BAKAT DE BÄSTA KARDEMUMMABULLARNA

.

Bakning pågår!

.

.

Heeeej söndagsbloggen!

.

.

Hoppas ni mår bra och har en sån där tidigt fin hösthelg! Söndag idag och det betyder söndagsmys american way (ni vet väl att de har sitt fredagsmys på söndagskvällarna istället för att ladda lite extra inför veckan? Utmärkt idé tycker jag som kör både fredagsmys OCH söndagsmys med familjen:)

.

Den här helgen gick verkligen megafort och jag hängde knappat med. Hade tänkt att jag skulle gjort massa nytta också bla sorterat och åkt iväg med massa kläder men det han jag ju inte med då. Roligheter kommer alltid först!:) Men vi har bakat bla, två gånger tom, och fyllt på nya frysen med massa goa bullar. Ska vara hembakta bullar i en familjefrys enligt moi!

.

.

 

.

Bea gillar att baka precis som jag! Himla fixig tjej överhuvudtaget, alltid är det något nytt litet projekt på gång. Jag har ju en Proffs-Artisan från Kitchen Aid och det betyder att jag kan göra dubbla degar. Väldigt mycket värt att ha en sån i en större familj! Jag menar en vanlig deg på en 1/2 liter mjölk räcker inte långt haha. Oooh no. När jag var tonåring så var jag också vrålhungrig jämt och åt masso.! Minns ni den där hungern man hade? En gång hade mamma bakat massa bullar som stod och svalna i köket och gick ut en sväng och när hon kom in igen så hade jag och mina tonårsbröder ätit upp varenda bulle och druckit ett par liter mjölk till det haha.

.

.

.

Bakade likadana bullar som mamma alltid brukade baka. Brukar oftast baka dessa eftersom alla älskar dem! Vetedegsgifflar med mandelmassafyllning. De är sååå goda, blir så saftigt med den där gosiga mandelmassegömman liksom. Och mycket stött kardemumma ska det vara i degen!

.

.

.

Varsågoda och frossa loss i bullar

.

.

Har ju gett er det här receptet förut men här kommer det igen:

.

G I F F L A R  M E D  M A N D E L M A S A

.

50 g jäst

5 dl mjölk

150 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl socker

1 tsk salt

2 tsk stött kardemumma

15-16 dl vetemjöl

.

Gör så här:

 

Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.

Gör fyllningen: Rör ihop rumsvarmt smör (ca 100-150 gram) och riven lyxmandelmassa (ca 150-200 gram). Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.

Kavla ut varje bit till en rundel, sporra trekanter som på bilden och klicka på en bra klick med fyllning på varje. Rulla ihop.

Lägg bullarna på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 1 timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen, då är den färdigjäst.

Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10 minuter.

..

.

Nu väntar jag bara in mina stora skatter som är på ingång med tåget från Stockholm! Ska strax åka ner och hämta dem nere på stationen<3

.

.

KRAM

.

..

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “BAKAT DE BÄSTA KARDEMUMMABULLARNA

  1. De bullarna såg ju görgoa ut, på ren o skär göteborgska! Vilken bra idé med både fredags o söndagsmys! Vi brukar förvisso äta en extra god middag även på söndagen, men borde toppa det m film o popcorn i soffan med:)

Comments are closed.