BÄSTA MOROTSKAKAN


 

.

Moje och jag i köket och ja jag tror någon liten var riktigt sugen på lite morotskaka:)

.

.

.

Todelooo lördag!

.

.

.

Hoppas ni har det fint!? Det har vi! En riktigt mysig soolig dag har det varit då vi mest varit ute med bla lunch nere i hamnen på Kajplats 9 med mina föräldrar och kusinen ( och jag valde Moules frites som var helt suveränt goda. Bland det bästa jag vet)

.

.

.

Igår var det ju fredag den 13:e och den olycka som drabbade mig var att morotskakan jag fixade till fredagsmyset istället blev en ”fredagsmiss” och hamnade på golv och skåp istället (botten på springformen lossnade huxflux..) Aaaah (Bildebevis finns på insta om någon är nyfiken;) Så det var bara att ge sig på kakan igen och den blev ju till slut både bra och supersmaskig! Denna måste ni prova. Tror det kan vara första gången jag bakade morotskaka här hemma men definivt inte sista. Brukar ofta välja just detta bakverk när vi är på café för att de alltid är så där saftiga och gojsiga och liksom ”lagom”. Recept har ni här:

.

.

Morotskaka

2 1/2 dl neutral olja
3 1/2 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 tsk nyriven muskot
1 tsk kanel
1/2 – 1dl grovt hackade valnötter

Topping:
200g smält avsvalnat smör
200 g philadelphia
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft och skal av en  citron

.

Gör så här:

1. Vispa socker och olja vitt och tillsätt sedan de rivna morötterna och därefter äggen ett i taget. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt valnötterna sist. 2. Häll smeten i en smord och mjölad form. 3. Grädda kakan i 200º i cirka 40-45 minuter.

Topping:
1. Låt kakan svalna. Vispa därefter alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet. Bred ut den över kakan. Låt kakan stå svalt en stund så att toppingen stelnar.

.

.

Ha nu en fortsatt härlig lördag! Här är det just nu hela 17 grader varmt och härligt så det blir grillat ikväll:)

.

.

KRAM

.

.

.

2 kommentarer till “BÄSTA MOROTSKAKAN

  1. Måste bara säga :Tycker du verkligen är super mama 😍Tänker på att du har barn i alla åldrar med olika utv. faser och vet vad det innebär …. dock har jag inte det själv utan har tvillingar som är 14 år en av var !! Och tonårsperioden är helt klart tuff . Beundrar dig verkligen ❤️

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg