FREDAGSFEELING UTE PÅ GÅRDEN

.

.

.

img_2732
.
.

Nu har jag äntligen fått ner alla ”lökarna i jorden”!:) Ovan ser ni vad jag valde i år och ja det är väl mest samma som tidigare år. Gillar de riktigt mörka höga tulpanerna tillsammans med fransigt vita och liljevarianten och färgerna går i purpur…

.

.

.

img_2802


.
.

Dags att börja förbereda för kallare tider och i helgen tror jag minsann vi tar in alla utemöbler för vi kommer nog knappast sitta ute och mysa något mer detta år liksom! (Sen ska alla perenner klippas ner och det är bara sååå tråkigt…)

.

.

.
img_2736

.

.

img_2738.
.

Fransiga kritvita Daytona är bland de finaste tulpanerna jag vet och ett riktigt tulpantips! Nytt för i år är piontulpanerna Purple Peony – ska bli spännande att se hur de blir när de slår ut sen i sköna maj.

.

.

.

img_2773-2

.

.

img_2776
.
.

Bloggerska i farten ute på gården!:)

.

.

.

.

Heeeeej fredagseftermiddag!

.

.

.

.

Åh vilken härrrlig dag! Värsta fredagspappen här och idag har H varit ledig och tagit hand om Moje och jag har fått maassa gjort när det gäller jobb vilket är superskönt. Så nu känns det verkligen som att det fredag på riktigt:)

.

.

Strax ska jag åka iväg och köpa massa godsaker till ikväll då vi ska ha en riktigt mysig (nästan) barnfri sådan jag och älskling! Alla stora skatterna är nämligen borta ikväll förutom Moje så klart – men han är ju typ världens bästa kvällsbebis som somnar 19 och sen sover som en stock non-stop till morgonen så han räknas knappt haha. Så vi ska vara romantiska och sitta länge och äta maassa gott och dricka gott och prata ostört och sen se en vuxenfilm bara vi två (ja inte en s å n vuxenfilm men ni fattar)

.

.

.

Hoppas ni får en riktigt fin kväll raringar!

.

.

.

.

10 kommentarer till “FREDAGSFEELING UTE PÅ GÅRDEN

  1. Mysigt det låter men en kväll på tu man hand. Måste fråga var fick du tag i Purple Peony, har letat efter dom men inte hittat någonstans. Ha en trevlig kväll.

  2. Vilken härlig färgpalett, är så himla fint med lila på tulpanerna, en riktig favorit. Vilken bebis ni har som sover sååå bra, grattis:) Hoppas ni får en fin kväll!

  3. Jag har aldrig planterat lökar sådär(bara grävt ner otaliga överblommade hyacinter som nu kommer årligen! :)) men jösses vilka fina blommor du kommer ha till våren! 🙂

  4. Hej! Tycker så mycket om att läsa din blogg. Så många vackra bilder och fina tips. Du har fått mig att se min hemstad på ett nytt sätt :).
    Ville bara komma med ett tips för att underlätta :). Min make är trädgårdsmästare och även landskapsingenjör och vi klipper alltid ner våra perenner på våren. Det skyddar dem under vintern och det är så mycket trevligare att göra i början av säsongen, när man kan hitta lite gröna nya skott ibland riset. Det ser kanske lite stökigare ut under vintern men det bryr jag mig inte så mycket om. 🙂
    Ha det toppen!

    1. Ja, det är ett bra tips! Jag brukar göra så att jag klipper ner en del av perennerna på hösten, de som brukar bli lite svåra/geggiga att ta hand om på våren, som daggkåpor etc, och de med höga skaft som flox, flockel etc blir som pinnar på våren och då är de lätta att bryta av. Och då delar man ju upp det ”tråkiga” arbetet lite, samt att det finns en del vackert att titta på över vintern, för vinterklädda perenner kan vara fint!
      Må gott!

  5. Härligt härligt! Ska ut nu och greja i trädgården, vi ska plantera avenbok, pjuh..
    Hoppas den tar sig, vår liguster drunknande nämligen, så nu försöker vi göra bättre markarbete först, vilket är tungt!!

    Ska försöka få ner lite fler lökar också 🙂

    Kram och trevlig helg!

  6. Vilka härliga lökar! Har satt ner mer rådjurssäkra lökar, som narcisser och påskliljor runt stugan, men här hemma i radhuset är rådjuren inte på besök lika ofta så här skulle snyggelisnygga tulpaner bli toppen. De jag har sedan innan blir färre och färre (gissar på sorken…).
    Färgskalan diggar jag också!

    Jag klipper ner mina perenner på våren innan det börjar gro. Men vi har ju snö om vintrarna så vi slipper se stöket. Där det är barmark har jag också hört att man ska undvika att ta ner dem på hösten, eftersom de vissna växterna skyddar rötterna mot barfrosten. Men det är ju såklart snyggare i rabatten att ta bort på hösten, om det blir lite snö om vintern, och de känsligaste växterna kan man ju skydda med tex granris:)
    Kram Susanne

  7. Hej, som flera redan har påpekat innan, vänta gärna med att klippa ner perennerna. De mår bäst av att få låta all näring och kraft få vila i rötterna med det vissna bladverket ovan jord som skydd under vintern. Då kommer de med full växtkraft växa ännu bättre nästa sommar. Plus att du inte behöver ”stressa” för att hinna med det också. Ta trädgårdsracet till våren istället. : )

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg