SOMRIG MAKE UP BAS & PROFFSBORSTAR

.

Tadaaa – min beautybox! (gammal från Malene Birger) Så här på semestern och när man är i sommarhuset på landet så finns det ju så mycket tiid att ta lite extra hand om sig själv. Pyssla med fötter och hud och hår och, om man vill och känner pepp, fixa med make-up! Nu är jag inget jättefan av mycket make utan gillar det naturliga. Det får gärna vara lite fix och tid bakom  sminket men det ska inte se för fixat ut om ni förstår. Inter för pudrigt och matt.. Inte för mycket ögonskugga och linjer och glitter. Glow, så klart, vill man dock ha! Och snygga bryn och kolkysst färg och fina läppar. Munnen är min viktigaste make-up-del btw. Jag har ganska mycket ”mun och tänder” haha (och ja jag gillar min mun:)

.

.

.

Jag idag helt och hållet utan make.

.

.

.

Som sagt , jag tycker make up är ganska så svårt! När jag var tonåring så använder jag gaalet mycket make. Såg inte klok ut. Det var för att jag var ung och osäker så klart och gömde mig bakom allt det där och så att jag inte visste hur man riktigt gjorde också. Så hade jag akne och ja var allmänt missnöjd med mitt utseende. Efter gymnasiet blev jag tvärtom – det skulle absolut i n t e synas att jag hade smink! Var nu nöjd med mig själv och självsäker men kunde lägga  en make- up och sen höll jag på och filade ner den för att det inte skulle synas, ja herregud vilken tid det tog! Detta var nittiotal och ofta var det då ganska extra allt när det gällde make up men ag hakade inte på det och inte heller på den där extremt plockade de ögonbrynstrenden och det är jag glad för (Många i min generation plockade sönder sina bryn=) Jag har bryn som inte behöver färgas eller plockas, de ser ut som på bilden ovan helt av sig själva faktiskt:) Dock solade jag solarium, som då var ”hett”, som en galning. Flera ggr i veckan. Var alltid pepparkaksbrun mellan jag var 18 år till  25 år ungefär. Fy alltså.

.

.

Även om jag nu inte är någon MUA direkt så är det k u l med make-up! Och det finns sååå himla mycket bra produkter man kan använda för att få de där naturliga resultatet som jag gillar. Som bra borstar tex, vääldigt viktigt faktiskt. Viktigare än man tror! Hade jag aldrig prioriterat för typ 10 år sedan men nu så. Nu har jag en borste för varje produkt och alla mina braiga kommer från Skincity.

.

.

,

Grunden är det viktigaste så klart och äntligen har jag hittat the-one-foundation nämligen Sensai Luminous Sheer foundation. Alltså SÅ bra. Naturlig men ändå utjämnande och inte jobbigt pudrig alls. Love. Köpt på Kicks. Uppdatering! Färgen vill ni ha så klart – den är 204 Honey beige. Kan vara svårt att hitta foundation som passar ens hudton men den här är perfekt och lagom varm. På det kalla halvåret har jag färgen  102 Sand beige.

.

Men innan foundation så gäller primer och jag gillar denna lätta skimrande från Laura Mercier från Skincity.

.

.

.

Lägger på foundation med speciell foundationborste – det ska man göra. Blir mycket mindre kladd och mycket jämnare.

.

.

.

B r a concealer är superviktig. Bland de viktigaste av allt. Det får inte bli tjock och lägg sig i linjerna men ändå täcka det där mörka och jag använder denna braiga från Laura Mercier från Skincity

.

.

.

Sen har jag lärt mig att man ska duffa på lite settingpowder i n n a n bronzingpowder för att slippa att det blir flammigt och ojämnt pga av fuktig hud. Så det gör jag. Löst puder från Laura Mercier (Heter Transculent och jag minns inte var det är köpt)

.

.

.

Sen är det dags för solpuder! Älskar detta från Anastasia (Powder Bronzer i färgen Rosewood från Kicks) och ser ni – en speciell solfjäderformad superborste från Skincity för det ändamålet.

.

.

.

Riktigt fint glow får man sen av detta – Face Illuminator från Laura Mercier. (Borsten för det här glowpudret och själva pudret är från Skincity och färgen heter Sheer Blush)

.

.

.

Och här har vi resultatet! En naturlig dagmakeupbas med lite fräsch färg och glow.

.

.

 

..

Hoppas ni gillar detta lilla makeup-bas-tips! (Inga betallänkar eller betald reklam – bara bjussiga braiga tips alltså;) 

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “SOMRIG MAKE UP BAS & PROFFSBORSTAR

 1. Perfekt lagom! Supersnygg! Tittade på Bianca Ingrossos sminktips på Youtube, OMG hon hade typ 20 produkter i olika steg haha! Det här var bättre💕

 2. Super fin makeup men du glömde skriva om vad du har för fint på dina fina läppar:)
  Mvh Camilla

 3. Jaaa, gilla på inlägget och fint resultat också. Kan du ha den foundationen även på vintern, nyansen alltså?

 4. Så bra att du visar ditt osminkade ansikte. Det är inte så ofta man ser någon osminkad i media, men det är värdefullt att se bakom den putsade ytan. Inte bara för tonåringar utan även för oss vuxna kvinnor. Du är jättevacker naturell!
  Kul också att se alla stegen bakom det färdiga sminkresultatet, som också ser väldigt naturligt och ”osminkat” ut. Själv använder jag bara en foundation och sedan bronzing-puder som rouge. Primer har jag aldrig testat och inte setting powder heller. Så bra tips att testa! Kram

 5. Sensai är ju bara så jäkla grym! Tipsade ju dig om den när du bad om sminktips så kul att du också fastnat för den! Jag har använt den i typ 10 år (fast den har bytt utseende och lite formulan sen typ 2 år tillbaka) Men jag måste tipsa om en annan också som du kommer dö för, lovar! BareMinerals Complexion Rescue, bloggade om den för ett tag sedan och flera av mina läsare har hört av sig om att det är den bästa de någonsin haft! Typ färgad dagkräm/foundation som ger härligt glow och precis den naturliga känslan du precis som jag älskar.
  Laura Mercier är också favvo och har de produkterna du visar samt Tinted Moisturizer och solpuder från samma märke, löööv.

  Härligt inlägg, älskar väggfärgen och du är ju bara SÅ snygg!
  Kram

 6. Sååå fräsch mama!! Vill ha allt. Vill vara lika fräsch och snygg som dig 🙂

Comments are closed.