GODASTE LUSSEBULLARNA EVER

.
.
.

IMG_6853
.
.

Y.U.M.M.I.E

.

.

.

.

Bonsoir mes amis!

.

.

.

Hemma igen! Jag lovade ju er att jag skulle ge er ett riktigt bra saffransbrödrecept innan jag stänger lilla lapen för idag och det kommer nedan. Så himla goda saftiga längder och bullar blev det (jag gjorde längder och skatterna bullar) när vi bakade så detta måste ni prova om ni ska göra lussedeg! Det är egentligen inga större konstigheter men det är de små detaljerna som gör skillnaden som ni vet:)

.

.

.

SAFFRANSBRÖD MED VIT CHOKLAD & COGNAC

(ca 2 längder)

.

.

.

Ingredienser:

.

.
200 g smör

5 dl röd mjölk

50 g jäst

3 kuvert saffran

1 msk cognac

3/4 tsk salt

2 dl socker

13 dl vetemjöl

.

.

Fyllning:

75 g smör eller margarin

200 g vit choklad

1/2 dl socker

1 ägg och flagad mandel + florsocker till garnering.

.

.

Gör så här:

.

.
1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.

2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk och smörblandningen. Blanda saffran med lite av sockret och cognacen och rör om och tillsätt detta och ha sen i salt och resten av sockret socker.

3.Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.

4. Sätt ugnen på 175 grader och låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

5. Kavla sen ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30×40 cm.Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd (jag rullar och klipper mina längder men man gör ju som man vill här:) Gör likadant med den andra halvan av degen.

6. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

7. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö mandel.

8. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

.

.

Voila! Så gott så att ja, tyvärr så är vårat saffransbröd redan slut här.. Bara att baka nytt mao:)

.

.

.

Ha nu en finfin kväll så ses vi imorgon!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

4 kommentarer till “GODASTE LUSSEBULLARNA EVER

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg