AJ AJ AJ

8g1b3713-2

 

8g1b3719-3

.

Åh, idag var vår Moje med pappa hos doktorn och fick vaccin. Spruta i b å d a de där små gosiga låren. Ajajaj. Jag fick så dåligt samvete att jag inte kunde vara med, har ju varit med vid alla de andra vaccinationer med storasyskonen:( Hela eftermiddagen har vi gosat jag och Maurits och han har varit så ledsen och kinkig (vilket han aldrig är) och rosig och febrig. Vill bara vara nära och kramas och titta på Babblarna. För er som inte har småbarn nu så kan jag berätta att Babblarna trollbinder moderna bebisar. De blir besatta helt enkelt och tycker de där Youtube-videosarna är det bästa man kan titta på! Det finns bara 4-5 Babbelsånger på Youtube vad jag vet? Inga vanliga program eller filmer alltså och jag läste att Babblarna är påhittade av en svensk pedagog och de ska främja riktigt små barns språkutveckling (De säger typ bara Bi-bi Ba-ba) Känns liite bättre att låta sin bebis ligga och kolla på I-paden då i en timme när det inte är något sånt där galet ”amerikanskt-disney-hitte-på” haha (Storasyster och bästisen gör också sällskap i sängen men de spanar i pyjamasar och tofflor till helgens sleep-over-party)

.

Nu kommer visst H här med kvällens takeaway som blir…sushi! Favoriten Flying Salmon från Sushi Yama har jag beställt – mumsmumsmums.

.

.

Ha en fin kväll så ses vi imorgon igen!

.

.

KRAM

.

.

.

21 kommentarer till “AJ AJ AJ

  1. Stackars liten! Babblarna är ju verkligen superpoppis, men när jag satte min yngsta framför det, skrek hon bara, hon ser livrädd ut för de där figurerna..:)

  2. Stackarn! Hoppas han inte får det jobbigt. Vill så gärna veta storleken på din pälsjacka från Twist & tango. Även var tavlan i din dotters rum med damen över skrivbordet. Även han med pistolen i vardagsrummet.. Kram.

  3. Missade Babblarna för våra kids. Men de lär vara bra och superkvinnan som kom på det bor här på Lidingö och har en son med Downs Syndrom som hon ville hjälpa på traven med språket och så uppkom babblarna. Var ju verkligen bra idé för alla små som vill utveckla sinnet och språket!

  4. Jag har en Babblar-tokig dotter hemma på 2 år, och nu finns det ju det mesta med Babblarna. Böcker, CD-skivor med deras musik, appar m.m. Såg även att det kommer en Babblar-musikal i Sthlm nånstanns, M är kanske lite liten för det, men roliga bad-babblare i ”bra” plast finns att köpa!! Mkt pobulärt hemma 🙂

  5. Men hallå! 5 månaders bebis som kollar padda! Vad är det ned er latisar? Det fattar ni väl att det är alldeles för tidigt för små ögon och ny hjärna att få digitala bilder, jag blir banne mig galen på er!

  6. Vill inte vara en moralkärring på något sätt men kan det verkligen vata bra för en så liten bebis att titta på film på en iPad och så nära dessutom?

  7. Jag reagerade också på att bebis redan kollar på padda. Det där ljuset, det sliter mer än man tror och varför börja så tidigt? Och så alla intryck som hjärnan ska ta in. Vänta ett tag istället. Syrrorna är också rätt nära sin skärm, hm. Nu går jag igång som ni ser.
    Låt honom leka med/titta på en mobil istället. Ja, alltså en sån där som snurrar runt i luften över sängen eller på golvet, INGET annat. Eller nåt annat. Jag tror nog han får igång talet ändå med så många fina syskon och föräldrar m fl runtom sig.
    Hoppas han inte hade alltför ont efter sprutorna.

  8. De där sprutorna är riktigt jobbiga! 🙁
    Här finns en bra artikel om barn och skärmtid:
    https://familjen.trygghansa.se/barns-utveckling/mognad-och-larande/barn-och-tv-tittande/
    Kortfattat säger den att barn under 2 år inte bör se på tv/iPad, att de inte har något behov för det, men det finns däremot delade meningar om det är skadligt eller ej.
    Jag har själv en 4-månaders bebis och skulle aldrig komma på tanken att låta honom titta på något sådant ännu, men det är ju mitt och min mans beslut. Han är förstås med i tv-soffan med oss och storasyrran ibland, men då försöker jag istället ha honom med huvudet åt vårt håll, så han kan kika på oss snarare än tv’n 🙂

  9. All forskning visar att barn under 3 år egentligen inte bör se på tv alls och aldrig på filmer som har mycket rörelser och tvära kast i sig. Det bästa för en 2-3 åring är att se tex när Astrid Lindgren läser i en av sina sagoböcker samtidigt som man får se en bild från hennes bok. Då kan barnet ha god tid på sig att se alla detaljer och beskrivningar som läses.
    Jag blir också mörkrädd när man ser vart vi är på väg med all teknik.
    Med vänlig hälsning Monica

  10. Lyssna inte på alla kärringar rent ut sagt med ett allt för långt pekfinger. Min Lily är 3,5 mån och äääälskar babblarna. Nej hon får inte titta hemma ”utan orsak” utan det är i bilen ibland för hon hatar att vara fastspänd i sin stol. Har man fått sprutor så får man också:) Hade jag varit barn så hade jag velat ha dig som mamma, det viktiga är variation på aktiviteter/lek/tv och det har du absolut.
    Jag vill visa min dotter världen och världen idag är teknisk men består även utan av att leka med mammas fingrar. Både och det ena utesluter inte det andra.

    Pssst…. testade teletubbis och Lily skrek av glädje 🙈

    Kram

  11. Men det var väl ett himla moraliserande och skuldbeläggande. Om en stund med Babblarna kan lindra efter vaccintagning för liten plutt så är väl det toppen. Läs forskaren Margareta Rönnberg om att tv är bra och utvecklande för barn.

  12. Det finns väl annat som lindrar efter vaccinering, eller?!
    Kärring, detvär jag så gärna! Det kallas sunt bondförnuft, men det kanske var ett nytt ord för många i dagens tekniska värld!
    Läs på lite om barn och skärmar. Inte har väl nån av er behövt babblarna för er ”språkutveckling”. Lägger man upp en bild på ett spädbarn framför en skärm, så får man väl räkna med både ris och ros. Stort ris från mig, ryser då jag ser såna bilder…

    1. Me too. Dessutom är det INTE att rekommendera pga strålningen. FInns massa forskning på det bla av professor Hardell vid Örebro universitet som skriver om wi-fi . ”Wi-Fi in schools, in contrast to wired Internet connections, will increase risk of neurologic impariment and long-term risk of cancer i students.”

  13. Menar du att bebisen fick kolla på i-paden i en timme? Det är faktiskt inte ok tycker jag! Läs på lite forskning tycker jag, även om tv/iPad kan vara utvecklande för barn, men en sån liten bebis får nog av intryck runt omkring, av människor, ljud osv.

  14. OH LORD! Är ni på riktigt? Tekniken går framåt men det gör inte ni uppenbarligen. Livrädda för att leva och livrädda för allt! Lilleman tar inte det minsta skada av att se babblarna på en iPad. Suck. Skaffa ett liv istället då än att sitta och moralisera på internet. Och jo ni är moralkäringar! Hoppas mini mår bra och klarade sig från ev biverkningar av vaccinet.

  15. Babblarna finns även på Spotify – ett helt album! När vår dotter var riktigt liten och ogillade att åka bil fick hon lyssna på den och det fick henne lugn! Underbart!

  16. Maybe he can wait with screens and digital reality for a year or two? Rest of his life he will have it more then he wants.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg