CALVADOS & GASTRONOMI

.

S.o.r.r.y för sent inlägg idag mina vänner! Bredbandet här på gården är galet segt (borde skaffa lite fiberkabel papsen!) och det tar typ en kvart att ladda ner varje bild. Nåväl. Idag har vi varit på liten utflykt! Till ett vackert slott en liten bit bort som heter Chateau de Breuil och där de gör superbra Calvados för de som gillar det (jag gör det inte)

.

.

 

.

Say hello till min nya älsklingsväska – reafynd från Twist & Tango

.

.

 

.

På utflykten såg jag ut så här – i galet snygg rosa bomberjacka från By Malene Birger (Såg att Petra Tungården hade en lika) Finns just nu på rea hos Country Dreams. Till den rosa matchande linne och svart kjol från samma märke (älskar de där bomullslinnena och har flera färger) Också på rea (mina sneakers är från Uggs)

 

.

.

.

Själv destilleriet på slottet – så vackert som en saga!

.

.

 

 

 

 

.

Dammar och rosor och soool, ännu en magisk dag i Normandie.

.

.

 

 

.

Vi blev lunchsugna och dök in på restaurang i en liten by i närheten. Jag valde ställe eftersom det hade rena fönster (papsen har lärt mig att man ska gå på rena fönster om man inte känner till restaurangen!) Och OM de hade krispigt rena fönster och GOD mat! Vi hamnade plötsligt  på gastronomisk superlyxrestaurang vilket kanske inte var riktigt meningen så där mitt på dagen med varghungriga barnaskaran…Men de fick små aperitifer och filét du boeuf och Moje smaskade världens dyraste strips och nöjda blev de

.

,

.

Själv valde jag piggvar. Oh my g o d vad g o d den var. Ville slicka tallriken för att få i mig all sås men det kan man ju verkligen inte göra. Speciellt inte på en restaurang som Queen Elisabeth besökt. Gaaah.

.

.

 

.

Le Dauphin och sås får PPPPP.

.

.

 

.

Sen åkte vi hem med dagens shopping! Normandie är ju Frankrikes Calvadosdistrikt och Calvados är äppelbrännvin. Det finns massor med äppelodlingar och många Calvadosgårdar och producenter häromkring. Som sagt så gillar jag inte “Calva” (lika lite som whiskey) men iskall Pommeau är gott (Calvados blandad med äppelmust) Barnen fick äppeljuice:)

.

.

Ha nu en mysig lördagskväll – här blir det nu deckare och glass!

.

.

KRAM

.

.

.

6 thoughts on “CALVADOS & GASTRONOMI

  1. Ser Underbart ut! Vilken size Har du på jackan? Ni som proffs på märket o jag har 34-36 Vad ta, stora eller små I strl? Merci kram

    1. Jag har nästan alltid 36 eller S när det gäller By MB (på kjolen på bilden har jag strl 34)då plaggen är rymliga. Annars är jag en 36-38 oftast (är 169 cm lång)

      Kraam

  2. Vilken fantastisk resa ni gör! Du gör så fin reklam för Normandie och visar så fina bilder, så man blir sugen att åka dit. Njut av er härliga semester!

Comments are closed.