HOLD KÆFTEN GODT SEPTEMBERPIZZA!

.

Är pizzan ovan med rödbetor verkligen dansk? Jag vet inte! Men jag hittade ett danskt recept på denna, som jag modifierade och förenklade lite, ooh my så dejlig den blev. Precis vad jag behövde just nu! Lite extra gott-gott sjuk som jag är och frussen och ömklig och H som är borta på konferens.. (tur att jag har mamsen och papsen här hemma i stan) Nope jag hade inte så mycket att blogga om igår tyvärr (eller ork) utan det fick bli en dag tom här i dagboken. Hoppas bli kryare snart igen och få tillbaka min vanliga bloggenergi! Men idag blir det iaf ett litet hallå och ni ska så klart få receptet på pizzan innan jag checkar ut här igen (och kollar på gårdagens Paradise Hotellavsnitt istället. Mmm Skäms på mig jag veet men jag älskar PH. Det är jag och ett par till (eller hur svägers;) i min närhet som tittar på denna väldigt underhållande såpa i “smyg” (Dvs våra respektive tycker vi är helt vansinniga som gör det så vi tittar helst när de inte är med:)

.

Och pizzareceptet kommer här (Tänk att pizza och rödbetor kan vara en sådan fullträff)

.

.

Du behöver

.

1 sats pizzadeg (eller som jag gjorde – tog en färdig från ICA:)

Polkagrisrödbetor (eller vanliga)

Buffelmozzarella

Olivolja Extra Vergine Peperoncino

En uns pizzasås (Kommer med fuskpizzadegen från Ica)

Riktigt god chévre (igen sån plastinbakad utan skal som inte smakar något)

Pinjenötter

Flytande honung

Lite ruccola eller machesallad

.

Gör så här:

.

Gör en pizzadeg (om du orkar det) och kavla ut. Bred ut ett tunt tunt lager tomatsås (gärna hemlagad om du orkar det också) och skvätt på ordentligt med chiliolja. Strössla över smulad mozzarella och lägg på tunt hyvlad rödbeta (mandolin är det bästa redskapet här) Skär sen skivor av chévren och strössla över pinjenötter. In i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg. Sedan riglar du över lite honung och på med lite gröna blad och njuut. Som en chévrechaud med extra allt!

.

.

Imorgon är det fredag igen – så himla härligt och som jag har längtat efter den!

.

.

KRAM

.

.

6 thoughts on “HOLD KÆFTEN GODT SEPTEMBERPIZZA!

  1. Då behöver du lite tips på bra serier…Kolla “Little big lies” med Alexander Skarsgård och Nicole Kidman på HBO.
    Krya på dig nu

  2. GRATTIS Maurits på namnsdagen idag, fredag!

    (Petra, du får nog uppdatera din “About me”, Bea är fortfarande 4 år där. Ssschhh!)

    Trevlig helg! /Käthe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *