VÅR FRANSKA MORGONRUTIN

.

Morgonstund på gården!

.

.

.

Good morgon sweeties!

.

..

När vi är här i Normandie så har vi en morgonrutin som vi alltid har haft, ända sen 1986 när gården var helt ny och den första sommaren tillbringades här! Man går upp, sätter på sig myskläder och åker sen ner till lilla pittoreska byn Blangy  och köper färskt bröd på bageriet. Ni anar inte vilket gott bröd de gör där! Krispig pain och varma smördoftande fluffiga croissanter, mmm Så åker man hem med härligheten och tänder brasa och ljus och dukar fram en riktig fransk/kontinental frukost med smör, hallonmarmelad(Nutella), gott kaffe, juice, yoghurt och frukt framför öppna spisen. Brödet är huvudsaken och det viktigaste!

.

.

Nu ska jag hoppa in i badrummet och fixa iordning mig och sen får vi se vad vi hittar på idag. Vädret är lite växlande just nu så det kanske blir en trip till Deauville lite senare för att bara “strosa runt”!:)

.

.

Ha nu en finfin dag alla!

.

.

KRAM

.

.

.

11 thoughts on “VÅR FRANSKA MORGONRUTIN

 1. Ser härligt ut! Vi befinner oss också i Normandie just nu hos svärföräldrar och har också samma morgonrutiner med färskt bröd. Har ni testat världens godaste pizza place i Thiberville? La pizzetta? Supergoda vedugnseldade pizzor to die for! Det är bara en liten kiosk för avhämtning i ett boningshus. Folk köar i timmar utanför och man får ringa och beställa avhämtning minst 1 h innan. Men värt mödan! Vi åkte ofta förbi där när vi bodde i Paris. Ett riktigt smultronställe. Här finns länk till dem på TripAdvisor.

  https://fr.tripadvisor.ca/ShowUserReviews-g8323128-d8317900-r323604989-La_Pizzetta-Thiberville_Eure_Haute_Normandie_Normandy.html

 2. Vad mysigt ni har det! Det där med frukosten låter som en väldigt trevlig tradition. 🙂 Ha en härlig semester!

 3. Oh my för nybakat bröd! J’adore!!
  Vad härligt att njuta & bara va, älskar att läsa & bli inspirerad av dig, du sanna livsnjutare till människa. Livet är för kort att slösas bort på tråkiga energikrävande ting (och läbbig mat!) mer livsnjut till folket!
  Har 4 dagar kvar att jobba – sen njuta!!
  (Men huuur bär du dig åt att hålla dig i sån fin form??! Så fin!)

 4. Åhhh, vad mysigt och härligt ni har det! Vilken lyx att ha ett sådana drömställen att komma “hem” till, både här och på Gotland – vilka lyckostar ni är! Behöver väl knappast uppmana er att njuuuta för det förstår man ju att ni gör fullt ut – helt rätt, fortsätt så!
  Ser fram emot era fortsatta trevligheter på resan och kanske tips på utflyktsmål ♥

Comments are closed.