men tänkte köpa en. Kan du rekommendera någon är du snäll.

  11. Wow!! Klockrent. Allting. Helt fantastiskt fabulous snyggt. Är ju amazing! Va duktig du är. Förstår att det ligger mycket mycket planering, tänk och klur bakom detta. Så kul att det börjar bli klart.

  12. Wow!! Så snyggt i minsta detalj! Det här med inredning är verkligen din starkaste sida. Så genomarbetat och proffsigt. Med en stilkänsla som är få förunnade.

  13. Vad fint det blir! Att en vanlig vind kan bli så fin? ! Men ert hus är äldre än vårt så det förklarar en del!
    Funderar på vår vind. ..Vad är det för takhöjd i mitten av rummet? Vet du om snickarna har bytt takstolar? Tror vi har några som heter/ser ut som W:n…
    Vore spännande om du hade en före bild!
    Och-måste tillägga att Mauritz är supersöt!
    De tar upp hela utrymmet på vår vind!

  14. Hej! Tack för fina vindsbilder. Är precis i inreda-vinden-tagen vi också och Du ger, som vanligt, 100% inspiration.
    Ha det gott!
    Anki i Sälen.

  15. Amen himmel så bra det blir Petra!!! Sen när du och Lolo inreder där tillsammans kommer det bli grymt! Vi saknar ju med ett rum och hmr hade ju varit rena drömmen att göra så med vår vind här hemma.

  16. Hej!

    Vi är på gång med vår vind för barnrumsändamål och vi har ett hus som är väldigt likt ert. Jag ser med spänning och intresse på hur ni löst det. Jättefint!!

    Några frågor ang trappan – är den nybyggd/nykonstruerad eller var den befintlig som ni renoverat? Om den är ny, har du någon arkitekt/konstruktör/trappbyggare som du kan rekommendera? Er trapp ser förhållandevis brant ut, hur funkar det i vardagen? (om ni flyttat in på 3:e vån ännu)

    Är takfönstret(/-n) befintliga eller har ni satt in dem nu m a a att ni börjar använda våningen för bostadsändamål.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg