GRATTIS PINFÄRSKA TONÅRING

.

T R E T T O N

.

.

Hurra Hura Hurra Hurraaaa!

.

.

Idag fyller du år min fina underbara underbara flicka och du är f.r.o.m nu en tonåring på papperet med allt vad det innebär! Men du har ju varit som en sådan ett tag redan, det är vi ju överens om både du och jag:)

.

Behöver egentligen inte skriva att jag älskar dig mest av allt för det säger jag till dig hela tiden och har alltid gjort. Har varit så viktigt att du varit överöst av min kärlek när vi varit tillsammans, eftersom vi ju inte alltid fått vara det.. Det är ett sår i mammahjärtat att det blev så som det blev, du var ju så himlans liten när jag inte fick se dig och snusa på dig varje varje dag längre. Bara ett år, som lillebror Moje är nu ungefär. Mitt vackra lilla snälla barn med de stora svarta ögonen som visste så bäst själv och som jag avgudat från första blicken på förlossningen. Min flicka, tänk att jag fick en flicka. Ja något brast i mig då när jag blev tvungen att släppa dig. Har ändå alltid vetat att du kommer klara dig fint, du är så stark och så envis och driven och det var och är en sån trygghet för mig som mamma att veta just det. Brukade skoja om dig, när du var det mest sociala dagisbarnet full av energi, att du skulle klarat dig utan problem om du kommit vilse i låt oss säga Rio de Janeiro. Du hade samlat ett gäng kompisar direkt och överlevt genom din intelligens och totala charm!

.

Ja du är min solstråle, även om du bränner mig lite i ibland som soltrålar gör. Men det är som det ska. Du underhåller oss hela familjen med din härliga humor och du bjussar alltid på dig själv och du tar och du ger. Ingen kan munhuggas som du och du är så kvick! Så mycket roligt vi har har åt dig och med dig din toka:)

.

.

.

Nu börjar ett nytt kapitel i livet, tonårslivet, och jag hoppas att det livet kommer vara helt okej och gärna mycket mycket mer än så.  Oh my, det är inte alltid så lätt när hormonerna sprutar och känslorna åker berg och dalbana (det ska gudarna veta) men jag finns här för dig alltid alltid min skatt. Vad du är säger och gör min vackra tonårsdotter så ”älskar jag dig forever and ever” (jag vet ju att du troligtvis blir hyfsat normal sen fram mot 20 ungefär<3)

.

.

.

.

(Kenzotröja, Levisjeans och Michael Korssneakers är några födelsedagspresenter för er som är nyfikna på dem. Köpta på Childrensalon, Levisbutik och Zalando)

.

Hoppas nu du har en soolig och härlig födelsedag hjärtat! Med kul i skolan som du älskar och så bästishäng och fika och nagelfix nere på stan:) Ikväll ska vi ut och äta gott allihopa och fira lite till på restaurang och det ska bli så mysigt så.

Älskar

.

PUSS & KRAM

.

Mamma

.

..

27 thoughts on “GRATTIS PINFÄRSKA TONÅRING

 1. Åh Petra så underbart skrivet från mamma till dotter, blir helt tårögd…. hälsningar från en 2-barnsmamma dom är nu 46 och 33 år och numera mormor till Malou 10 och Julian 6, blir farmor i september….. spännande…. kraaam

 2. Här sitter jag med min nyfödda bebis i famnen, tredje barnet. Mycket hormoner som flödar nu så tårarna rinner, så fint skrivet!

 3. Men åh vad du genom de orden satte den enorma kärlek man känner till sitt barn. Blir tårögd! Hoppas ni får En alldeles fantastisk födelsedag tillsammans! Kram!

 4. Vad otroligt fint skrivet <3
  Grattis till henne och till er 🙂
  Monica i Rom

 5. Instämmer med övriga. Så vackert skrivet och helt omöjligt att inte få en tår i ögat. Får själv en tonårstjej nästa år/ kram Caroline

 6. Ett av de mest underbara inlägg du någonsin skrivit, wow så vackert och ärligt!❤

 7. Så otroligt fint skrivet och jag inte hålla tårarna tillbaka, tror att lolo och min lilla påminner mycket om varann då varje ord kunnat vara till henne (fast hon är bara 4… men man förstår ju hur det kommer att bli. Personligheten har suttit i sen dagen hon föddes) stort grattis till stora tjejen!

 8. Väldigt fint skrivet av dig Petra!! Grattis till er fina tjej, ha en mysig kväll på restaurangen ikväll.

 9. Det var verkligen en otroligt vacker kärleksförklaring till din älskade dotter!!
  Hon är så otroligt fin!! Önskar henne all lycka i livet!!
  Kramar från en trogen läsare från start JessicaE

 10. Så fint och kärleksfullt skrivet från en mor till en älskad dotter. Och dottern är ju bara så vacker 🙂 Grattis i efterskott till tonårstjejen!
  Trevlig helg!
  /Maria

 11. Så fint skrivet, jag som många andra blir alldeles tårögd. Jag som du – fick släppa mina barn när de var 3 år resp 1 år.. Jag fick däremot ha dem den mesta av tiden och det är jag tacksam. Idag bor de varannan vecka efter deras eget önskemål.
  Tack Petra för en fin blogg, du verkar vara en sån rar, varm och trevlig tjej.
  Camilla

Comments are closed.