HAPPY FRIDAY

.
.

Önskar jag er alla!
Gooood morgon mes amis!
Mår ni bra???:)
Härlig fredag har vi idag tjejer och här håller vi på och vaknar till lilla Beabus och jag (Blev lång sovmorgon idag – tack för det B:)
 Tror att detta får bli den sista dagen innan dagistart (har nog inte riktigt bestämt mig än om det ska bli en vecka till med sommarlov.) Det är ju så när man är sin egen och bestämmer sina egna tider. Lätt att skjuta på ”det man måste göra listan” framåt hela sommaren men nu börjar den bli nästan orimligt lång! Men Bea pratar om dagis och verkar faktiskt riktigt sugen på att vara där och få leka med sina små dagisvänner igen. Hon har ju faktiskt varit hemma med mamsen i över två månader:)
Mitt sköna kinesiska skåp från Baazar (som skriver om H of P och mitt skåp i sin netbutik – kul:)har fått flytta på sig in i vardagsrumsdelen och kunglig danska porslinet är utbytt mot lite andra saker. Det blå hänger fortfarande kvar (!) och jag letar hela tiden efter mer fint och lagom blått. Det får inte vara tokblått utan ska vara fint petroleum/ duvblått…
Now we talking:) Komsi komsi – det är preciis de här färgerna jag vill ha mer av hemma! Bild: Day Home Autumn 2011
Nu blir det frukost, dvs säga Smoothie och en stor latte, i solen på trappen medans Bea ”spelar golf” i trädgården med nedfallna äpplen och en krocketklubba (Duktiga farmor lärde henne den rätta golfsvingen förra helgen:)

Nu fångar vi dagen girls!
KRAM

.

Rekommenderade inlägg

35 thoughts on “HAPPY FRIDAY

 1. Så snyggt du gjort i skåpet, det är verkligen en konst att få det så där sammanhängande och lagom! Önskar dig en skön start på helgen, mvh Ida

 2. Skåpet är så fint! Härligt med sol! Här på ön lyser den med sin frånvaro och det känns som rena oktoberdagen. Men det är inte fel att kura med ljus och te inomhus heller!
  Kram från ön!

 3. Snyggt du har i skåpet! Jag gillar nog de flesta nyanser av blått! 🙂

  Ha en trevlig helg!!
  //M

 4. Nu kom skåpet mer till sin ´´rätt´´ =) Blev mycket snyggare än innan du är så duktig på att få till det perfekt =)

  Härligt att kunna styra själv över ledighet & jobb. För egen del är jag mammaledig & har en liten bebis till i magen så det dröjer ett tag till innan jag återgår till arbetslivet =)

  Kram

 5. Ja, visst är det skönt att kunna bestämma sina egna tider 🙂 Men ”vara sin egen”? Du har ju inget företag registrerat vad jag kan se? Är det något på gång?

  Sofia

 6. hej P.

  snyggt är det, skåpet, och resten också 🙂

  när jag skulle måla om min svarta vägg i vintras hittade jag en perfekt blå.
  men jag fegade ur och valde ju neutralt grå istället. en hel vägg kändes lite mycket. men idag har jag bestämt mig för
  att insförsaffa denna ”blå” för att måla en möbel.
  återkommer om det blir bra 😉

  kram.

 7. Det blev ju hur bra som helst med skåpet där, jättefint!!

  Glad Fredag till dig med P och tack för allt fint du delar med dig här.

  kram

 8. Blev jättefint i ditt snygga skåp! 🙂
  Lite avis är jag men då på solen som ni har, då vi har mulet och blåst…
  Kram och önskar er en riktigt skön helg!

 9. Superfint och fräscht! har du samma stil i alla husets rum?

  Vad är det du jobbar med??

  kram och ha en fin dag!
  Victoria

 10. Hej Petra,

  Får man ställa en nyfiken fråga? Du skriver att du är din egen. Vad jobbar du med? Driver du bloggen på heltid? (Gissar på detta. Du har ju en så fin blogg att du borde kunna tjäna bra på den. Iså fall GRATTIS!)

  KRAM Jessica

 11. Det är fint att kunna pyssla hemma och se så att inredningen blir bra men nu när hösten kommer är träning viktigt också. Intresserad av orientalisk dans eller ska du ha fest/ möhippa?? Kontakta mig – checka in på min blogg o läman en kommentar!! // Dansläraren

 12. Undrar oxå vad du menar med att du ”är din egen”? Vad jobbar du med månntro, för du verkar vara ledig mest hela tiden! Underbar tillvaro du har! =)

  Stina

 13. Vill bara tala om för dej, att det finns faktiskt inget som heter ”dagis”. Antar att du menar FÖRSKOLA? 😉 ”Dagis” är slang för DAGHEM och den beteckningen försvann för över 20 år sedan.

  Mvh FÖRSKOLLÄRAREN

 14. FÖRSKOLLÄRAREN; Jag är oxå Förskollärare men jag tycker inte att det är något fel att säga ”dagis”. Tycker det är lite synd att det inom våran bransch är en föråldrad benämning.

 15. Glad fredag önskar jag dig med.
  Skåpet är verkligen så snyggt och kul att du varierar det i olika rum och innehåll.
  Ha en skön kväll
  Kram Lina

 16. Hej Petra!
  Tips:
  På Hemnet finns just nu ett penthouse i Hammarby sjöstad till salu, har sett det förut i ett inredningsreortage men kommer inte ihåg vem som bodde där.

  Men där kan du kanske få inspiration till Lo-los rum!

  Du har en jättefin blogg, tack!

 17. Dagis eller föskola..kalla vad man vill men de flesta förskolepedagoger jag känner säger faktiskt oxå dagis.. Har själv jobbat inom det så…

 18. Idiot eller inte, men han/hon har ju faktiskt rätt. Visst är ”dagis” ett gulligt ord, men förskolan arbetar under läroplanen och lyder under skolverket, så förskola är det riktiga ordet, för förskollärarnas viktiga pedagogiska arbete. Ni med barn på dagis: När de börjar förskoleklass, använder ni begreppet ”lekis” då också?
  Och till dig som kallar dig ”svenska akademin”, det stavas akademien, med E 😉
  Tycker inte heller man ska diskutera sådana här oväsentliga saker, här. Men ville ändå ge förskolläraren lite rätt, när alltför många felaktigt säger ”dagis”. De jag känner som arbetar inom förskolan, säger INTE dagis… Just för att det inte heter så. Varför lära barnen fel ord? T o m barnen på min förskola rättar sina föräldrar. 😉
  Tack Petra för en fin och mycket trevlig blogg!
  Kram

  Veronika (också förskollärare)

 19. Om nu Petra skrev dagis nu när hon bloggade så vet ju faktiskt de allra flesta att det är förskola hon menar eller?! Måste man påpeka så fort det är nåt?! Skit löjligt tycker jag och vi är säkert många som kommer fortsätta att säga dagis vare ni vill eller ej!

Comments are closed.