DAG TVÅ I DEN VACKRASTE STADEN

.

Igår hade vi alltså dag två här i Paris och eftersom vi gjorde så mycket och jag var så busy att vara turist så hann jag helt enkelt inte kika in som jag hade tänkt! Det var en riktigt varm dag igår och vi hade tänkt börja den på Louvren så att Beatrice skulle få se alla de stora klassiska konstverken ni vet och sen lite lunch på restaurang Lou Lou i parken. Men OH MY vad mycket folk det var vid museet! Säker en km kö sammanlagt som ringlade sig omkring både uppe och nere och vid alla entréer. Man kunde bara köpa biljett online och boka besökstid och vi skulle få en kl 16 men då var det ju kö också (alltså de som köa hade redan biljett) Haatar köer så detta med museum var bara att glömma! (och Moje 3 år hade aldrig någonsin velat stå i en sån så länge) Så det blev ingen Louvren men vi gick en promenad i Tuilerieträdgården som är ne park mellan Louvren och Place de la Concorde som från början var en slottsträdgård till slottet Tuilierna (som alltså ej finns kvar) SÅ galet fint.

.

.

.

När vi hade gjort det och Moje hade fått springa och leka lite bland statyer och dammar så vad det dags för lunch! Men det var fullbokat på Lou Lou (JAG borde så klart bokat bord) så vi fick gå till ett annat ställe som också låg vid Louvren. Dagens – klänning från Daisy Grace.

.

.

.

Lunchen mumsade vi i oss på härlig Café Marly. Helt underbarts skönt och mysigt att sitta där i skuggan under de maffiga valven och sippa chablis och mumsa e n o r m Club Sandwich. Väldigt trevig personal dessutom och väldigt franskt och utsikten var glaspyramiden vid Louvren (och alla dessa köer också:)

.

.

.

Sen tog vi bilen upp till Montmartre för att njuta av den söta lilla delen av Paris och spana in Hötorgskonst istället! Vad är Da Vinci mot riktig kludderikladd av diverse glada amatörer:) Nej men det är riktigt kul att strosa runt där och titta på allt  ta en glass eller drink eller en tarte i skuggan. Utsikten är den bästa och så ligger ju Sacre Coeur där högst upp på kullen. Mycket folk denna varma dag dock, pjuuuh.

.

.

Idag gör vi dag 3 i franska huvudstaden och massa kul och gott väntar så – got to go!

.

.

Men vi ses snaaart igen raringar<3

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “DAG TVÅ I DEN VACKRASTE STADEN

 1. Jeg anbefaler Petit Palais kunstmuseum istedenfor Louvre.Aldri kø, gratis og barnevennlig! Fantastisk kunst og mange kjente malere.Et mini Louvre, en skjult perle i Paris❤️

 2. Vackra Paris! Vsar där i april och det var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse <3
  Stod på min bucketlist och min man sa inna jul att vi skulle åka dit, fatta lyckan!
  Ha en underbar semester!
  Kram Anna

 3. Oj vad duktig du är som gör Paris med en 3 åring det hade jag aldrig pallat med. Jag gillar inte storstäder på sommaren när det är varmt får nästan panik då. Paris om våren gillar jag bäst. Mvh Åsa

 4. Ni ser ut att haft en fantastisk semester och resa 🙂 . Synd att höra om alla tråkigheter sista dagen i Paris. Stämmer att det var flygövningar inför Nationaldagen på Söndag, så är det varje år., så Parisarna själva höjer inte mycket på ögonbrynen, men kan förstå för turister att man får en smärre chock när man inte vet 😉
  Kul att ni var i mina hemkvarter Montmartre ♥ Hoppas ni hann se mer än bara torget Place du Tertre och Sacre Coeur, finns så många mysiga ställen i Montmartre. Hemliga innergårdar med serveringar, takterasser med Eiffel utsikt, så många charmiga gator att promenera, fantastiska små mataffärer och delikatesser och restaurangliv. Men såklart svårt att hinna med allt med en hel familj på en dag.

  Däremot blev jag lite ledsen att höra de nedvärderande orden ” riktig kludderikladd av diverse glada amatörer” .. De är artister som arbetar dag ut och dag in där för att tjäna sin inkomst, betalar skatt till staten och väntetiden för att få 1 kvm yta att sälja sin konst på där är upp till 10 år och det tillståndet ges endast ut av Borgmästaren. Det finns även en tradition/regel av vilken sorts konst som får säljas där, men oavsett om det i betraktarens ögon ser ut som hötorgskonst, så låter det lite nedvärderande med den beskrivningen till människor som ägnat hela deras liv till det, så amatörer är de inte, det är deras yrke ♥

  Hälsa Gotland! 🙂 ♥
  http://www.magdalenamartin.com

Comments are closed.