SKOLSTART OCH ÄPPELKAKA PÅ EGNA ÄPPLEN

 

Bea och en klasskompis efter allra första dagen i fyran idag!

.

.

Hej höstterminens allra första dag!

.

.

Yes nu är sommarlovet verkligen över och förbi! Och faktiskt så är det ganska okej (och rätt skönt haha. Om man får skriva så:) Skatterna är ju alltid lediga hela sommarovet från skolan och har alltid varit och Bea längtade verkligen till skolan nu. Så stort att börja på helt ny skola och få nya klasskamrater. Hon går nu i en sk musiklass och ska ha flera lektioner sång och musik i veckan vilket passar henne perfekt. Imorse var det upprop med ny fröken (eller inte ny för mig som mamma då Lolo och Trulle gått i samma skola) och skriva namnskyltar och grejer. Sen hem med klassis och mumsa äppelkaka och vaniljvisp på mattan uppe i tjejrummet! Är det skolans första dag så är det:)

.

..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vill ni ha recept på riktig god Äppelkaka med mandelmassa? Klart ni vill! Kan mycket väl ha skrivit ut detta recept förut på min klassiker (herregud jag har bloggat i 10 år ju! Gaalet!) Men kör igen:

.

.

Ä P P E L K A K A   M E D  M A N D E L M A S S A

..

Du behöver:

.

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
200 g mandelmassa
2- 3 äpplen
2 msk strösocker
1 msk kanel
2 msk rostad flagad mandel

.

Gör så här:

.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på 24 cm i diameter.

2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten växelvis med mjölken och det smälta smöret. Avsluta med att riva och blanda ner mandelmassan.

4. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Blanda äppelskivorna med socker och kanel.

5. Fyll formen med smeten och tryck ner äppelskivorna ner till hälften lite snyggt i smeten.

6. Strössla över mandel och baka i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Känn med en sticka i mitten av kakan, stickan ska inte vara kladdig.

7. Servera kakan som den är eller med vaniljvisp.

.

.

Idag började även Lolo skolan – 9:an. Men kan ni f ö r s t å så himla stor hon är nu! Äldst  på skolan alltså och ganska coolt för Bea att ha en storasyster som går sista året när hon går första. Jag hade också velat haft en så stor storasyster när jag började mellanstadiet:)

.

.

Nu ska jag ner i gruvan hör (tvättstugan alltså) men vi ses snart igen!

.

.

KRAM

.

.

(Psst, Flera av er har undrat gällande Lolo´s konfirmationspresenter och jag ska absolut höra om hon är ok med att visa dem:)

.

.

7 kommentarer till “SKOLSTART OCH ÄPPELKAKA PÅ EGNA ÄPPLEN

  1. Du vet väl om att Trulle börjar det bästa och mest spännande året på Rudbeck. Bal och adventskalender och massa kul på vårterminen. Tänk vad mkt kul du har framför dig och ev dela med oss – det är precis lika roligt som pojkmamma med utprovning av smoking eller kostym med tillbehör och allt som hör till när de går sista året, det är sådant man minns så nu är jag nästan lite avis på dig.

  2. Mums va gott och så spännande att börja 4:an!
    Här i Göteborg börjar skolan imorgon och mina börjar 1:an resp. 3:an, den minsta är riktigt pirrig och förväntansfull.

    Ha en fortsatt fin kväll💕

  3. Lika härligt det är med ett lååångt sommarlov tillsammans, lika härligt är det med rutiner. 😊
    Alltså! Jag äääälskar din bakning och din matlagning! ALLT faller oss i smaken! En fråga: finns det något fiffigt sätt som jag kan använda för att söka gamla recept? Tror inte jag hittat recept som en kategori. 🤔 Det är lite knöligt att leta bland alla inlägg, månad för månad. Tack rara för en så inspirerande och härlig blogg! 🙏🏻💕

    1. + 1 på det! Tycker mycket om dina recept och fina bilder som hör till, men det är lite svårt att leta efter dem.

  4. Ser jättegott ut. Har försökt leta efter receptet på dina kardemummabullar men hittar det inte, skulle vara tacksam om du kunde förmedla det. Ha det bra.

  5. Det låter suuuupergott! Dax att baka🤩
    Älskar bilderna också.
    Här är det skolstart imorgon för de små🙂🎈
    Ha en härlig dag och tack för inspiration

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg