ROSA KANELBULLAR & ROSA TANKAR

.

.

.

img_2663
.
.

Idag är det Kanelbullens dag och då ska man ju mumsa sådana! I år bakar jag inga egna utan kör på köpvarianten och passar samtidigt på att stödja Cancerfonden.

.

.

Hej!

.

.

.

Cancer. Det är det absolut läskigaste ordet jag vet och jag tänker på det ständigt, ja säkert varje dag. På vad det innebär och vem det har drabbat och vem det kan drabba. Man ska ju inte tänka såna katastroftankar och bygga upp rädslor och oro men jag kan inte hjälpa det. Är ju något av en hypokondriker och små symptom och krämpor härleder jag ofta till något som kan vara mycket större och värre och jag hatar att göra tester och gå till läkaren. Såå rädd varje gång att det ska hitta något allvarligt. Och så den värsta oron som så klart är att någon som är mig kär ska drabbas av en svår sjukdom. Cancer är som en mörk skugga som hela tiden finns där – även när livet bara är underbart och härligt så kommer tankarna. Varje dag och överallt hör man ordet och blir påmind och ofta hör man att någon ny har drabbats; någon i ens egna närhet eller en bekant till en bekant eller en kändis.. Svårt att inte bli påverkad och alla känner vi nog någon som har eller har haft cancer. Enligt statistiken kommer var tredje person  någon gång i livet att insjukna i denna sjukdom – det är är ju svindlande många och fruktansvärt otäckt.

.

.

Men. Forskningen kring cancer går ständigt framåt och fler och fler kan botas och det är fantastiskt. Det finns tusentals forskare runt hela världen som just i detta nu sitter och jobbar frenetiskt med att hitta en lösning på problemet och ett botemedel. Kanske är de nära någonstans och på väg att lyckas? Vi kan ju hoppas! Vi kan hoppas och hålla tummarna och stödja så klart – stöd i form av pengar till alla som jobbar med detta kan vi alla ge.

.

.

.

.

img_2649

.
.

.

Oktober är ju som ni vet den rosa månaden då butikerna säljer rosa varor. En riktigt bra och lyckad kampanj som verkligen får upp ögonen på många av oss när det gäller stödet till cancerforskningen och gör att vi köper de där rosa ”sakerna och samtidigt bidrar.

.

.

.

img_2634

.
.

 

Vi sitter ju alla med samma oro eller hur? Tycker själv den blir värre för varje år. Kan vara avundsjuk på de där unga och totalt bekymmersfria, ja jag skulle vilja vara som en Paradise Hoteldeltagare i tjugoårsåldern som bara är wild and crazy och inte tänker på något annat än killar och fest… Nej det spelar nog ingen roll om man är mångbiljadär eller Kim Kardashian eller prinsessa och har allt man kan önska – Cancer finns överallt och vem som helst kan drabbas och de allra flesta oroar sig nog för detta någon gång.

.

.

.

.

Vad kan då jag göra förutom att själv bidra med en slant till forskningen? Jo som en populär blogerska uppmana alla ER att göra detsamma. Man vill ofta bara knipa igen ögonen hårt och hålla för öronen och inte höra om detta jobbiga men det hjälper ju inte. Ge en slant ni med och gå på era kontroller raringar<3

.

.

.

KÄRLEK

.

.

.

.

20 kommentarer till “ROSA KANELBULLAR & ROSA TANKAR

  1. Måste passa på att fråga om du är nöjd med termosen. Hur är den att hälla ur? Har en Stelton, inte så praktisk… bara snygg…

  2. Ja visst är det så att man oroar sig…men på något sätt tror man att man ska bli gammal och dö av ålder eller sjukdom i hög ålder. Har alltid tänkt att min mamma ska bli gammal och att vi ska ta hand om henne när hon blir gammal…. men så blev det inte… hon dog av cancer i Februari iår 5 månader efetr sin diagnos. Fattar fortfarande inte riktigt! Alla kan drabbas och det kan hända sååå fort och allt vänds upp och ner… går inte att beskriva…fruktansvärt, vanmakt, oro, sorg, ensamhet. Min Mamma blev 66 år. Vi kan bara försöka att hjälpas åt att bidrga så att forskningen kan gå framåt.

  3. Så hemsk sjukdom. Ena sonens kompis förlorade sin bror i barncancer för något år sedan. Då blev sonen månadsgivare. Igår blev dottern så tagen att även hon ville vara Barnsupporter.

    Vilka rosa fina bullar.

    Kram K

  4. Min mamma dog i cancer för rätt exakt 3 år sedan. Den j**la sjukdomen förstör för så många. Men jag har stort förtroende för läkarna och alla forskare och är helt övertygad om att vi en dag kommer vinna! 🙂

  5. Jag förstår tanken och stöttar alla insatser, men vill samtidigt nämna att de drabbade inte alltid uppskattar att ständigt påminnas om sin sjukdom. Min väninna, som åter har insjuknat och nu har en obotlig cancer och försöker leva varje dag undanber sig bestämt att ständigt påminnas om sin sjukdom. Innan hon nämnde det hade jag inte tänkt på det viset, men jag förstår henne mer och mer. Men det är kluvet för pengarna behövs och måste ju in på nåt vis. Bara en tanke.

  6. Jag är nyopererad efter att ha drabbats av bröstcancer förra sommaren. Jag var 41 år gammal och hade inga som helst tankar på att jag skulle drabbas. Det är väl livets ironi, det finns dem som oroar sig för allt och aldrig blir sjuka… Hur som helst, nu har jag precis fått två nya bröst efter att ha rekonstruerat dem med kroppsegen vävnad. Jag valde att också ta bort mitt friska bröst för att vara på den säkra sidan. Jag tycker att min ”story” ändå är positiv och jag vill förmedla att OM ni har oturen att drabbas så är det mycket sannolikt att det slutar väl. Glöm inte mammografin trots att ni aldrig känt någon knöl. Det hade inte jag heller. Stor kram och en extra kram till mina rosa medsystrar.

  7. Det finns mycket att tänka om Rosa Bandet kampanjen, jag vet att det finns motkrafter också – som tex Karin härovan lagt en länk till. Jag tänker att mycket är mest olika argument och inte alltid faktabaserad. Jag har ju själv haft bröstcancer för 5 år sedan och äter den hormonmedicin som nämns i länken – som lär vara cancerframkallande – men jag kommer gladeligen äta den i 5 år till eftersom den risken knappast är ett argument mot att avstå när man haft hormoniell bröstcancer. Det finns otroligt mycket tabun, skrönor och påståenden runt cancer som man ska vara försiktig att blint lita på.
    Vi är ju alla berörda eller kommer att bli på något vis – som du säger Petra. Vad vi kan göra är att försöka leva så bra vi kan och inte fundera så mycket över om vi ska bli drabbade eller inte. Jag känner att vi i stort måste titta på vår livsstil- det är nåt sjukt i vår tillvaro där allt vi konsumerar på något vis spelar roll i den miljö vi lever i.
    Jag stödjer absolut kampanjen och tycker det är bra att det fokuseras på cancer denna månad varje år — mediciner som har forskats fram har i alla fall räddat mitt liv och många andras, om några år blir det ännu fler, det är jag helt övertygad om.
    kram Milla

  8. Vad bra att både få njuta av kanelbulle och samtidigt känna att man gör en god gärning. Ha en fin dag. Kram Annika

  9. Jag tycker att det är en läskig grej att bullar säljs för att människor ska bidra till cancerforskningen. Det finns så mycket annat vi kan bidra genom. Något cancer lever och växer av är tex socker. Finns hur mycket dokumentärer om helst om det om du googlar.
    Sen glömmer vi bort hur mycket cancerbehandling förstör människans kropp invärtes. Det är oftast inte cancern vi dör av utan behandlingen som bränner sönder kroppens organ.
    Det är ingen idé att gå och oroa sig för det Petra..kommer det så kommer det, och då får man ta det då. Njut och lev livet fullt ut som du gör redan och släpp den tanken. Stressa mindre. Oftast är det vi själva som gör kroppen sjuk och vi kan själva återställa den. Även om det är väldigt svårt och tufft och alla inte lycka, men det gör inte alla som medicineras heller.
    Stor kram från en alternativ tänkare

    1. Vaddå bränner sönder kroppens organ? Hur då? Av vad? Berätta gärna. Hur många dör inte av att INTE göra de behandlingar som räddar eller förlänger livet. Vi får aldrig spekulera runt cancer, please.

      1. Spekulera runt cancer?
        Jag spekulerar inte. Jag pratar om det. Det finns en uppsjö med information på nätet om du orkar leta dig fram.
        Det finns en uppsjö av människor som botats från sin cancer utan att ta cellgifter eller andra vidriga behandlingar. Det är inte lätt, det är svintufft det med. Å det är inte alltid det lyckas precis som med cellgifter.
        Cancerbehandlingar är en miljardindustri, vem tror du vinner på den? Inte är det du och jag.

        Ordet är fritt, kunskapen och intresset är olika. Man väljer det man tror på. Det är det som är viktigast Milla.
        Om du läser på om cellgiftbehandlingar så förstår du vad jag menar med hur kroppens övriga organ förstörs och tar skada av behandlingen. Den går ut på att bryta ner cancerceller, men den tar ju även allt som är friskt också.
        Bli inte så provocerad för att jag inte skriver som alla andra. För några år sedan gick du säkert på cirkus, men inte idag hoppas jag. Att öppna ögonen och lära sig är aldrig fel. Men vi kritiseras och räds också för allt som är och känns okänt.

        1. Jag har själv gått igenom en cancerbehandling med cellgifter och hela konkarongen, strålbehandlingar och äter hormonmedicin (och utan en viss framforskade medicin hade jag kanske inte varit sittande på min stol idag) Allt slås ut i kroppen av cellgifter javisst, man mår inte särskilt bra och ändå är det fantastiskt att kroppen återhämtar sig så bra. Inte för alla absolut. Det finns massa att göra, massa vi kan fundera över i vårt leverne men det jag menar med att spekulera är att vara väldigt försiktig och göra saker till sanning som man kanske läser och det är bara en sida på myntet. Jag vill inte prata sönder hos Philia här, du är välkommen till min blogg om det är något du funderar över, det finns massa saker som jag grubblar över runt det här när man drabbas av cancerspöket nästan dagligen. kram

      2. Milla här har du 1 levande bevis. Chris beats cancer (kan du googla), han är frisk idag, han säljer inget vad jag vet. Men det är 1 av många människor. I denna film intervjuar han en kvinna som var diagnostiserad med bröstcancer steg 4. Det fanns inget att göra. Kanske är valet enklare om man inte har ngt att förlora. Det finns massor av dokumentärer, en annan heter The truth about cancer. En dokumentär i 8 delar.
        https://www.youtube.com/watch?v=YSJT65SafMo

  10. Bra läsning! Har precis fått cancer diagnos och mitt liv förändrades på en dag. Det gäller att kämpa på och försöka ta sig igenom denna jävla sjukdom.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg