I annonssamarbete med MODELIN

WHEN IN PARIS

.

La familia är nu alltså i Paris! Drömmarnas stad, världens bästa stad. Jag har ju varit här massor med gånger, fler än jag kan räkna. Med mamma och pappa åtskilliga gånger på åttiotalet (minns när jag och pappa och storebror och hans kompis plötsligt korsade militärens parad när det firades 200-årjubileum av la revolution på Champs Élysée med pompa och ståt och  miljon människor. 1987 var det och den franska militären blev gaaalen på min egensinniga svenska paps och hans ungar som helt plötsligt var bland bandvagnarna och började spruta tårgas och skrek och hade sig och pappa undrade mest varför inte bara kunde ha trevligt istället haha. Han skulle ju bara över gatan lite? Underbara lilla pappa, så obstinat ibland men egentligen jättesnäll:) Sen har jag förlovat här i staden hela två gånger (!) när jag var bara 18 år och så när jag var 28 år. Ätit på maassa härliga restauranger och brasserieroch gått i nästan alla museér och kyrkor och varit på Verdikonsert och häftig nattklubb och ja haft det bara allmänt superhärligt. Nu är jag ju själv mami (om jag är!) och jag vill att mina skatter ska få uppleva Paris ordentligt de med och många många gånger. Vi har ju en hyrbil här nere så idag har vi farit runt och det är inte alls så dumt. Att stanna var man vill och när man vill för Paris är s t o r t och ganska mastigt att promenera runt i om man vill se en del (och ja man borde åka tunnelbana men jag har typ tunnelbanefobi. Tycker det är mest läbbigt där nere i tunnlarna med alla dessa människor. Brr) Vi stannade tex till vid Eiffeltornet för att Bea ville var sugen på det! Men det blev ingen tur upp för herreguuud vilken kö. Det är  alltid galen kö vid det där tornet och s å roligt är det inte med höjder. Roligare att äta glass och åka karusell tex och se det maffiga märkliga Eiffeltornet från parken tycker vi.

.

.

.

Undrar hur många såna här bilder som tagits på alla broar över floden Seine, säkert miljarder. Men är man i paris så ska det tas! Och som ni ser så är vädret helt underbart.

.

.

.

Det här synen är ju inte så underbar dock, stackars Notre Dame och stackars Paris! Jag pratade med barnen om hur himla viktigt det är med kultur och arv och historia och hur tomma vi är utan det. Att det finns något fantastiskt med det som består och som kan visa hur det var! Jag blir lycklig av det gamla och mindre lycklig på platser helt utan historia. Därför gör den här synen mig lite sorgsen

.

.

.

Apropå arv och historia så var vi på Bofinger och lunchade! Åh. En av Paris allra mest klassiska och gamla brasserier med helt faaantastisk persona, underbar lokal och extremt god mat vid Batillen. Gå dit om ni ska till Paris med familjen! Mamma och pappa brukar gå just hit och nu går jag hit med min familj och det är ju också ett typ av ”arv”:) Mina föräldrar har förresten alltid tagit med mig och mina bröder överallt och på alla typer av restauranger och för mig var det hur självklart som helst. Fine-dining med clocher och servitör stående bakom stolen eller väldigt enkel suuperlantligt fransk bonnrestaurang med foi gras, Andouilletkorv (vidrigt!) och märkliga pateér. Mina barn är mer kräsna än så isf men de uppskattar också att få vara med! Men jag äter fortfarande typ allt (Utom just Andouilletten gjord på analtarm då eller kanske froglegs men det serveras i n t e på Bofinger:)

.

.

.

Lunchen! Räk och avocadovariant och så en maffig perfekt Creme Brulée.

.

.

.

Lolo<3

.

.

.

Så här har jag förresten sett ut idag när jag trippat runt på Boulevarderna! Urfin ny ljusblå blus från Neo Noir härifrån och gamla byxor från Samsoe Samsoe och väska Louis Vuitton. Skorna är köpta på Printemps i Deauville.

.

.

Imorgon ska vi göra ännu mer Paris och jag ska försöka få upp gänget tidigt så vi kan maxa dagen ordentligt! Men nu – hotellmys med mitt crew och Allsången på SVT-play.

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “WHEN IN PARIS

  1. Men gud så lovely med Paris! Var där för snart 20 år sedan när jag hälsade på en killkompis som jobbade där och det var verkligen fantastiskt. Var 19 år och levde lajf kan man säga, vilka klubbar vi var på!
    Älskade att sitta på trappan vid Sacre Coeur och lyssna på duktiga musiker efter en hel dag strosandes i vintagebutiker och crepes med nutella-moffande, vinlunch osv osv. Underbar stad som jag längtat efter att åka tillbaks till sen dess. Bara inte blivit av.. finns ju så många ställen man vill se i denna värld, men en dag ska jag dit igen och då gärna med familjen.

    Ha en fortsatt fin vistelse i kärleksstaden!

  2. Takk for herlige sommer bilder! Elsker Paris. Så morro å se litt ekstra av Lollo også. Spemnende å se hva andre ungdommer liker av klær. Tar gjerne tips på hotel i Paris!

  3. Underbart inlägg, och vad du får mig att längta tillbaka!
    Må bäst, hela fina familjen!

Comments are closed.