ROSÉVINSPREMIÄR & LITE TRÖTT BLOGGERSKA

.

.

Ikväll kör vi årets rosévinspremiär här hemma! Har blivit ett riktigt fan av just rosévin, tycker det ofta är så himla rätt och “lagom”.

.

.

Hej vänner!

.

.

Ledsen att jag inte uppdaterade igår! Jag har helt enkelt inte mått helt hundra av lite olika anledningar. Vill inte gå in på detaljer här men ibland blir det lite mycket helt enkelt. Men ikväll är det mjuklandning i tvsoffan som gäller och massa gottigt som choklad, frukt och ostbricka, Eurosvision och inga måsten alls!

.

.

.

.

Vilket är eran favoritvin – rött, vitt eller rosé? Eller ni kanske gillar alla färger (som jag) men om ni vill så tipsa gärna om era allra allra bästa viner. Alltid kul med lite nya tips! (Ovan ser ni vårt “husrosé” som är det enkla och goda boxvinet Puycheric Syrah Rosé)

.

.

Ha nu en härlig kväll och heja Sverige och snygga duktiga Robin!

.

.

KRAM

.

.

.

19 thoughts on “ROSÉVINSPREMIÄR & LITE TRÖTT BLOGGERSKA

 1. Om du gillar rosé är Cuvée Madame ett måste!! Från Provence och alldeles ljust, ljust rosa. Det ska vara den med svart text, inte blå! Bästa rosévinet helt klart!

 2. Gokväll😊 Gillar nog mest rose på sommaren, har ingen direkt favorit lägger heller inte namnet på minnet tyvärr. Här kör vi också mellokväll och god mat och soffhäng.
  Stor styrkekram till dig Petra

 3. På sommaren är väl Rosé bäst ;-)! Dricker vitt också eller bubbel men väldigt sällan rött för det får jag huvudvärk av.
  Om du gillar rosé tycker jag att du ska testa detta:
  Grande Recolte Nr 75286
  2015

  Jag gillar ofta de ljusare rosévinerna, upplever dem som lite fräschare än de mörkrosa och inte så fruktiga.

  Ha en fin kväll!

  Linda

 4. Jag är lite nördig på att titta hur mycket socker vinet innehåller..står på beskrivningen på hyllkanten..och så vill jag att det ska vara ekologiskt
  Jag tycker om Zinfandelviner, dricker helst rött.
  Tack för stor inspiration och vackra bilder

 5. Les Fumees Blanches rose. Ljust, franskt och supergott! Annars är Miraval (Brad Pitt & Angelinas vin) rosé gott också..

 6. Dricker samma rosebox som dig insåg jag just 🙂 Första gången jag köpte det och det var riktigt bra måste jag säga. Håller tummarna för snygg-Robin. Hoppas du får en fin kväll. Kram

 7. Mitt absoluta favvo rosé är M by Minuty, så himla himla gott, helst med ett par isbitar i med. Sen provade vi ett (för oss nytt) igår som heter Domaine de Collavery, något billigare men i samma klass skulle jag säga. Bägge från Provance och sådär fina ljusa aprikosa i färgen.

  Tråkigt att du mår dåligt, hoppas du känner dig mer på topp idag!
  Kram

 8. Du måste bara testa Fumee Blanches Rosé, om du inte gjort det än! Det är ett perfekt “jag är sugen på ett glas vin”. Testa ☺️

 9. Hej Petra!
  Rosévin är bäst den här årstiden ☺️ Jag har lätt att få migrän (precis som du tror jag) så satsa på viner med mindre än 3g socker /1000ml. Brukar vara fäscha och ha en härlig syrlighet 🙂
  Sen undviker jag eklagringar och tannintunga varianter gällande rött vin…
  Kram till dig

 10. Jag är lite av en periodare. Jag föredrar rött (Amarone) under höst/vinter för att sen gå över på rosé & bubbel runt april till september hihi. Två bra rosévin är minuty om man är sugen på ett ljust vin och Via del campo som är ett lite mörkare! Sen har jag även börjat fylla vinkylen med lite mer bubbel för sommarens festligheter 🙂

 11. Ser att du dricker det jag ville tipsa om, visste inte att det fanns på box.. älskar rosé, testade ecologica i helgen å det var mycket bra!

Comments are closed.