MÅLARHELG

.

Vad har vi hållit på i helgen i det underbara soliga septembervädret? Jo bla detta! Målning pågår av fönster (gaah så segt men nödvändigt) och framförallt målning av plåt (med skylift wihooo) Eller koppar faktiskt. Finns nog en hel del som har åsikter om att man målar på kopparplåt men jag störde mig bara så på det där bruna taket på burspråket. Dystert. Tycker om koppar som blivit g r ö n, det är så fint, men inte det bruna och speciellt inte till aluzinken brr. Tanken var att vi skulle byta den där ut kopparn mot aluzink och ha samma överallt men taket på burspråket sitter tydligen fast i putsen och den hade blivit förstörd vid byte och det hade blivit en omständig grej. Så den fiina kopparn målades över med antikgrå metallfärg istället i en exakt samma nyans som takpannorna. Ett litet quickfix som blev bra och det får vara så så länge:)

.

.

.

Nu blir det söndagsfilm och godispåse för den bloggerska! H har varit en sväng till hemmakväll och jag längtar så efter den där påsen som jag vet väntar på ”gömstället” (Har man tre barn med koll så får man gömma godiset haha. Det gjorde min paps  i en träsvan som stod på pianot hemma när jag och mina snasktokiga bröder bodde hemma och så gör jag:)

.

.

Vi ses imorgon godingar!

,

,

KRAM

.

.

,

 

3 kommentarer till “MÅLARHELG

  1. Jag tycker att det blev helt fantastiskt snyggt, kan förstå att du inte vill ha brunt. Vilket drömhus det är alltså. Så vackert!

  2. Hur länge later ni det ga mellan malningarna pa era fönster? Vi har ocksa träfönster; lät göra nya 2009. Det var ju alltid diskussionen angaende träfönsters vara eller inte vara; att de maste malas sa ofta. Ännu sa länge verkar det inte behövas, tack och lov. Undrar bara om det verkligen är bra att du malar fönster redan efter din operation? Blir ju lite ”sträckande” och ”tänjande” för att komma at liksom…

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg