BYE BYE KÄRA CHARTERVÄNNER & KÄRA O.B.C

. ..

IMG_9166 .

.

.. IMG_9173-2

.

.. .

På vår resa till f a n t a s t i s k a Ocean Beach Club (alltså jag tjatar men vi är ju toknöjda) så hade vi även det stora nöjet att lära känna två andra familjer lite också! En resa blir ju liksom ännu ett snäpp bättre med alldeles nya sköna bekantskaper, såna som allt bara automatiskt flyter lätt med, och ett par kvällar annordnade hotellet långbord åt oss på terassen där vi satt tillsammans och umgicks och skrattade och njöt mat i stora lass långt in i greknatten. Så himla himla härligt (och stort tack för dessa dagar och kvällar ”Fam Karlskrona och Fam Oslo” och ”snygga fru H och fru J” som introducerade mig för Cosmopolitans. Alltså huuur har jag kunnat missa dessa tokgoda drinkar hela livet:)

.

.

.IMG_9074

.

.

Så hade vi små söta sessor i nästan exakt samma ålder som ju hade så mysigt tillsammans de också:)

.

.

.

.

Todeloooo!

.

.

.

Just nu sitter jag på flygplatsen i Heraklion och tittar in en snabbis till er! Har shoppat loss på Tax Free till mina stora skatter (fanns myycket Victorias Secret där som ju Lolo älskar:) och det är ganska varmt och massa med folk här och vi ska snart boarda…Brrr.  Thanks god för torrt vin och oxascand säger jag bara! Oslagbar ombination vid flygrädsla (och om inlägget är lite ”svajjigt” så vet ni nu varför:)

.

.

.

Ha nu en finfin dag så ses vi snart hemma igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

32 kommentarer till “BYE BYE KÄRA CHARTERVÄNNER & KÄRA O.B.C

 1. Så kan du glæde dig over at du har en masse cosmopolitans til gode – har elsket den drink siden jeg første gang så sex and the City 🙂 håber i får en god flyvetur hjem til Sverige kram

 2. Du harskrivit så bra om denna resa så jag är toksugen på att resa. Så mycket så jag gick in på nätet igår och tittade på Rhodos. Har varit på Kreta två gånger men aldrig Rhodos. Cosmopolitan är såååå gott. Faktiskt den enda drink jag dricker, nästan iaf. Om jag får bestämma själv, det är en höjdare. 🙂 Kram på dig Maria

 3. Oxascand (Sobril) tillsammans med alkohol är ingen bra kombination och bör inte rekommenderas. Hoppas du får en bra flygning trots flygrädsla. Kram

 4. Oxascand ska INTE kombineras med alkohol. Det borde läkaren som skrivit ut medicinen talat om för dig.

 5. Vet inte om du brukar ta antidepressiva, men det är ju hur som helst inget att skämta om, ifall det är det du gör?

 6. Läkemedel skall aldrig (!) kombineras med alkohol. Och särskilt inte lugnande tabletter som Oxascand (= Sobril) som direkt kan bli farlig i kombination med alkohol! Kan orsaka t.ex. hjärtstillestånd……………………………….

 7. Oxascand-Sobril har du väl inte fått utskrivet föf flygrädsla? Ett läkemedel som skrivs ut med stor försiktighet då de tillhör gruppen bensodiazepiner och är vanebildande. Skrivs ut till de som har svår ångest, oro och sömnsvårigheter. Om man är flygrädd finns annan hjälp att få. Att blanda vin, sprit och tabletter kan vara livsfarligt!!!!

  1. Varför skulle hon inte fått dem utskrivna för flygrädsla? Det får jag minst en gång per år och då av den läkare jag råkar få kontakt med för tillfället (olika typer av läkare över hela landet). Inte är det särskilt ovanligt heller. Ja, man ska ha respekt för dem men kom igen nu, man blir inte beroende för att man tar dem vid flygrädsla då och då. Det är betydligt värre att få dem utskrivna regelbundet mot ”svår oro”. Det är heller inte livsfarligt att ta ett glas vin till heller. Tabletten förstärker alkoholens effekt och självklart ska man inte blanda på daglig basis, men det verkar ju inte Petra göra heller.

   1. Tvärtom! Det är alkoholen som förstärker tablettens effekt. Alla läkemedel i kombination m. alkohol är direkt olämpliga och särskilt lugnande som Sobril/Oxascand. Vi skall inte glömma att detta läkemedel klassas som narkotikapreparat……….

    1. Det är alkoholens effekt som potentieras av Diazepam och inte tvärtom som du skriver leg ssk. Så det som kan hända är att man blir mer berusad.
     Å det är inte alls så att alla läkemedel är farliga tillsammans med alkohol, det är en myt.
     Hälsningar
     Apotekarn

    2. Ett glas vin & en oxascand är inte farligt… En flaska vin och 10st oxascand ja… Handlar förstås om måtta precis som med allt annat! 🙂

 8. Jag upphör aldrig förvåna mig över alla dessa ”besserwissrar” som finns i bloggvärlden. Ni som driver stora välbesökta bloggar har all min beundran att ni orkar…..fortsätta. Många i kommentarsfältet tar sig på stort allvar och verkar tro på fullaste allvar att blogginnehavarna är lågbegåvade. Hade det nu varit så att du flög dagarna i ända kunde jag kanske förstå deras oro för din hälsa. Men detta är ta mig tusan skrattretande. Blir du inte tokig av att gång efter annan bli kränkt och så till den milda grad underskattad? Hoppas hoppas att alla positiva kommentarer överväger.
  Vill passa på att tacka dig för härliga, humoristiska, vackra och generösa inlägg.
  Jag njuter till fullo av att titta och läsa 🙂

 9. Anki, Amelie o alla som väver in otäcka små kommentarer i vänlighet: välj en annan blogg. Inspirerande bloggar finns för att inspirera och man fnissar mest när man läser dessa små besserwissrar som egentligen bara är avundsjuka. Ett glas vin och en Sobril vid enstaka tillfälle & genast uppror…. Hade det varit en ”filmstjärna” som missbrukat och lagts in på ”rehab” kunde kommentarerna varit förståeliga.Kom igen nu flickor. En blogg är underhållning. Vill tacka för min favoritblogg med underbara bilder och vackra milöer. Lika roligt o inspirerande varje gång.

  1. Mm, visst jag är väldigt avundsjuk över att Petra behöver ångestdämpande och alkohol för att våga sätta sig i ett flygplan. Väldigt avundsjuk för att hon utsätter sin kropp för den typen av risk. Kalla mig gärna besserwisser, det gör mig inget alls men jag arbetar i vården och vet vad läkemedel kan ställa till med om man inte använder dem korrekt.

 10. Hej fina! Tack för trevliga inlägg från Kreta! Hoppas hemresan gick bra jag är precis som dig väldigt flygrädd så jag vet…STOR KRAM Helene

 11. Spännande, Familjen Karlskrona är ju alltså från min lilla Skärgårdsstad där de flesta känner varandra, eller vet vilka man är. Hoppas att flygturen gick finfint hemåt och att ni får härliga dagar hemma innan skolstart. För övrigt kan jag bara känna, med tanke på en hel del kommentarer, mind your own buisness. Var och en gör precis som man själv vill. Oavsett om det gäller flygrädsla eller vad annat det må vara. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/08/07/who-needs-a-gym-anyway/

 12. Anki: Omtanke? Okej då förstår jag. Tänkte inte på att det bara är några få i världen som har kunskapen om att alkohol + tabletter inte är en så lyckad kombination. (Obs! Anki, ironi)

 13. Hej! Först vill jag säga att jag tycker att du har en supertrevlig blogg som jag följer ofta, tack för mycket inspiration och vackra bilder! Vill dock göra ännu ett litet inlägg i denna oxascand/alkohol diskussion som blivit. Jag reagerade också på det du skrev, är själv farmaceut och vet att denna kombination inte är något som varken läkare eller farmaceuter rekommenderar (och för övrigt är det absolut inte ovanligt att få utskrivet lugnade tabletter för flygrädsla!!!) Dock gör ju patienten på eget bevåg egna bedömningar och i ditt fall har du ju uppenbarligen inte upplevt några negativa effekter av kombinationen. Vad jag snarare reagerade på var lämpligheten att på din blogg, som har stor genomslagskraft och läses av många vilkas omdöme ibland kan ifrågasättas med tanke på en del kommentarer du får i allmänhet, skriva att det är en ”oslagbar kombination”?!

 14. Hej Petra! Jag är också flygrädd, men jag försöker tänka på att pilot och övrig personal också vill komma hem till sina familjer.
  Kram Anita

 15. Tror inte att Petra skulle utsätta sig för något som är direkt livsfarligt. Läser man i Fass så står det:
  Försiktighet bör iakttas vid intag av alkohol (eftersom Oxascand och alkohol kan förstärka varandras effekter).
  Tycker att hon är försiktig nog när hon tar en tablett och ett glas vin..
  Heja Petra 🙂 Kram

 16. Hej! Vilka härliga bilder!! Måste bara fråga var din väns vita långklänning med smock upptill är köpt? Såååå fin!!! Sån vill jag också ha 😉

 17. Hej, Nu har jag läst igenom kommentarer som följt efter din berättelse om flygrädsla. När jag läste vad du skrev tyckte jag du var modig som gick ut och öppet berättade om din rädsla och om hur du hanterar den för att kunna flyga med din familj. Modigt och rakryggat. Vet att man kan få lugnande utskrivet för flygrädsla. Det sker dagligen säkert. Jag är fobiker, fobi för massa saker, päls, broar, trånga utrymmen, höjder mm. Jag kan rada upp mina rädslor och vet hur jobbigt det är när man tycker det inkräktar på livet. Tack och lov är jag inte rädd för att flyga men jag kan förstå hur jobbigt det är. Var och en hanterar sin livssituation och de tillkortakommande man har på sitt eget sätt. Älskar din blogg och jag tycker det är jättemodigt av dig att även erkänna dina svaga sidor. Tummen upp för dig.
  Stor kram
  Maria

Comments are closed.