VAR RÄDD OM HUDEN!

.

Från vänster: TanCan Clear brun-utan-sol-spray till ansiktet (Viktigt att den är clear, den med färg täpper till porerna på ett osnyggt sätt) St Tropez brun-utan-sol-mousse till kroppen. Stryks på med en speciell vante som ger en jämn och jättesnygg bränna (denna är färgad så var försiktig!) Två olika suveräna solskydd som jag varvar mellan; Akademiklinikens Maximal Sense SPF 50 och Elisabeth Ardens Prevage City smart SPF 50 (denna är lätt färgad och jämnar ut hudtonen bra)

.

.

.

God kväll!

.

.

Här sitter jag uppkrupen i soffan framför Sommarkrysset på 4:an! Vi har packat och fixat hela kvällen ikväll för tiidigt imorgon tar vi bilen och åker till världens finaste ö (Gotland är det för er som kanske missat detta:)

.

Packade min beauty-box och kom då på att ni kanske är några som eventuellt vill se vad jag använder för produkter på sommaren? Sedan många år är jag ganska noga med huden och utsätter den faktiskt sällan för några direkta solstrålar. Iaf inte på sommaren. Smörjer och kletar och kråmar och skyddar båd mig själv och, så klart, skatterna denna årstid. Ja det är verkligen superfräscht med lite solrosiga kinder och äkta bränna, finns väl inget mer smickrande, men nä det är i n t e värt det tjejer (detta kommer man ofta på vid 36 års ålder ungefär då saker börjar hända med spänsten och mycket är ”för sent”) Ja det är absolut fint med lite charmiga rynkor det tycker jag också men kanske inte så fabulöst med en solskadad, fläckig grov hud med djupa fåror… Dessutom är det ju som de flesta vet numera rent av farligt med den där sköna varma solen.. Hur som helst – jag väljer som säkert många av er också att ta det försiktigt med solandet och använder krämer med SPF 50 i ansiktet (SPF 30 på kroppen i Sverige men då har jag väldigt svårt att bli brun och blir mycket sällan bränd) Men du är ju solbrun tänker ni nu! Jajamen det är jag och det är 90% fusk och sk b.u.s som jag smörjer eller sprayar på kroppen. Numera finns det faktiskt många bra naturliga brun-utan-sol-produkter på marknaden och mina favoriter ser ni alltså ovan (och ska det vara något extra typ utlandsresa så kör jag b.u.s på salong:)

.

.

.

Har nästan alltid solisar på när solen skiner för att slippa kisa (bonus – färre rynkor). De med guldpegelglas ovan är från Le Specs för er som undrar. Sen finns det s å läckra produkter för att få lite skimmer och glans på fuskbrännan och jag använder den klassiska NUXE-oljan till kropp och även hår (då ytterst lite) och så ”Say hello to sexy legs” till ben, dekolletage, och axlar om det ska vara lite extra (superfin highlighter) och Jane Iredales higlighter till ansiktet.

.

.

.

Sen måste man som alltid ta lite extra hand om huden även på sommaren och här är mina superfavoriter just nu som ger huden i ansiktet det där lilla extra: Elisabeth Ardens Skin Illuminating som är peelingpads som gör huden riktig ren och exfolierad, Elisabeth Ardens Prevage Anti Age Eye serum som helt enkelt är den bästa ögonkrämen jag haft. Akademiklinikens fantastiska torrolja Pure glow oil som ger huden sån där härlig lyster och det där lilla extra varje dag och till slut Decleors Hydra Floral mask ett par gånger i veckan och den masken är så där mjuk och len och doftar mumma och gör huden lite fyllig och mättad med fukt efter bara en kvart (eller allra bäst resultat får man om man sover med den här masken:)

.

.

.

90% fuskbrun

.

Dessa produkter använder alltså jag på sommarhalvåret för att sköta huden! Och så skulle jag nu också vilja skriva att jag dricker maassor med vatten som man givetvis s k a göra. Men det glömmer jag nästan jämt, gaaaah,  är ju helt värdelös på stt få i mig tillräckligt med vatten! Katstrofdålig – vad är det för fel när man alltid glömmer detta enkla? Någon som kanske har något bra tips för att komma ihåg vattnet???

.

.

Ha nu en mysig kväll alla!

.

.

KRAM

.

.

.

11 thoughts on “VAR RÄDD OM HUDEN!

 1. Tack för tips! Jag är likadan gällande vatten, meen hsr blivit bättre. Jag brukar fokusera på att börja dagen med att dricka mkt vatten. Direkt fr morgonen. Då glömmer jag det inte sen under dagen…

 2. Good post! Indeed very important we protect our skin with high spf. Always nice to read about your beauty tips. Nuxe smells so lovely I think. There are apps for drinking enough water. I don’t use them myself so don’t know if that works. I am also lousy at it. But I try to get it in a sort of routine. First thing in the morning a glass of water, with the coffee etc
  Wishing you a great holiday and looking forward to lots of beautiful Gotland pictures 🙂

 3. Är också sååå hopplös på att komma ihåg att dricka vatten, men har köpt en snygg vattenflaska i favoritfärgen puderrosa så kanske blir det lite roligare nu 😉 Ses kanske på Gotland, vi åker också dit idag för en veckas familjemys. Kram Ulrica

 4. Många bra tips! Har själv rosacea så solen är inte min bästa vän om man säger så, men ibland måste man ju sola liite iallafall! 😅💕

 5. Tack för jättebra tips, och så fin du är! Jag ser också fram emot fina bilder från Gotland.

 6. Tips! Jag har också problem med vattenintag och får lätt uvi tyvärr. Har som regel efter varje toalettbesök att sedan dricka ett glas vatten. In and out 🙂 Och två stora på morgonen före frukost. Funkar för mig. Ha en skön semester! Kram

 7. Har också problem med vätskebalansen, känner mig sällan riktigt törstig. Mitt tips är att förutom att dricka till maten och övrigt när man känner törst så ”attackdricker” jag alltid ett glas vatten efter varje måltid, dvs jag sveper ett glas med 2-3 dl vatten. Ha en fantastisk sommar! ☀️

 8. Jag har BKR:s vattenflaskor var jag än går. Snygga som ett alternativ tilL PET-flaskor och sen har man koll på hur mkt man druckit. Är jag hemma ser jag till att fylla en fin karaff med lite citron/apelsin skivor i och sen ställa fram den så den står framme. Blir per automatik att man dricker mer och sen dricker jag allt som oftast vatten i vinglas…

 9. Kom dock ihåg att det inte är hälsosamt att drick för mycket vatten, lagom är bäst! Kan vara rent av farligt att tokdricka vatten! Jag dricker när jag är törstig/känner mig torr i munnen. Det räcker då för mig. Är aldrig sjuk eller så. Det är en galen trend att gå omkring med vattenflaska vart man än går.

Comments are closed.