ANANASPAJ KAN VARA DEN GODASTE PAJEN

.

Tadaaa – där har vi den ju! Kanske den bästa pajen av alla dessertpajer! En klassisk ananaspaj gillar liksom nästan alla och jag själv är tokig i just det. Krämig och syrlig och söt och krispig – mmmm. PPPPP. Om ni vill veta hur man gör denna magiska (och busenkla) Ananaspaj så har ni receptet nedan:)

.

.

Ingredienser:

.

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas

.

Gör så här:

.

Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde!

.

..

Här Småstaden blåser det och snöar och så rått och kallt, brrr! Var nyss ute en sväng i snöyran och besökte naprapaten (för min ömma ländrygg som inte vill bli bättre av sig själv) och inget stort gilla på att bli bänd på och rumpknådad och ryggknäckt.. Hoppas v e r k l i g e n den behandlingen ger resultat nu. Ska minsann boka in en klassisk lyxig ryggmassage pronto här, ni vet en med riktigt härliga spadofter och tända ljus och varm brits och pling-plongmusnk i bakgrunden. Såå mycket trevligare (även om det kanske inte är precis lika effektiv som brutalnaprapaten:)

.

.

Ha nu en fin måndagskväll så ses vi snaaart igen!

.

KRAM

.

.

9 kommentarer till “ANANASPAJ KAN VARA DEN GODASTE PAJEN

  1. Ja, den pajen är en riktig klassiker. Har funnits med i receptpärmen i många herrans år! Så god!
    Ha en bra kväll!
    Jenny

  2. Jättegod och sockret i pajskalet kan man lika gärna skippa för det smakar precis lika bra utan det.
    Med vänlig hälsning Monica

  3. Åh, hoppas det ger resultat och att det onda släpper. Mig har det hjälp när det har låst sig i svanken och ner mot/under rumpan. Lite övningar på det som stärker sätesmuskeln och några fler omgångar så gav det sig här. Den där pajen är verkligen smarr!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg