HUVUDET BULLTAR

.

Lite thétime i mitt vardagsrum i klassisk engelsk thékopp! De här kopparna är ju ganska enorma men jag gillar thé så mig passar de iaf. Förresten gillar ni thé? Vilken är er favvosort? Jag är ju ganska traditionell och gillar faktiskt vanlig Earl Grey bäst. Med mjölk:)

.

.

Hej Lill-lördag!

.

.

Ajajaj, så vaknade jag ännu en dag med migrän! Så himla segt ju. Och tänk att typ varje gång jag får förkänningar så undrar jag vad som händer -Håller jag på att bli sjuk, varför mår jag så illa och är yr? Och migränen kommer alltid samma tid i månaden (mens) och håller i sig flera dagar. Suck Jag brukar alltid ha ett par såna där Zomig Nasal-spray (BÄSTA) hemma bara för att men nu idag var de helt slut i medicinlådan, inte bra alls. Så är jag så dumsnål att jag bara köper en eller två paket åt gången (de kostar typ 250 kr för två doser) borde bunkra ordentligt istället för inget annat hjälper. Jaja. Annars är allt bara bra här i Småstaden. Halva veckan har gått och snart är det redan helg igen! Härligt! Och Lolo-skruttan är hemma från sin lilla NY-trip (pjuuh) och har så klart haft det hur bra som helst. Gått massor, sett massor (och nästan länsat Victoria Secret:)

.

Så måste jag bara tipsa om den nya serien jag har börjat följa – Vår tid är nu. Suverän att höstmysa framför! Finns en hel säsong (SVT Play) och så har säsong 2 börjat. Kretsar kring en familj som driver en lyxrestaurang i Stockholm på 40-50-talet. S å bra. Mycket intriger och bråk och kärlek, precis som det ska vara.

..

Ha nu en fin fortsättning på dagen alla!

.

KRAM

.

.

 

Rekommenderade inlägg

27 thoughts on “HUVUDET BULLTAR

 1. Vet inte om det kan hjälpa dig, men prova att göra lilla ryggpasset (sök på google). I ditt fall verkar det ju vara hormonellt, men det hör ihop med spänningar och känslolivet. Kolla med läkaren om det inte finns ngt som är receptbelagt som är reducerat i pris?
  Jag får också känningar. En tomhetskänsla typ hunger fast jag ätit, brukar vara ett tecken.
  Jag har Treo Comp för min migrän, funkar fantastiskt. Slipper hela baletten. Det var en läkare som skrev ut. Den enda som funkat för mig hittills. Å tar dem bara när jag börjar få blixtrar framför ögonen, aldrig innan eller till ngt annat.
  Krya på dig

  Har med aura, synbortfall, domningar och talsvårigheter.

 2. Jag har som dig hormonmigrän! Mig hjälpte dikloflenak men då måste man ta när man får känningar redan! Inte det lättaste. MEN sen en tid tillbaka går jag till en läkare som utför botox och sätter enligt ett migränschema, han kan Allt om migrän och är super proffsig och hittas på Löfvingkliniken i Göteborg!

 3. Be att få Zomig utskrivet på recept. Det har maken. Har får 20 doser åt gången. Billigare och om inte annat så kan man då använda högkostnadsskyddet.

 4. Kan också rekommendera Lilla Ryggpasset på Youtube. Han som har det har också skrivit en bok om Migränyoga. Passet är 15 väl investerade minuter.

 5. Hej Petra, Jag har haft precis som du i 20 år – migrän i pms-dagarna. Att aldrig veta om man vågar boka den där middagen eller träningspasset för att man har en risk-dag för migrän. Jag bestämde mig förra hösten att ta tag i det, på riktigt. Jag ville hitta anledningen till migränen (i första hand) istället för att bara behandla det onda med mediciner. Jag bokade tid hos massör (nack/rygg) och hon hittade punkter/knutor som vid tryck strålade upp i huvudet likt migränen. Jag började på yoga (medicinsk yoga – bla. för hormonbalans). Jag gick också till en fysioterapeut/osteopat som kunde konstatera att min kropp var snedbelastad, som kan skapa spänningar i kroppen, varpå jag provade ut skoinlägg. Sedan förra hösten är jag också migränfri, men går regelbundet på massage och har fortsatt med yogan. Dessutom har skoinläggen har gett mig bonuseffekten att jag kan träna löpning igen. Jag hoppas verkligen att du kan hitta något som hjälper dig. tack för en trevlig blogg! /Louise i Skåne

 6. Funderar, har oxå migrän. Vet att du tar botox mot migränen.
  Blor det delvis bättre eller blir det bra under en period för att sen återvänd?

 7. Min bästa väninna har prövat ALLT!! Hon var hos en specialist i Italien som sa att hon måste sluta med all mjölk och jäst i några månader.. Hon har inte haft migrän sedan dess..

 8. Å vad fint det var i vardagsrummet! Gillar kontrasterna mellan de mörka inredningsdetaljerna i rummet ihop med de ljusa, och så älskar jag vita liljor 😊 Jättesnyggt!

 9. Hej Petra! Jag har hormonell migrän och min gynekolog skrev ut minipiller Exklutena. Håller balansen på rätt nivå och migrän är i princip borta!

 10. Earl Grey är bäst och helst ska den vara från Fortnum & Mason. Serverad stark och med mjölk. Drog faktiskt iväg en te- och julbeställning i går.
  Jag har tyvärr också migrän ibland. I fredags senast och jag däckade helt. Drack min morgonkaffe vid tiotiden på kvällen…

 11. Bultar stavas så här – med ett l.
  Te stavas så här – utan h.
  Hoppas bultande har gått över. Vidrigt när det pågår.

  1. Stavas illa i den här bloggen. Jag kan inte hjälpa att störa mig på det :/
   Väljer att läsa seriösa istället.

   1. Kan inte för mitt liv inte begripa att hon inte rättar till det. Verkar som om kommentarerna inte läses. Det tycker jag är nonchalant!
    Så få kommentarer och hon svarar mycket sällan. Jag läser bloggar som har omkring 50 kommentarer varje dag och där svaras det på varenda en. Vilken skillnad.

 12. Usch för migrän! Jag fick det i 30-årsåldern och hade stora besvär tills jag kom in i övergångsåldern då jag var mellan 45 – 50. Jag fick Zomig i tabletter (munsönderfallande) som jag tog så fort jag kände något. Jag provade även betablockerare men det gav så många andra biverkningar så jag slutade med dem. Jag kan trösta dig med att det ger med sig när du slipper mensen, men det är ju några år till i ditt fall. Nu är jag helt besvärsfri. Styrkekramar

 13. Dricker helst kaffe:)
  Fy vad du får lida av din migrän, har själv lyckligtvis aldrig haft det men förstår att det måste vara urjobbigt.
  Fortsätt stava thé, det ser mycket godare ut..
  Kram

 14. Hej Petra! Jag har också haft problem med migrän i jättemånga år men fick hjärtmedicinen seloken soc utskriven och den hjälper alltid. Det tar ca en halv timme innan tabletten börjar att verka. Prova detta så slipper du den där hemska huvudvärken. Jag har inte haft biverkningar på medicinen, men den ger lite lägre puls o blodtryck för det är ju det den bl.a. används för. Men det är en migränmedicin också:) PS. Superfin stil du har!!! Pigga på dig!

 15. Hej Petra, känner igen det där med migrän men vill tipsa om hormonspiral. Fick tipset av min bm för många år sen- hade nämligen aldrig migrän när jag var gravid eller ammade. Bill aldrig sluta med hormonspiralen , nu har jag aldrig mens eller migrän. Super!

 16. Sumatriptan funkar för mig. Eller kontakta iallafall en läkare som kan hjälpa dig med någon tablett som funkar.
  Dra ner på sockerintaget, om du nu äter mycket socker, trissar igång det för mig. Och jag kan absolut inte dricka rödvin eller äta för mycket ost. Annars en sjukgymnast. Brukar kunna hjälpa en med det mesta.
  Lycka till!

 17. Hej,
  Jag har också hormonsberoende migrän. Jag har provat alla olika läkemedel som Naproxen och sådant, men det hjälper inte för fem öre. Det enda som hjälper för mig med är Zomig Nasal. Jag har två tips till dig:
  1) Gå till en läkare och få Zomig Nasal på recept! Man kommer ju upp i högkostnaddskyddet rätt snabbt så man får dem gratis.
  2) Jag har precis gått till en gynekolog som föreslog att vi ska testa ge mig östrogen p-piller (trots att dom annars avråder det när man har migrän) för att testa om detta kan ta bort det. Nu var det precis som jag började med detta, så hittills kan jag tyvärr inte ge en utvärdering på det, men hon menade att ofta när det är så hormonsberoende så kan man behandla det med olika p-piller.

  Ha det toppen! 🙂

 18. Finns en ny Earl Grey med citron från Lipton, det är min nya favorit! Prova med progesteronkräm från Äl till mens, hormonsvajjet då hormonerna dalar ger ofta besvären med huvudvärk eller migrän. Det ska jag prova iaf.

 19. Hej,har haft migrän i 20 år. Utlöst av massor med saker.har ju läst att man ofta har magnesiumbrist.I mars började jag äta LIFES egna märke Mg 250 mg 2 tabl på morg 1 tabl kväll. Migränen är helt borta, förut kunde jag inte träna fysiskt utan att få migrän men kör nu hårda intervallpass utan problem.harläst mkt om Mg och det ska vara speciella sammansättningar(citerat)Googla och läs:en tysk biokemist som forskat mkt på detta. Har ätit så mktmigränmedicin så hjälper det med magnesium……..

Comments are closed.