SÖTA TWINS & OSCAR PARTY CHICKS

.
.

Naaaw, så söta de är de små danska kungliga tvillingarna! Detta är en av de första officiella bilderna på de små och kom i förra veckan.
Hej hallå sista februari!
Tiden går verkligen i rasande tempen och imorgon har vi redan mars – första vårmånaden! Jippie!!!:)
Fick nyss syn på några pics på de små bedårande danska tvillingarna, som Kronprinsessan Mary födde i januari. Såå söta! Själv ska jag om någon månad bli faster för första gången och det ska bli så spännande och se vad det kommer för liten kusin. Faster låter förresten så fantastiskt strängt och präktigt. Men jag kommer då inte bli någon sträng faster som ska hålla på och uppfostra och mana och stå i! Nej det får minsann föräldrarna sköta själva:) Snäll och go ska jag vara! Bjuda på stenhårda karameller och hitta på historier:) Och inte jämföra barnen.
Såg ni underbara Solsidan igår? Wow, vilken igenkänningsfaktor! Inte bara i “Odd Mollymaffian” (haha, ja jag skulle platsat där;) utan även i det där med att små barn ska hålla på och jämföras i tid och otid, i utvecklingen, uppfostran och prestationer. Har själv råkat ut för det med mina egna skatter och det är så fantastiskt dumt. “Min lilla skriker minsann aaaldrig” “Vår lilla tjej äääter allt” “Tänk att hon redan kan räkna till tusen” osv osv och där sitter man med ett barn som kanske tycker det mesta smakar pyton, älskar att busa och stojja och höras eller som kanske inte har det helt toklätt i skolan. Jag har tre skatter och alla är väldigt olika. Jag har tex en pojke som är världens lugnaste och flickor som är världens “gå påigaste”. Det har nog inte så mycket med uppfostran att göra – de är ju mer deras små personligheter! Att ha fått ett barn som man själv anser är totalt felfritt (nåväl) ska man ju så klart vara tacksam och glad över det men tryck inte ner det i halsen på någon annan svettig mamma som kanske tampas med trilskande barn och inte har det likadant säger jag. Hålla på och jämföra små barn, usch.  Man kan väl vara tokstolt över sina små ändå, utan att jämföra eller klaga på andras barn. Det är jag, världens absolut stoltaste mamma. Jag säger bara: uppmuntra alla era duktiga “medmammor”  istället tjejer. Speciellt om de kanske har “sena” eller trotsiga barn.  De allra flesta gör nog precis så gott de bara kan.
Det spekuleras vilt om vad de små kungliga sockerbitarna ska heta. Bla finns både Knut och Dagmar med som förslag. Officiellt blir dock inte namnen förrän den 14 april, då det blir kungligt dop!
Såg ni förresten Oscarsgalan inatt? Det gjorde dock inte jag men jag har uppdaterat mig lite på nyhetssajterna och då mest så klart kollat in alla otroligt vackra galaklänningar.  Såg att flera av våra svenska modeproffs tyckte att Cate Blanchett i sin Givenchy blåsa var absolut vackrast. Hm, hm. Jag tycker själv att kompisarna Cameron Diaz och Gwyneth Paltrow var riktigt ursnygga på Vanity Fairs klassiska efterfest. (Vilken fysik Cameron har btw, kolla bara in hennes överarmar, wow!)
Oj nu har jag verkligen maaassor som jag bara måste göra pronto!
Vi ses senare!
KRAM
.

Rekommenderade inlägg

19 thoughts on “SÖTA TWINS & OSCAR PARTY CHICKS

 1. Dom är verkligen huuuur söta som helst tvillingarna!! :)) Jag ska också bli faster om ca 3 veckor!! Sååå spännande, det blir en liten flicka. 🙂 Och jag är redan faster idag till världens sötaste lilla prins. Jodå, vi har också en prins i familjen. ;)) Jag kände också igen mig i Solsidan igår…hmm…herregud säger jag bara.Hur man höll på och redan för 16 år sen!!! Den ena av oss skulle vara värre än den andra. Inte klokt och det var inte bara om barnens utveckling, det var om bäddset, kläder, vagn…you name it. Puh! :)) Men nu fyller han 16 år och vet själv vad han vill, tack o lov.

  Ha en superbra dag. :))

 2. Ja det var en mycket träffande bild av mammagrupper i Solsidan igår! Nyblivna mammor kan stå en upp i halsen! Det värsta med nyblivna bebisföräldrar tycker jag är när dom säger “H*n är så snäll och skriker aldrig!” Det måste ju betyda att bebisar som skriker och gråter mycket gör det av ren elakhet och enbart för att jävlas med sina föräldrar och absolut inte pga hunger, magont eller närhetsbehov!?
  Kram Charlotta

 3. Håller verkligen med dig om vilken igenkänning det var i gårdagens solsida och att man verkligen inte ska jämföra barn! Underbart att du inte tänker vara en sådan faster. Har själv erfarenhet av en faster som skryter ohämmat om sitt barn (första barnbarnet), liksom farmodern. Svårt att veta hur man tacklar sådant. Oftast sväljer jag bara och är trevlig, men sedan får min man ta skiten när vi kommer hem från släkteventet. Dumt, dumt. Försöker att inte lyssna eller bemöta direkt. Men som sagt – varför jämföra? Alla barn är fantastiska och personligheten utvecklas och förändras under livet. Den som läser tidigt behöver inte bli en Nobelpristagare, den som är blyg kan bli hur tuff som helst osv. Tack för din jättefina blogg! Kram Rebecka

 4. Mine 3 barn er veldig ulike, så det kjenner jeg igjen… det er helt umulig å oppdra dem helt likt (da ville det verkligen bli ulikt og urettvist)Kul at du skrev dette, jeg har akkurat laget et innlegg om personligheter på min blogg;-)

 5. Jag tror att man lättare upplever att folk skryter när man är nybliven mamma för att man är så känslig under just den perioden. Jag minns också att jag tyckte det var jobbigt när mammagruppen berättade om sina barn och allt de kunde, men såhär i efterhand tror jag inte det var skryt utan mer att de var glada och berättade saker för att de var stolta. Tror att det är lätt hänt att man sneglar på hur andra gör och får lite panik ibland när man märker att andra barn “kan mer” oavsett ålder på barnen, men egentligen kan de bara olika saker. Jag fick nyligen veta att flera flickor på vårt dagis går på gymnastik och kan hjula, stå på händer etc. Då fick jag en släng av dålig mamma-syndromet, tänkte att det var dumt av mig att inte se till att mina barn också går på gymnastik. Men sen insåg jag att de går på andra aktiviteter och att vi gör mycket här hemma som kanske inte andra familjer gör. Egentligen är det väldigt skönt att inte alla är lika och gör lika hela tiden. Det var ganska hemskt med Odd Molly maffian i Solsidan t ex. Är det inte tragiskt att kvinnor i 40-årsåldern fortfarande är så ängsliga och vill göra lika som alla andra? Jag blev i alla fall påmind om att jag ska fortsätta gå min egen väg. Även om det är svårt ibland 🙂

  Sofia

 6. Visst är de snygga Gwyneth och Cameron:-)
  Men är det verkligen en bild från Oscarsgalan du visar (kanske från någon tillställning i samband)? För Gwyneth hade ju ett annat läckert fodral då…silver och tvådelad. Men jättesnygg oxå såklart.
  Kram Ulrica

 7. Ha ha. Tur man läser ordentligt innan man skriver inlägg 😉 Såg ju nu att du såklart skrivit att det var från Vanity Fairs efterfest 🙂
  /Ulrica

 8. Visst var det nog så att flertalet nyblivna mammor kände igen sig, själv undvek jag alla former av mammagrupper när det begav sig just för att slippa allt jämförande och skryt. 🙂

  Må hända att Cameron är riktigt vältränad men ibland kan det bli för mycket, personligen anser jag att det är ganska ugly med för mycket muskler på tjejer, lagom är snyggast. 😉

 9. Hej !!
  Tror att många uppfattar inte andras prat om barnens utveckling som skryt, för man är så upptagen att själv få berätta om sitt eget barn…
  Kram /Molly

 10. Tack för era hälsningar och kul med era synpunkter tjejer.

  Sofia, nej det är inte alls tragiskt att man gillar en viss sorts mode när man är runt 40. Tycker faktiskt inte man ska uttrycka sig så nedlåtande om andra kvinnor. Det är väl värre än att ha samma smak;) Sen så tycker jag visst att man får vara stolt över sina barn, precis som jag skrev, och skryta bäst man vill. Men att jämföra med andras barn i avseendet – mitt barn är visst lite bättre, snällare, duktigare än ditt, är inte nice alls. Ta klassiska frasen “Men skriker ditt barn? Det gör absolut inte mitt, hon är så snäll så” som ex.

  Kram

  P

 11. Ja huja de hittar verkligen rätt igenkänningsfaktorer i Solsidan och just denna var det nog många som log extra åt… jag tror lite som Sofia här ovan att det också är lite att man så gärna vill prata och bl bekräftad också, så mycket är inte illa ment men att man får vara lite lyhörd att inte gå på för mycket. Det fortsätter ju nämligen hela barnens uppväxt och blir nästan värre! Än mer nu, när det ska vara så individuellt när man ska välja skolor och sporter och ha superaktiva barn, annars är det nåt fel… Det är inte enkelt att hålla på sin egen väg och bli stressad som förälder, men man får försöka vara lite cool i det hela.
  kram Milla

 12. Hej! Håller absolut med dig ang solsidan i mamma gruppen! Känner såå igen det från min mamma grupp:) “Min äter bäst med silver sked” “Min sover hela natten,gör inte din det,stackare”..) m.m.
  Solsidan var verkligen toppen igår!
  Ha en trevlig kväll!
  Kram Stolt mamma:)

 13. Säger som jag sagt flera gånger tidigare: Du verkar vara en så sund och klok person och en alldeles underbar mamma:-) Gårdagens avsnitt hade verkligen igenkänningsfaktor för min del. Minns så väl hur jag med första barnet ivrigt gick till mammagruppens träff. Men nästan omdelbart märkte jag att jag ofta kände mig lite nedslagen när jag kom hem efter att ha träffat dessa “perfekta mammor”, som hade så lätta och duktiga barn… Själv kände jag mig totalt oduglig som nybörjarmamma och ammingen var jättejobbig…Slutade ganska snart att gå till dessa träffar just pga allt jämförande! Med barn nr två och tre deltog jag inte alls i några mammagrupper. Försöker verkligen att peppa de nyblivna mammor som jag kännner och ge dem massor av beröm. För vi mammor är så otroligt fantastiska! Sköt om Dig och en stor “mammakram” från trebarnsmamman Anna.S i Uppsala

 14. Jag menar att inte att man inte får gilla OM eller något annat märke. Det jag menar är att en del kvinnor tycks vara lika ängsliga när de kommit upp i åren som man var när man gick på högstadiet. Det är sorgligt. I min mammagrupp hade alla Brio vagnar. Sedan dök jag upp med en Bugaboo (detta var 2004 och vagnen var inte så vanlig då, jag hade fått den av en släkting som bor utomlands). Alla mer eller mindre fnös åt min vagn, någon frågade om det verkligen var en riktig vagn, hon trodde det var en dockvagn! Några år senare såg jag henne själv rulla en likadan vagn med andra barnet. Det tycker jag illustrerar ganska bra detta med grupptryck och trender och hur det enda som egentligen spelar någon roll är att man gör som man själv vill. Om man gillar OM ska man självklart bära plaggen, men stora grupper av människor som ska göra lika bekymrar mig.

  Sofia

Comments are closed.