SOLSKEN & ENFANT TERRIBLE

..

Flisan 2011-03-30!
Bonjour!
Idag strålar  solen över Småstaden och jag känner mig riktigt pigg! Härligt:)
Sitter just nu och funderar lite på diverse nya utekrukor och planteringar. Känns som om det är lite tidigt att köpa violer och annat fint och ha ute eller vad tror ni? Vilka blommor funkar gentligen när det fortfarande är frost på nätterna? Kanske ska vänta helt enkelt. Är bara så sugen på lite söta vårblommor i ljusblått och mörkt lila att ställa i fräscha utekrukor på trappen. Hur är det hos dig förresten? Har du planterat något i utekrukorna än och vad???
Bjuder på lite pics idag på min söta sessa som nu har blivit en tuff och mycket medveten liten tjej! Hon verkar verkligen ha full koll på vad som funkar och inte funkar  2011 (bland ”förskolefashionistorna” alltså;)
Så cool detalj med denna lilla lapp (enfant terrible = ”hemskt barn” på franska. Det är egentligen ett uttryck som menar någon som pratar för uppritigt om allt vilket ju passar Flisan bra;) Lappen syns bara om man viker upp ärmen på Flisan nya ursnygga linnekavaj från Scotch R´Belle ( som finns att klicka hem hos Babyshop) Jag har ju själv blivit riktigt såld på systermärket Maison Scotch. Supercoola och riktigt sköna kläder med lite oväntade detaljer!
Dagens skatt: svarta blanka jeans och sjal Lindex, tröja med rosetter Zara, kavaj Scotch R´Belle och diadem med svart rosett HM.

Är inte dessa somriga Scoth R´Belle plagg också hur fina som helst? Tänk dig dessa på små tjejer med bruna bara ben i sommar. Så fräscht. (Klickas också hem hos Babyshop just nu) 

Nu ska jag ut i solskenet och fixa en hel del med ärenden!
Vi ses senare vänner!
KRAM
.

25 kommentarer till “SOLSKEN & ENFANT TERRIBLE

 1. Jag är en riktig shopaholic när det kommer till fina barnkläder. Gillar det där lilla extra och betalar gärna för det. Älskar också Maison scotch 😉
  Vad roligt när de börjar bli lite äldre och man kan klä de i kavajer. Mina små krälar mest på golvet fortfarande så det lär dröja nåt år till. Skön dag till er!

 2. Foråret er også på vej her i DK – Har været hos gartnerne og handlet lidt ind til krukkerne udenfor – Her er det blevet til almindelige hyachinther og perlehyacinther i blå og hvide samt små blå iris (tåler lettere frost).
  Ønsker dig en skøn dag i solen 🙂

 3. Penseér funkar ute. Klarar några minusgrader så det är bara att dra till blomsteraffären o shoppa loss på vårblommor:)

  Ha en fin dag i solen.

  Åsa

 4. Dina barn(och du)har alltid så fina och ”fräscha” kläder…jag är oxå tokig i fina barnkläder…kul med lite tips på märken och var på webben man kan köpa plaggen 🙂
  Angående blommor som funkar ute så är penséer ett bra val, dock ska du kolla upp så dom är ”kallodlade” så att dom tål frost. Själv har jag planterat mini påskliljor, pärlhyacinter och penséer i mina utekrukor…men så bor jag i sydligaste Sverige, så vi har kanske inte det lika kallt som ni i småstaden. Ha en bra dag!
  Kram Nina R

 5. Hos mig skiner solen och jag är också jättesugen på att plantera. Har planterat vit Bellis, vit ranunkel, påsklilja och ljusblå pärlhyacint i en betongkruka. Jorden täckte jag med vita stenar och satte en stor porslinskula som dekoration. Jag är nöjd och det gav mersmak.
  Maison Scotch har ett par chinos som jag är sugen på…och barnkläderna ska jag absolut gå in och kika på. Tack för tipset!

  Ha en fin dag i solen!

  Kram Jessica

 6. Du har verkligen fantastiskt vackra barn, Trulle blev jättefin i håret och tjejerna är söta som socker.
  Här planteras inget i år, det står dränering och förhoppningsvis omplanering av tomten på schemat.
  Grattis till den lilla kusinen också!
  Häls. Mini

 7. Här hemma har jag släpat ut olivträden nu när risken för nattfrost är över. Lagerbladsträden är nästa ut, men det får nog bli liiite varmare först 🙂

 8. Du har jättesöta barn men blir häpen över detta med förskolefashionistas som du kallar dem! Din dotter är väl 6-7 år och redan ska man veta vad som gäller 2011.. Jättefina kläder men hur leker man i dem? Detta är inte alls riktat som kritik mot dig eller din dotter, bara för att ha det sagt. Men att börja tänka vilka kläder som är inne och inte i 6-års känns sjukt. Hur känner barnen som inte har råd med dessa märken. Vad tycker ni alla om detta?

 9. Anna H:
  Håller med dig, jag skulle kanske som mamma åtminstone inte uppmuntra eller understöda en dotters über fashionistiska beteende. Dels för att poängtera att människors värde inte ligger i kläder&utseende och dels för att poängtera hur dyrt det är med kläder och att man inte får allt man pekar på i livet. Men alla är vi olika 🙂

 10. Hej på dig!
  Hon är så otroligt fin! Och riktigt super tuff med kavaj! En riktig lite pingla! =)
  Så kul att hon gillar snygga kläder och vill klä upp sig så =)
  Och jag tycker att alla ska få köpa vilka kläder dom vill, oavsett pris. Jag kan inte köpa så dyra kläder till mina barn, men jag tycker det är super snyggt och brukar ofta hitta nån lite billigare kopia =)
  Här i Värmland har vi det toppen varmt och skönt. Skulle också vilja få ut lite i krukorna, men är lite rädd för att de ska frysa. Såg ovan att penseer klarar minus grader. Kanske ska göra ett försök. =) Vad använder du för ute krukor?
  Kram till dig och familjen

 11. Så cool hon är er stora lilla skatt!!

  Här på the Island har det planterats ut både penséer, bellis, pärlhyacinter och vita påskliljor. Men våren är verkligen på G här och nu har det snöat klart för fem år framöver, tycker jag. Så jag har chansat helt enkelt och hoppas att de överlever :).

  En härlig lill-lördag önskar jag dig!

  // Inredningsfrun

 12. Anna H + Anonym – Förstår faktiskt vad ni menar tror jag. Dock så var detta med ”fashionistas” skrivet med ironi, inom parantes och med glimten i ögat:) Men faktiskt är det så att min lilla tjej och hennes väninnor är både intresserade och noga med vad de har för kläder, fast de bara är 7 år. Jag tycker själv att det är lite märkligt, jag var inte alls medveten på samma sätt i den åldern. Dock så tycker jag inte att det känns ”sjukt” som av er skriver. I deras skola är det på detta vis och jag tänker inte vara en mamma som gör tvärtom:) Dessutom så har hon inga som helst krav på vilka märken det är (- än:) Jag får gärna handla allt på tex HM, bara det är i samma stil som de andra tjejjerna:)

  KRAM

  P

 13. Din urfina dotter kommer att bli dyr i drift 🙂

  Jag har inte planterat ngt i mina krukor. Gräsmattan är fortfarande täckt av snö. Imorse hade vi minus 6 grader och jag fick skarpa bilen. Men tids nog ska jag också plantera.

  Ha det fint.

 14. Bor i lägenhet och har aldrig planterat innan men funderar på något ätbart på balkongen. Förmodligen blir det jordgubbar och smultron, och eventuellt tomater också (ifall jag lyckas med det).
  Fint det låter att plantera minipåskliljor också!

  Kan du inte tipsa om fina utomhuskrukor? Vore supertacksamt då jag är helt ny på den här fronten.. 🙂

  http://tastebyme.streetstyle46.se

 15. Ber om ursäkt om användandet av ordet sjukt kändes grovt. Det var inte ämnat som kommentar till din dotter och hennes kompisar utan mot en osund trend i samhället. Barn som blir minivuxna allt tidigare. Man skulle kunna reflektera över varifrån detta intresse för kläder och utseende kommer, vad påverkar barn i dag att vilja ägna sig åt sådant. Barn påverkas förstås av vad de ser runt omkring sig och de påverkas av varandra, ”bara det är som alla andra har” kommenterar du själv. Och argumentet att du inte tänker vara en mamma som går emot känns svagt. Vad händer när förskolefashonisterna vill ha korta toppar, lågt skurna jeans osv? Håller argumentet då också? Med kläder sänder man signaler och det behöver man bara äldre än 7 år för att förstå.
  Ledsen om du tycker att jag går hårt fram i den här frågan, men brinner starkt för detta och anser att det är viktigt med reflektion kring varför saker är som de är.
  Uppskattar annars din blogg, bara så du vet!

 16. Jag håller faktiskt med Anna H. Jag tycker att din dotter klär sig väldigt snygg, tufft och medvetet, MEN ni låter henne klä sig som tonåringar. Jag kan förstå att barn har koll på läget, speciellt om man har föräldrar som brinner för mode och alltid är oklanderligt klädda, men jag tycker att det är skrämmande när 7-åringar och andra barn i åldrarna runt omkring ser ut som tjejerna gör i tonåren. Du skriver ofta att Flisan, så hon kallas va?, vill att det skall vara tufft, att det mesta som är ämnat för hennes ålder är för småbarn, och ni låter henne hållas!?! Var sak har sin tid och det måste man också lära sina barn tycker jag. :o)

  Hoppas ni får en härlig torsdag!

 17. Hallå ovanstående!

  Barn ska få vara barn men de ska inte vara barn som styrs för mycket av sina föräldrar tycker jag! Vissa saker är så klart big no no här hemma, som småbarnskläder som anspelar på sexighet. Det är skrämmande hur mycket sånt det finns och jag skulle aldrig i livet låta Flisan klä sig i dessa! Flisan ser ut som ett helt vanligt barn, dock så är färgerna inte längre gulligt rosa. Vad är det för tonårsaktigt med hennes kläder? Kavaj hade även jag när jag var liten och det är nog mer att den är grå en blommigt rosa som ni kanske tänker på?

  Att tvinga på sina barn olika ideal som man som förälder har fått för sig är inte helt bra heller. Att sätta på sina småbarn hel knasiga ”grönavågenkläder” som man köper bara för att visa nån slags ståndpunkt. Varför ska småpojkar ex kläs mammans gamla rosa plyschbyxor bara för att mamman tycker det är ballt? Mycket mer utstuderat och genomtänkt från föräldrarnas sida. Jag är själv uppvuxen med en mamma som klädde mig efter hennes ideal ett tag och jag gillade det inte alls kan jag berätta! Ville ha snygga coola 80-talskläder men fick något helt annat. Så jag v e t hur det känns att bli ”klädd helt efter mammas tycke”:)

  KRAM

  P

 18. Med all respekt, vem har talat om grönavågenkläder? Jag förstår att du är stolt och glad över att ha en söt dotter som delar ditt intresse för kläder och utseende. Hon ser ut som en minikopia av dig 🙂 Jag tycker bara att det är synd att det så risotto åldrarna numera är viktigt med just detta kläder och utseende. Det handlar om att veta vad som är inne eller så är man ute. Redan i lågstadiet finns nu detta, det som när vi gick i skolan inte kom på tal förrän högstadiet. Jag menar då att man som förälder har ett ansvar för vilka signaler man sänder i det här ämnet. Vad man uppmuntrar och vad man stävjar. Din dotter vill ja det som alla andra har oavsett varifrån det kommer och du vill inte vara den som är tvärtemot. Självfallet ska barn inte tvinga på sina barn vissa kläder som din mamma gjorde. MMin uppmaning var bara att reflektera över varför saker ser ut som de gör. Och det handlar inte om att kavajen är grå istället för rosa… 🙂 Du missar poängen. Jag tycker att detta är intressant i ett större perspektiv. Direkt eller indirekt påverkar vi självklart våra barn.
  En fin kväll önskar jag dig!

 19. Hejsan. Du kan gott och väl plantera Penséer nu eftersom de tål frost och så påskliljor förstås
  Ett härligt fastlagsris med fjädrar….
  Eller så köper du en liten blommande hängsälg i kruka och sälgen kan du plantera ut i landet i sommar och den övervintrar.
  Hälsar
  Lena i Kalmar

 20. Anonym – Du pratar om saken i ett större perspektiv och då tycker jag du ska lägga energi på där det verkligen handlar om detta, i modeindustrin och i skolan! De som påverkar modet uppifrån! Jag tog exemplet med ”grönavågenkläder” därför att jag kan relatera till detta och till hur det blir när barnen kläs ut för att passa föräldrarnas ideal. Flisan är inte minivuxen m e n hon är medveten om sina kläder och det är tidigt, hon är ju bara 7 år. I övrigt är hon precis ”som den gängse bilden av hur små barn bör vara”. Att som föräldrar gripa in och försöka styra sitt barn och något annat håll klädmässigt är absolut inte enkelt när det är en viss stil som råder. Att det kan vara fel på hela samhället och modeindustrin, ja det kanske är så men jag tänker inte vara den som låter min dotter bära förändringen på sina axlar och tvinga på henne sådant hon inte vill ha.

  KRAM

  P

 21. Just det, i skolan, det är ju där våra barn går och det är ju det vi talar om, eller hur? Jag ser att du helt missar min poäng så jag ska inte tjata mer nu. Men noterar att det alltid är samhället som man skyller på och glömmer att samhället består av individer, du och jag och alla andra. Man måste se sitt eget ansvar i det stora hela. Samhällsförändringar kommer aldrig från ”industrin” utan måste bottna i oss individer.
  Kram på dig också och ha en fin helg!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg