ETT LITET INSTAPICS & BEBISTANKAR

,

,

,Skärmavbild 2016-09-02 kl. 19.40.42 .
Det här picset publicerade jag på mitt Instakonto idag och ni vet väl att ni kan hitta mig där som en kanske lite mer ”ostädad” Hofp och instanamnet är @houseofphilia. Gillar hur som helst den här Iphonebilden där jag och lillprinsen ligger och myser i soffan och tittar in kameran samtidigt och med lite ”samma min” haha:) Åh vad jag älskar den där bebben, det är inte klokt. Vet att jag tjatar (har ju skrivit några kärleksförklaringsinlägg om min Maurits..) men den här pojken är liksom allt det finaste jag vet och någonsin upplevt samlat i en enda liten liten kropp med en lite för stor kostym:) Ja, jag är bebistokkär och så mycket som för inte så länge sen kändes oerhört viktigt har nu inte alls någon särskild prio i mitt liv. ”Stör ej – jag vill bara vara med bebis” är en skylt som jag skulle vilja hänga upp allt som oftast! Eftersom jag ju har lyckan att fått tre lika fantastiska barn tidigare så vet jag så väl att tiden går såå otroligt fort och jag vill inte missa en minut med min bebbelutt. Bara pussa och gosa och mysa för detta är som ni säkert förstår min absolut sista bebis (och läkaren har även sett till att det aldrig mer blir någon graviditet så porten är tvärstängd och nyckeln kastad låångt bort)

.

.

Maurits är ett litet minimirakel, blev till bara 2-3 veckor efter att spiralen togs ut efter 6 år, och det är nu ca 1 år sen ”han blev till”. Jag trodde sorgligt nog vid den här tiden för ett år sen att jag nog var allvarligt sjuk och jag hade bla en fruktansvärd panikångestattack. Så visade det sig att allt detta med högsta sannolikhet berodde på ett litet embryo i magen och efter tusen tankar fram och tillbaka om vilket beslut vi skulle ta så tog jag och vi till slut det rätta. Ja det allra allra mest rätta. Hur kunde jag ens tveka! Jo pga av de där dumma tankarna ”att man borde inte vid min ålder”, ”det kanske blir så jobbigt att börja om” ”hur ska man orka” ”barnet har säkert större sannolikhet att bli svårt sjukt med en så gammal mamma” ”fyra barn är sååå många barn – vi får inte ens plats i en vanlig bil!” ”kan jag älska ett till barn lika mycket?” ”vi har ju inte ens plats hemma” ”jag kommer vara en riktig riktig oldie till mamma på skolgården…”. Rena dumheter alltså. Har inte tänkt en enda sådan tanke en enda sekund efter att vår Maurits föddes. Ja jag är 44 år och ja jag är så tacksam att jag kunde få en bebis till. Man vet ju aldrig vad som händer sen i livet, oavsett ålder, men jag vet att Mojje har en stor familj i alla möjliga åldrar som älskar honom och som finns där för honom. Dessutom räknar vi föräldrarnas gemensamma ålder i vår familj  och varför tycker en del att en nybliven pappa minsann kan vara 40+ men inte en mamma om man tänker på antalet år man levt? Fick ett mail idag om hur det är att vara mamma till flera barn och olika åldrar osv och därför blev det ett litet inlägg om hur jag känner kring det här på fredagskvällen.

.

.

Älskar dig tusen månvarv min M

<3

.

Njut nu kvällen raringar så ses vi imorgon!

.

.

KRAM

.

.

.

.

23 kommentarer till “ETT LITET INSTAPICS & BEBISTANKAR

  1. Hej Petra. Vilken fin bild på er två.Förstår hur du känner för eran lilla pojk. Är själv mormor till två tvilling tjejer på 6 månader & en kille på 3 år,själv är jag 47,& älskar dessa barn hur mycket som helst!!Tack för att du delar med dej av din familj & ditt underbart vackra hem. Kram/Marie

  2. Åh vad glad jag blev när jag läste detta. Är själv nybliven mamma och 40+. Vårat lilla mirakel vi har fick vi kämpa för i 5 år och de senaste åren fick vi ofta höra kommentarer som liknar de tankar du hade. Vi har inte ångrat oss en sekund och om jag blir gravid igen så är det lilla miraklet lika välkommet.
    Tack snälla Petra en än gång för att du belyser denna fråga om att vara mamma och 40+.

  3. Hej! Jag är glad att du har en sådan stor familj fast jag inte känner dig. Tänk inte på vad de andra tycker och tänker. Du har gjort just ditt val! Många kramar från Mila i Helsingborg

  4. Så klokt och så sant <3 Så många måsten kring oss kvinnor, att vi är så påverkade! Njut av din bebbe, folk har åsikter oavsett om man är ung eller gammal 😉 Kram

  5. Vilket fint inlägg!! Jag fick nyligen veta att jag är gravid och många av dina tankar har också snurrat i mitt huvud! Vi är säkra på att vi ska behålla bebisen och nu ska jag bara tänka positiva tankar och läsa ditt fina inlägg om och om igen! Tack 🙂

  6. Åh så fint och ”åh” vad du sätter ord på så fina känslor!
    Man blir trött på alla dessa ”normer” som vi människor skapar hit och dit. Har under senaste året lärt mig att man/jag ska göra precis det som jag mår bra av, sluta tänka och lyssna på vad andra säger eller tycker. Det som känns bra och rätt för mig och min familj är också det som gör just oss gott.

    Stor kram till dig och för allt du delar med dig! HOP är ju bästa moodboozten <3

  7. Fint skrivet Petra! Blir extra sugen på en liten trea när jag läser ditt inlägg om M (har försökt men lyckas inte övertala mannen). 🙁 Mysigt för er med stor familj – fler att älska och som älskar en.
    Tack för en toppenblogg!

  8. Jag är såå glad för din skull! Jag känner med dig verkligen! Jag är i lite samma dilemma det här med ”sista bebis ”. Jag fick min tredje för ett år sedan som vi sagt är vår sista. Problemet är att jag inte vill att det ska vara sista. Jag är ju ”ung ” fortfarande, 30 år precis fyllda. Jag fick min äldsta när jag var 20. Jag känner att jag inte vill ha fler över 30 och precis som du skriver, hur ska man få plats etc. Ja, vad är det för i-landsproblem egentligen? Mitt förnuft säger att jag ”bör ” inte skaffa fler men mitt hjärta vill. Vad gör man liksom? !

  9. Så fina ord och så mycket kärlek! Jag missade tyvärr att njuta av min spädis eftersom hans pappa var extremt svartsjuk och krävde att jag skulle sluta amma och ägna mig åt honom istället. Behöver jag säga att han inte bor med oss längre och att jag nu äntligen kan njuta av min fantastiska 2-åring. Jag är 36 år och hoppas att jag nån gång träffar en annan man som är mogen nog att dela mig med mitt barn och som vill ha fler barn eftersom jag gärna vill det. Inser att jag i så fall också kommer vara runt 40 och du är en stor förebild för mig. Grattis till din fina familj och lillkillen är fantastisk!

  10. Han är så superfin! Fick vår trea för två år sedan när jag var 38 och hade samma tankar då, att jag var gammal osv, dumt! Har många vänner som fått sitt första runt 40 och dom tänker jag inte alls samma sak om. Man är alltid hårdare mot sig själv tråkigt nog.
    Du gör rätt i att njuta med bebisen, så mysigt 🙂

  11. Så härligt att läsa. Fick min första vid 37 och kommer ju vara runt 40 om det blir några syskon så tanken på att jag kanske är för gammal då snurrar. Samtidigt som jag om ekonomin håller gärna vill ge sonen ett syskon.
    Så kommer en sån som du och så fint visar att det visst går och att ”du inte är ensam” med att vara äldsta föräldern på luciafiranden 🙂 Tycker det är fantastiskt att ni valde den lilla sladdande prinsen i ert liv ❤️

  12. Vilket fint inlägg du skrev…exakt samma tankar fick jag för några år sedan. Jag är idag 48 och fick mitt sista för sex år sedan. Mitt sista var mitt sjätte barn. Har 20 år mellan min första och den sista. Så prata om att ha i alla åldrar hahaha. Trots min ålder är det ju inte där det sitter utan i hur man är som person. Är mer igång nu än innan. Tränar 5 dagar i veckan och tusen miljoner projekt igång och nystartat företag. Så mina ord till dig, NJUT!!! och var lycklig. Vad andra tycker eller anser spelar ingen roll. Kramar till dig och din familj. <3

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg