JULENS BÄSTA JULSKINKA

ANNONS

.

Ho, ho, ho vänner – idag ska ni få ett riktigt trevligt och suveränt tips när det gäller julbordet! En extremt viktig detalj där är ju julskinka och i år kan jag tipsa om den godaste skinka jag någonsin lagat (och ätit) Detta är helt sant och mina föräldrar som var här en sväng (och som ätit x antal julskinkor) och som jag bjöd på skinksmörgås kunde bara stämma in! Jakobsdals Mor Matildas Rimmade Julskinka är så mör och saftig och perfekt, PPPPP.

.
.

.

Så här enkelt tillagar du skinkan:

.

Sätt ugnen på 80 grader (över och undervärme)
Ta bort det yttre svarta nätet på skinkan.
Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnsäker form.
Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen (undvik etiketten).
Ställ formen längre ner i ugnen. Påsen ska inte vidröra något värmeelement.
Ta ut skinkan när termometern visar 70 grader
Ställ den svalt någon timma, gärna i kylskåpet.
Griljering; Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 1 ägg med 2 msk sötstark senap och pensla skinkan. Sprid över ströbrödet och griljera i ca 10 min tills skinkan är gyllenbrun.

.
.
 

.

M.u.m.s.

.

Jag serverade senap gjord på lika grov moutarde de dijon och sötsenap med rom (blir perfekt) julknäcke och öl från Småstaden till min julskinka.

.
.
 

.

Skinka gjord på bara svensk råvara- det gillar vi!

.

.

KRAM

.
.
.

1 kommentar till “JULENS BÄSTA JULSKINKA

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg