I annonssamarbete med COUNTRY DREAMS

VARDAGSSNYGG I GRÅRUSKET

.

Igår bad jag H att ta ett par pics på dagens när vi var nere på stan! Glad att det blev några hyfsat ljusa eftersom det är toookgrått och mörkt mest hela tiden ute nu. LÄNGTAR efter adventstider och alla julbelysning och glitter och julmusik och allt det där som gör en happy och pepp! Kikade på vädret nyss och det verkar faktiskt som det blir en liiten solglimt på fredag, det ser vi fram emot här i mörka Mälardalen.

.

Hur som helst – dagens var det ja! Jag älskar ju att känna mig både uppklädd och fixad till tänderna men även så där bekväm och vardag. Med sköna byxor och mjuka tröjor och varma jackor. Med åren har jag lärt mig att bekväm och vardag inte behöver betyda tighta jeans + trikåtop (som jag bodde i ett tag) utan att man kan vara stylish ändå. OM man vill det så klart. Är mycket för löst sittande snygga byxor numera, finns inget bekvämare Och mjuka lite lösa blusar och tröjor (som helst  inte behöver strykas:) och gärna i bomull. Bästa.

.

.

 

.

Måste bara tipsa om den här dunparkasen från Lexington! Men det kan ju vara den absolut skönaste jackan jag ägt och dessutom är den perfekt i modell och färg. Cool och klassisk. Känner mig lite som jag äger en herrgård och har vorsthers och brukar jaga änder på helgerna i den:) Den ser ju lite tjock ut men den väger nästan ingenting, S Å lätt, bekväm och gosig.

 

 

.

På fötterna – nya rejäla lammullfodrade Uggs som tål väta.

.

.

 

.

Under min dunparka har jag rutiga byxor med skärp och hög midja från Second Female och stickad vit bomullströja också från Lexington (denna är samma som jag hade på mig i frukostmatsalen på Grand Hotel förra helgen och som jag fick jag flera frågor om:) Snyggparaplyet är från William Morris.

.

.

Jacka hittar ni här

Skor hittar ni här

Byxor hittar ni här

Tröja hittar ni här

.

Och just nu är det åter igen 20% rabatt på allt ovan och på allt annat hos Country Dreams! Använd bara koden House20 i kassan. Bra va:)

.

.

Ha nu en finfin måndag alla ni!

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

19 thoughts on “VARDAGSSNYGG I GRÅRUSKET

 1. Lika snygg som alltid 😊 Gillar verkligen dina inspirerande out-fit inlägg! Country dreams har verkligen galet mycket snyggt.
  Kram och ha en fin dag!

 2. Superfin outfit som alltid!
  Jag tycker faktiskt vädret är perfekt nu. Inte en mygg eller knott i sikte. Vidöppet luftintag under löpturen igår. Såå härligt. Och inte minsta skymt av halt väglag under min långa pendlarväg till och från jobb.

 3. Avslappnad elegans – super! Har själv Lexington dunjacka. Man liksom “bor” i den när man går ut. Paraplyet var ju också otroligt snyggt. Som ägare till det skulle jag önska mig regn då och då! 🙃☂️💦

 4. Det är synd att ni väljer dun fortfarande..Vi behöver inte dun i Sverige..Jag tänker bara på fåglarna som får onödigt lidande för vår fåfänga. Du vet att de flås på sina fjädrar levande va?
  Å nej, jag skriver inte för att vara dryg, jag skriver för att försöka upplysa dig och andra som fortfarande köper dunprodukter.

  “Kalla Fakta besökte i februari 2009 en farm i Ungern där arbetarna handplockade dun från gäss. En av anledningarna till att levande fåglar plockas är att dunet från slaktade fåglar inte räcker för att motsvara efterfrågan(4). Genom att plocka varje fågel flera gånger går det att få ut mer dun per fågel jämfört med att bara använda slaktdunet. Dessutom sparar företagen pengar på att slippa rengöra dunet och det anses hålla högre kvalitet om det kommer från levande fåglar än om dunet plockats efter slakt(5).

  Fåglarna som skulle plockas i Kalla Faktas film bands ihop vid fötterna för att de inte skulle sparkas och bitas. Sedan lades de på rygg i plockarens knä. Man plockar från hela fågeln, även hela halsen. Ofta går plockningen på ackord och det innebär ett oerhört stressmoment för fåglarna. “Jag skulle tro att det säkert är ett antal av dem som dör av det här, för det är ett väldigt stressande moment. I en sådan här hantering kan djuren dö av ren skräck.” sa Johan Beck-Friis, informationschef vid Sveriges Veterinärförbund, i programmet”

  1. Du vet väl att den största andelen av dun som säljs i Sverige kommer från slaktade fåglar?

   Jackan är från Lexington och jag utgår från att de har ett bra sätt att producera sina kläder eftersom priset är högt och tillverkningen till största del sker i Europa. Du kan ju inte ta upp ett hemskt program av Kalla Fakta gjort för 10 år sedan och påstå att det är exakt så min jacka har tillverkas? Jag tycker man kan äta fågel och även använda fågelns dun i tillverkning av kuddar, jackor och täcken om tillverkningen sker på ett korrekt sätt.

   Att som du skriva påhopp, elakheter och helt onödiga kommentarer här på HofP är väl inte rätt sak att lägga sin energi på. Gör något konstruktivt istället, där det verkligen behövs, när du brinner för något.

   1. Här har du en artikel från 2018-10-26 i DN.
    Varför jag valde kalla fakta artikeln var för att jag ville att du skulle se allvaret då kalla fakta är en säker källa. Hur kan du ta så illa vid dig. Jag skrev att det inte var för att vara dryg utan för att du ska veta om hur det går till.
    Men jag reagerar på människor som tolkar det som gnäll, som Christin gjorde. Alla kan välja att blunda, so go for it, blunda. Jag gör det inte och jag brinner för väldigt mycket, men din blogg kan verkligen göra att jag hakar upp mig på många olika saker. Men, jag tycker även att du skriver bra emellanåt.
    Så, läs länken, känns det fortfarande ok att använda dun efter det, fortsätt.. Canada Goose jackorna har också väldigt plågsam framställning av sina pälskragar. Så att det är ett dyrt märke betyder ingenting. Men jag tror att du är en person som skiter i vilket faktiskt. Hade du sett ngn av dessa videos som finns av hur det går till, tror jag du hade valt bort din fåfänga.

    Här är länken
    https://www.dn.se/asikt/valj-en-hostjacka-utan-dun-for-att-skona-faglarna/?forceScript=1&variantType=large
    och här är texten och du inte har lösenordet till dn.

    Välj en höstjacka utan dun. På så vis kan du hålla dig varm utan att bidra till att fåglar far illa, skriver läsaren Sandra Lublinn.
    Rätta artikel

    När höstens första storm lagt sig börjar det bli hög tid att skaffa en ordentlig höstjacka. Men har du egentligen koll på vad du som konsument köper? Många höst- och vinterjackor innehåller dun och detta kommer till största del från andfåglar som ankor och gäss.

    Fjädrar och dun tas från fåglar på två sätt, dels genom plockning av levande fåglar, dels efter slakt av djuren. Genom att plocka varje fågel flera gånger går det att få ut mer dun per fågel jämfört med att bara använda slaktdunet.

    Dessutom sparar företagen pengar på att slippa rengöra dunet och det anses hålla högre kvalitet om det kommer från levande fåglar än om dunet plockats efter slakt. Detta sker även inom Europa trots, att plockning av levande fåglar strider mot både EU:s direktiv och Europarådets konvention för djur i livsmedelsproduktion.

    Att i stället ta dun från döda fåglar är dock inget bättre alternativ. Fåglar som utnyttjas för produktion kan utsättas för smärtsamma ingrepp innan de slaktas, och fåglarna har dessutom inte möjlighet att utföra ett naturligt beteende vilket leder till bland annat benproblem, kannibalism och sjukdomar.

    Det finns i dag jackor med syntetmaterial som Qualofill, Fiberfill, Polarguard och Thinsulate. Även polyester och bomull kan användas som foder i jackor.

    Syntetmaterial förlorar inte, till skillnad från dun, sin isolerande egenskap när det tvättas och blir blött. Genom syntet undviks också allergirisken som är stor vid användandet av dun och fjäderprodukter.

    Var en medveten konsument och välj en höstjacka utan dun. På så vis kan du hålla dig varm i nästa höststorm utan att bidra till att fåglarna far illa.

    1. Snälla sluta komma med påhopp och påstående. Bra att du brinner för saker men ge dig inte på andra människor för den delen. Påstå att jag skiter i saker och bara är fåfäng. Jag har en Lexingtonjacka och du kan inte påstå att dunet i den är från plågade fåglar om du inte verkligen vet det ok? Jag utgår från att så inte är saken eftersom det finns regler i EU, Lexington är svenskt och det strider mot EU´s direktiv. Att värna om djurens rätt innebär inte att härja runt på bloggar på nätet och länka till vidriga program för att någon bloggerska har en kudde med dun. Jag menar att du måste ju kunna fokusera allt detta engagemang på något mycket mer betydelsefullt? Sen tycker jag att man ska vara schysst mot människor också och inte kalla någon hjärndöd. Det är aldrig okej och jag brinner för att kvinnor ska behandla varandra artigt, vänligt alltid och med respekt. För mig är just det väldigt viktigt och DET reagerar jag på.

     1. Du ville ju ha en fräschare artikel, så jag tog fram en, framförallt eftersom du stoppar huvudet i sanden och påstår att det är högst osannolikt att det existerar.
      Jag skrev inte otrevligt från början utan i mer upplysning. Det finns mycket som är skevt i världen. Men rent onödigt djurplågeri är inget vi behöver ägna oss åt tycker jag.
      Jag läste dig mest för att du hade riktigt bra inlägg tidigare. Nu är det mest reklam och feelgood som iaf. inte jag tycker känns feelgood längre.
      Kanske har jag fått dig att inse att man inte ska vara så naiv och tro på allt. Kanske inte. Kanske ngn annan har vaknat upp. Jag hoppas det.

     2. Åsa, nu har jag fått fullständig info från Lexington.

      DOWN
      Where does the down come from in your products?
      All down used in Lexington’s products is from slaughtered birds bred for meat production. Lexington never accepts down or feather from live-plucked or force-fed birds. Lexington Company only collaborates with suppliers who sign our Animal Welfare Policy, which states the animals live a stress-free life and that their needs are properly met.

      Do you use feather from live-plucked birds?
      No we do not. Lexington never accepts feathers from live-plucked birds.

      How is the down certified?
      All Lexington down and feather suppliers are certified according to IDFL.

      Is the down clean?
      All down used in our products is sterilized and clean.

      https://www.lexingtoncompany.com/sv/csr/frequently-asked-questions

   2. Du har sådan makt att påverka och inspirera andra med din fina blogg Petra. Kan inte du skriva om något som verkligen behövs i världen? Vi står inför enorma utmaningar o behöver bla minska vår konsumtion o lägga om till ett mer hållbart samhälle.. Hoppas att du har förståelse för min åsikt.

    1. Absolut, jag förstår väl din åsikt. Det är svårt det där, när man “feelgoodbloggar” och livnär sig på att förmedla just sånt:/ Men jag tycker så klart att detta är viktigt och jag ska absolut fundera på hur jag kan förmedla sådant som verkligen betyder något.

 5. Skickar en liten höstkram, bara för att jag hamnade hos dig ikväll o läste inlägget ovan o fastnade vid blodkorv o tänkte Åhhh vad många kommentarer trodde i min naivitet att det skulle vara en del kommentarer kring just det då jag är lite nyfiken har aldrig vågat mig på att ge barnen just blodkorv så var mest ute efter andras erfarenheter… så är det en massa gnäll istället om kläder o praktiskt o annat,, så jag orkade inte läsa klart bland dem & scrollade ned till detta inlägget… o ser att även här är gnäll… det känns som att vad du än gör kommer någon att gnälla över något… förstår inte riktigt logiken,så skickar en liten höstkram istället. Alltid kul att kika in 🙂

  1. Ja Christin..genom att faktiskt påpeka djurens lidande kan vi få fler att skippa onödiga produkter. Men tycker man att det är ok att plåga ihjäl djur för att få en fluffig jacka i dun eller härliga täcken, så ska man absolut fortsätta att köpa det.
   Världen förändras genom att man upplyser människor om vad som händer bakom den där fantastiska dunjackan. Inget du reflekterat över?
   Du är nog ingen vän av djur utgår jag ifrån, och tänker säkerligen, så har det alltid varit och därför behöver inte jag tänka om.
   Hade du känt likadant om ögonfransar rycktes från levande människor i bur om och om igen? För att ngn skulle få ha äkta lösfransar?
   Blah! Så. Himla. Hjärndött. och oempatiskt.

   1. Förstår din ilska och uppgivenhet Åsa… Petra – vet du att Lexington tar sitt dun från fåglar som ska bli mat? Vill gärna veta..

    1. DOWN
     Where does the down come from in your products?
     All down used in Lexington’s products is from slaughtered birds bred for meat production. Lexington never accepts down or feather from live-plucked or force-fed birds. Lexington Company only collaborates with suppliers who sign our Animal Welfare Policy, which states the animals live a stress-free life and that their needs are properly met.

     Do you use feather from live-plucked birds?
     No we do not. Lexington never accepts feathers from live-plucked birds.

     How is the down certified?
     All Lexington down and feather suppliers are certified according to IDFL.

     Is the down clean?
     All down used in our products is sterilized and clean.

     https://www.lexingtoncompany.com/sv/csr/frequently-asked-questions

   2. Nämen stackare, tog du åt dig av en peppkommentar ämnad till någon annan? Eftersom du inte känner mig öht antar jag att du projicerar mkt av dina tankar o känslor o lägger in.

    Tips till framtiden, om man har info man vill förändra världen med underlättar det om man inte desperat försöker få den man vill informera att hamna i underläge, det brukar resultera att den personen biter ifrån istället för att alls ta åt sig infon. Som i din kommentar här, jag känner bara att eftersom du är helt ute o cyklar blir allt du skriver helt egalt, totalt meningslöst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *